Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Tuesday, August 27, 2013

majlis amal - bersahur bersama anak yatim rumah kasih harmoni

sepanjang bulan ramadhan ni, sy dan team admin serta event crew sibuk dengan majlis amal bersama anak yatim yang biasenya mnjadi event wajib untuk PPOC.. tahun2 lepas kami memilih untuk berbuka puasa bersama anak yatim tapi tahun ni sedikit kelainan dibuat iaitu program singgah sahur.. sound great kan?? hoho.. ini banner yang disediakan oleh salah sorang crew kami..
so rumah yg kami pilih ialah Rumah Kasih Harmoni Paya Jaras.. persiapan dan surat mnyurat cuma di siapkan dlm mase 2 minggu sebelum.. dan alhamdulillah majlis ini success dan mendapat sambutan di luar dugaan. 
semua crew berkumpul di RNR Sungai Buluh arah Utara pada pukul 12 tgh malam..  event crew yang terlibat gerak awal ke rumah kasih harmoni untuk set up registration counter dan sebagainya.. 
di RNR Sungai Buluh, konvoi diketuai oleh barisan Marshall terlatih untuk sampai ke lokasi Majlis.. persiapan rapi dibuat dengan surat kebenaran dr PDRM juga.. sy dan beberapa crew wanita menguruskan registration counter serta goodies dan barang sumbangan.. 

alhamdulillah walaupon hampir 180 biji kereta dari seluruh semenanjung Malaysia memenuhi R&R Sungai Buluh, ia dapat dikawal dengan baik sekali.. tahniah kepada semua Marshall yang terlibat..
crew mula mndaftar dalam pukul 1.30 pagi.. banyak barang2 sumbangan berupa makanan harian seperti beras, minuman, pakai2an2 dan sebagainya serta sumbangan untuk goodie bag seperti makanan2 , surah yassin dan disedekahkan.. alhamdulillah crew ppoc amat prihatin..
antara aktiviti yang telah di rancang untuk semalaman bersama anak yatim itu termasuklah membangunkan mereka dari tidur, sessi ceramah, sessi suai kenal, melukis mural, menyanyi , bermain bunga api dan sahur bersama.. 
 sambutan sangat baik sekali dari kalangan penghuni rumah anak yatim walauun mereka mengantuk dan keletihan..  selain dari crew ppoc sendiri, wakil2 dari kelab honda, ppeoc dan vios'07 turut hadir memberi sumbangan.. terima kasih yang tidak terhingga diucapkan atas keprihatinan mereka smua.. 
apa yang paling menbanggakan, crew2 dari luar Kuala Lumpur dan Selangor juga datang memberikan sokongan.. State Leader dari Kelantan, Johor, Melaka, Perak dan sebagainya.. selaku salah seorang wakil admin sy mngucapkan jutaan terima kasih,,
progress mural dr mula lakaran hingga selesai..
sebagai penutup, goodie bag dan duit raya diberikan kepada semua anak2 yatim yang terlibat.. terpancar sedikit kegembiraan di wajah mereka menerima sumbangan itu..
goodie bag disampaikan oleh fauzie (president) , billy (founder) dan saya sendiri..
ini gambar dengan crew2 wanita dr region lain,, northern dan eastern,,
makannn tyme..
 
walaupon makanan cume disediakan untuk 200 pax iaitu 100 crew dan 100 anak yatim,
jumlah participant yg hadir seramai hampir 300 crew dan 100 anak yatim itu dapat dipenuhi walaupon tidak memenuhi syarat..
 
Alhamdulillah, tiada yang merungut..

event selesai selepas solat subuh dan sy bergarak balik pada pukul 7 pagi..
hampir menitiskan airmata apabila ade anak yatim yang menghantar sy ke pintu kereta,, :'(

********************************************************
alhamdulillah its on the paper!!
# utusan malaysia/02 August 2013 #

tahniah pd semua yg terlibat.. sy bangga jadi sebahagian dari anda,,

Monday, August 5, 2013

video teaser.. majlis amal ramadhan rumah kasih harmoni 2013~ppoc


saya nk bercerita pasal event amal ni tapi tak berkesempatan sebab terlampau bizi nak raya.. draft dah berzaman dlm folder tapi tak siap2...  jadi amik video ni dulu sebagai teaser.. hehe

credit to dauz marcello.. ure super talented... thumbs up!!

Tuesday, July 30, 2013

2min2fame ~ grand finale :)

event crew ppoc dapat ticket VIP untuk attend grand finale 2min2fame kat GICC Genting Highlands. Mulanya sy malas nk pegi memandangkan event start pukul 8.30 malam, bulan Ramadhan plak tu skang ni kan.. byk bnde nk difikirkan.. nak buka puasa kat mana.. nak pegi naik ape.. memandangkan keadaan tayar kete sy yg agak kritikal tu...
tapi biase la, budak2 ni punya racun sy takleh nk elak.. sampai ade yg sanggup datang amik kat umah, blanjer buka pose dan sebagainya.. so, i have no choice .. pegi je laaa..
salah sorang crew ppoc datang amik sy kat umah pukul 4.00ptg.. direct ke BHP gombak.. budak2 lain da tunggu kat sana.. ingatkan tak ramai,, rupanya ramaiii....
gerak naik ke genting dan stop kat batu berhayun untuk buka puasa.. walaupon sy dah selalu naik gebting, ni la baru pestaim sy tau batu berhayun tu.. haha.. so kitorang bentang tikar n buka kt sini reramai.. sumpah sejukk.. masing2 makan sambil menggigil.. memang hebat la sape yg sejes nak buka pose kat sini.. kannn.... hahahha
sebelum buka posing bagai nk rak.. fefeling kat obersi..
sampai GICC dalam pukul 8 lebih, lepas parking kitorang pon masuk dalam tu.. tgk datok ac mizal, sattiya ngan sorang lagi cine tu jadi pengadil.. 
ade show yang happening n ade show yg boring. sy tengok 5 ke 6 show je pastu sy dah ajak calisto keluar.. haha.. dr lepak dlm tu elok lepak starbucks.. kan?kan?.. ingatkan kitorang je keluar, rupa2nya semua ikot bontot kat blakang... :p
lepak starbucks minum2 jap dalam pukul 11 lebih kitorang pon gerak turun.. gerak turun masing2 smua merembat... sy dah biase naik kete laju2 so biarkan je la kannn... asalkan dorang bahagia dan sy selamat.. sampai umah dlm pukul 12 lebih..

