Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Monday, January 31, 2011

first entry..

this is my first entry in my new blog after lebih kurang dekat setahun aku menyepikan diri dari dunia blogging yg satu mase dulu jadi hobi no 1 aku.. siap dapat title blogger tegar lagi kan.. huhhuh..
time change... and i'm also change..
from zero to hero
...kalau blog yg lame dulu aku lebih banyak bercerita tentang satu2 nya manusia yg paling aku sayang, kini aku sudah kehilangan manusia itu..Allah itu maha Adil.. aku tidak pernah menyalahkanNya atas kehilangan itu.. sesuatu yg terjadi itu pasti ada hikmahnya.. cuma bila kita akan tau hikmah itu, Dia yg maha mengetahui.. itu urusan Dia.. bukan urusan kita.. aku redha.. walaupon sukar, pelan2 aku sudah dapat menerima kehilangan itu...

ok.. stoppped!! makin banyak bukak cite lame, makin banyak lak airmata yg kuar!! plisssss... enough ok!!

untuk entry yg pertame ni aku nak cite pasal umah baru aku.. bukan beli pon, sewe jer.. nak bli tak mampooo.. tapi alhamdulillah, ade gak umah tempat berteduh kan?? syukur sgt la tuh.. nway aku dah pindah umah kakak aku lame dah.. semenjak bulan october.. dok numpang dulu kat umah dia sampai aku btol2 dapat dok umah aku skang ni.. umah aku ni pon satu blok je ngan umah kakak aku.. selamat sikit rasenya bile duduk dekat ngan family,, bukan selamat ape, sekurang2nya bile aku ade niat nak buat jahat tu aku takot ler gak kannnnn...hihihi

aku pindah barang dah lame.. tapi sementara tunggu owner lame dia kuar (a.k.a abang aku) barang2 aku tu aku kasik dia pakai jer.. adik beradik pon, takkan nak berkira lak.. dia da kasi aku tumpang barang kat umah dia pon da cukup bagoss kann.. so officially nya dia kuar dr umah ni 15 januari 2011 dan bermule la urusan kemas mengemas umah umah cni.. nasib baik abg ipar n kakak aku banyak tolong... ujung minggu, gi beli cat n abg mir, intan (ex adik ipar) n melin (best buddy) dtg tolong.. syiokkk giler.. tercapai gak cite2 aku nak umah kaler merah.. weeehuuu.. ceriaaa.. ilangkan semua sedey2... hiapppp!!!!!

so , ini antara gambo mase dorang dok ngecat....
erkkk.. ehemm! saper nih? (^~^)
ok .. hal2 mengecat, repair tombol pintu, wiring, drill mendrill dan sebagainyer telah dilaksanakan secara superb oleh abg ipar sy aka abg mir.. skang mase deco bersame eric.. i likeeeeee..dulu cecite nak jd interior designer, ntah cane leh tercampak ke lapangan seketeri pon tatau.. hummmm..
cecite.. cecitee... :)

hall sekangkang kera ..
spot feveret sy.. feature wall
ini ler sikit sebanyak gambo pondok burukku ini.. banyak lagi mende lom settle.. sok2 da settle aku haplot lagi.. skang banyak mase terluang.. leh la memblogging slalu.. huhuhu..

k ler, malam ni malam kedua di umah baru.. sok keje.. aku nak beradu dulu.. salammm..

kehilangan... T_T

hanya aku