Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Monday, February 28, 2011

family treat..::lagi di murni discovery::

as usuall, kalo ader dapat rezeki lebey, aku suke blanje makan kat family members or kawan2 baik aku.. bulan ni alhamdulillah ade la rezeki Allah bagi.. so utk bagi berkat aku deal ngan akak n abg aku nk blanje dorang makan... so jumaat lepas, pas keje, aku n family ke murni discovery, makan2..

family aku mmg giler makan.. tgk saiz pon da tau kan? so, sbb da boring makan biase2 plus makan sate ke ape, aku ajak dorang ke sini .. kita makan western ek!!

sampai sane full!! so diorang setting kan meje tuk family aku kat atas.. ni ler gambornyer.. layannn...
~iman.arisya.alieff.bgmir.bgmat.nani~
~kaklin&dania, mayong,sy~
~mirza dania n iman danial~
~family beliau~
~my sister's family~
~sy dan mereka2 kesayangan sy...~

antara makanan2 yg dipesan malam tu ialah grilled chicken chop, nasik goreng chicken chop, carbonara, beef bacon steak, hokkien mee, mee bandung n fish&chips.. tang air paling best sbb diorg mengarut2.. air i love u. i miss u, dont wori, mixed fruit, air kedondong alhamra, jus epal, air kelapa n ntah pape lagi.. seronok dapat rase mcm2 jenis air.. agagaga.. mmg pening kepala laa.. 

kitorg lepak2 n makan2 sampai nak dekat pukul 11 then balik ke umah masing2.. seronok dapat syer rezeki sesame adik beradik.. mudah2an rezeki akan dtg bertambah lagi.. :)  

Thursday, February 24, 2011

mak!!!!

malam ni taktau kenapa
sy terlalu rindukan mak sy..

YATUHAN..
sebelum2 ni sy selalu menangis rindukan seseorang..
tapi malam ni
sy teramat sangat rindukan mak..
rindunya sy pd pelukan mak sy..
pada usapannya di kepala sy..
pada masakannya..
pada celoteh2nya
pada semua tentang mak sy...

MAK!!!!
kalaula mak masih ade..
mesti adik tak teruk macam ni......

makkk.............

"oh ibu damailah engkau disana.. kutaburi doa mewangi..hadiah dari anakmu.."

jjcm ~.. MURNI DISCOVERY!! ~

malam semalam aku ade blind date baru.. ngeee!! saper? jengjengjeng...
biarla rasiaa..

paling best budak ni giller makan... dia kate nak bawak aku gi makan kat
MurNi DisCoveRy..
aku pon tatau kat mane.. aku blasah jer.. kitorg kuar makan kul 8.30..

lokasi :Murni Discovery, Sunway Mas
mase kitorang sampai, kedai tu dah penoh.. ni first time aku tau sal kedai ni n first time aku dengar namenyer.. budak ni kate kedai ni dah lame.. aku je ketinggalan sebab taktau.. huhuhuu.. sian aku!
as suggested by org yg bawak, aku minum air "I LOVE YOU"..
air ni soda +ribena+laici+jelly+lemon... menarikkk..
memule takot gak nak minum... "ehem.. i'm driving".. takot mabuk.. ngeee!!!
bukan setakat tu je, macam2 name makanan minuman pelik ade.. antara yg aku masih ingat, i miss u, dont worry, be happy, fair lady, mcm2 lagi laaaa... sape yg suke jalan2 cari makan tu mmg sesuai la datang cni.. kalo nak makan pon mmg sesuai sbb aku tgk portion makanannye besar.. serve dlm pinggan besarrr lagik!
inilah rupe air i love you nyer..
nak minum kene kacau2 dulu.. baru la power...

tukang bawak minum air honey lemon... biase je kan.. so takyah amik gambo.. ngeeee..
makan time!!
disebabkan aku masih dalam proses berusaha untuk kurus, (walaopon diet aku kelaut)
 aku ingat nak makan ringan2 jer.. no nasik.. no mee!!
skali "si tourist guide terlampau" ni order hawaiian chiken..  dia kate roti je, dalam ade ayam.. so aku amik yang same, tapi aku punya seafood...( i love seafood.. bukan sipot tau). .. skali bile makanan sampai... mmg nampak simple.. tapi...................