terima kasih banyak kat calisto dtg amik dan hantar sy kat umah.. :)

Friday, July 12, 2013

misi giller ~ wang kelian~ padang besar ~ langkawi ~ woott woottt!!

dis is really a crazy last minute plan.. budak2 ni nak berjalan2 ke padang besar so secara tak sengaje sy bleh terpollow atas invitation zira...
 
kitorang gerak ke perlis hari jumaat pukul 4 pagi.. malam tu sy tido umah zira sbb leceh plak nk gerak dr umah subuh2 alip tu kann.. senang tido sane trus gerak skali.. shoot direct ke perlis.. benti sarapan kat sg perak n sampai wang kelian dalam pukul 10pagi.. fuhhh terbaek punya driver.. :)
 
agak malang nasib kitorang sbb banyak kedai tak bukak,,, yang sy pon sengal ubi.. memang tau wang kelian meriah sabtu ahad je bleh terlupa nk bgtau dorang.. so tak byak kedai yang bukak.. yang bukak pon belah Thailand je belah Malaysia takdek.. so sy cume dpat beli seekor anak patung utk dania..
 
seterusnya kitorang ke padang besarr.. sampai padang besar makan tengahari dlu bru ler berjalan.. serius patah kaki ikot budak2 ni berjalan... shopping sampai lupa diri..
shopping smpai dekat pukul 4ptg.. lepas tu balik homestay masing2 terbungkang kepenatan.. smua tidoooo.. sy bangun sebelum magrib siap2 nk pegi makan kat kuala perlis.. tunggu SL Kedah yg nk join skali.. so gerak sekali ke muara ikan bakar kuala perlis.. :)
 
makan mmg best giller and murah sekali ganda dr harga kat jeram atau port klang.. pueh ati bangat..
malam semua org tido lena sbb kekenyangan...
 
Esoknya kitorang mule bersiap dalam pukul 5pagi.. nak bergerak mengejar ferry paling awal ke Pulau Langkawi.. Alhamdulillah dapat tiket walaupon jetty penuh ngan orang..
ni gambo subuh2 dalam ferry menuju ke pulau langkawi..
 
sampai sane bli tiket utk ferry terakhir dlu.. kemudian cari kereta sewa... first destination kitorang ialah ke pantai chenang.. jalan2 cari coklat..
seterusnya kitorang pegi kat tempat gamat tu.. sebok tgk org masak gamat.. tak beli pon..
posing2 jer yang lebih..
destinasi berikutnya adalah posing2 sekitar dataran lang... sementara menunggu bot untuk ke pulau dayang bunting pukul 3
gamba peberet sy.. cantikkk ann????
walaupon gambo ngan lang ni dah banyak, tapi tiap kali datang pon mesti nk posing kat sini... kenapa pon tatau ler...
yayyy!!!
 
ferry kitorang ke pulau dayang bunting dating pukul 3 lebih.. kitorang dibawa ke pantai beras basah.. nak mandi mlas plak.. sebab konon2 nk mandi kat dayang bunting jer.. so terus di bawa ke tempat eagle feeding.. agak menarik.. first time tgk helang banyak2 makan mnyambar kat laut.. fuiyoooo... ade helang kaler kuningg 
ini kali pertama sy sampai ke dayang bunting.. ingatkan nak mandi laut.. rupanya dorang nk mandi tasik.. dr jetty kene hiking naik bukit dan turun balik balik baru la jumpe tasik dayang bunting tu.. sumpah penat giler.. mengahhh mendaki... agak ohsem bile ditengah2 laut ade tasik.. airnya tak masin.. mule2 sy malas nk mandi tapi budak2 ni tarik.. mandi gak akhirnyaaa...
mencabar gak pejalanan meredah hutan nk smpai ke tasik tu..
 gambo nakal.. sempat snap minah salleh separuh bogel..hoho
dalam tasik ni dalam 30m.. sy yg tak pandai berenang ni agak ngeri takut safety jacket tercabot..
lepas penat berendam semua bergelimpangan..
 
kitorang gerak balik ke kuala perlis naik ferry terakhir pukul 7 malam.. terus pegi makan malam.. balik rumah smua lepak kepenatan.. kitorang gerak balik ke KL esok paginya dalam pukul 9 pagi dan selamat smpai dlm pukul 4 petang..
laki bini yang sporting n best.. faizal dan zira
 
posing depan umah faizal dan zira.. terima kasih korang sbb bawak jalan2 dan bnyak gak sponser dari segala segi.. jasa korang akan kukenang.. hehe
 
 

kehilangan... T_T

hanya aku