inilah ghopenyer....
zoom ckit...
Mabelessssss Der!!!
same je rupenye, tapi isi dia lain... dia lebih kurang mcm murtabak la.. tapi dah upgrade ckit.. aku punya dalam dia penoh ngan seafood.. n si tourist guide punye ade ayammm... aku leh makan stgh je.. tak mampooo... yg setengah lagi dia gak abiskan.. ahahaha.. takot gemokk!!
org lelaki ni makan banyak pon susah nak gemok.. cube kalo aku?? makan sikit je 3 kilo naiknye.. stress..
kitorang sembang punye sembang sampai la 11 lebey.. then baru gerak balik umah..
kesimpulan, puas ati!

kalo sesape nak gi, ni aku bagi alamat.. mane tau nanti pakcik owner tu kasik aku komisen sbb tolong promote kedai dia kan.. eheh!!
2-1, Jalan PJU 1/3D, Sunway Mas Commercial Centre, 47301 Petaling Jaya, Selangor, 47301 Petaling Jaya, SELANGOR 

selamat mencube..!!
~erk aku ade tokoh tak kalo nak apply  jadik pengacara jalan2 carik makan??~

Wednesday, February 23, 2011

makan busat!

yg ni plak citer makan2 kat jeram kuala selangor ngan family..

kitorg memang dah lame plan nak makan2 seafood satu family.. tapi asik la terpospone.. maklumler, family aku besaarr.. kene tunggu semua ade.. so satu hari yg ceria tu, kitorang pon pakat2 nak gi makan sesame.. tempat masih blom kompom..
tghari tu kitorang gerak sesame ke hukm cheras.. tgk kazen yg dah sebulan terlantar kat sane.. kitorang sume skali pegi.. 5 kereta.. terkejut pesakit dapat rombongan dr kitorang.. sonok tgk dia dah selere makan..
lame gak kitorang kat sane..

pastu terus plan nak gi bagan lalang.. konon2 dah dekat.. pastu ntah macam mane, 5 bijik kete tadi, terpisah.. aku kompom la laju sangat, bawak evo la katekan (uhuk!!) yg sebijik satria sesat barat ntah kemane.. 2 bijik kete singgah smbahyang magrib tanpa roger kat kete2 yg lain
dan sebijik lagi, mementang tau jalan, menononggg je....

sudahnye! satu kt utara, satu barat, satu selatan, satu timur..
aku kat barat daye.. hahahah..
saling telepon menelepon, kitorang kensel nak gi bagan lalang.. sebab dah lambat.. lagipon jauhh.. nak makan kat bagan lalang tu kene cepat sbb kompom tak dapat tempat kang..
tukar plan!!
dorang plan nak gi makan kat tanjung giler jer.. kat klang!

dlm kete semua potpetpotpet tak stuju.. ntah pape!! ape barang klang kann?? kakak aku selambe kate "tanjung giller tu tempat org beromen"..
erkkk!! aku diam jer..x brani komen.. dlm ati dah gelak bdekah2!!

so, diam2 aku kol kete depan skali, ajak makan kat jeram jer.. kete depan roger kereta2 berikutnya.. cantekkk.. jeram!!! sampai sane, PENUH!! ade lagi sebijik kete anak buah aku da nunggu kat sane.. 
pekeje dorang ramai so servis pon laju.. paling klaka bile abg2 n anak2 buah aku selambe tolong kemas meje n amik order.. hahahaha.. pecah perot gelak.. makan pon ok.. boleh tahan.. layan gambo je la ekk!!
haaaaa.. makan sampai pengsan!!  kebetulan kitorang satu family dapat durian runtuh.. tu yg bawak gi makan2 tuh.. skali bil sampai.. hambekkkkk $564.10...... bayar jgn tak bayarrr!!!!!

GENTING GATEAWAY..

nway ini cerita lame.. bile bukak lappy, banyak btol gambo dlm lappy ni.. so memandangkan skang ni aku takde cite baru sangat, aku masuk le cite2 lame dulu.. bukan ape pon, sekadar nak selit2kan gambo.. mane ler tau lappy ni buat hal mcm aritu, menghilangkan sumer gambo.. at least ade gak ler gambo yg terselit dalam blog nikan.. hukhukhuk..

aku pon da tak ingat tarikh kitorang ke genting ni
aku, jijot, dira, intan naik satu kete..
aku blanje budak2 ni sbb aku dapat rezeki lebey skit bulan tu..
 im n fuad.. dtg naik kete lain.. kitorg jumpe kat skyway..

best giller kat sane.. mmg boleh release tension.. aku main semua bnde.. paling best aku ngan fuad naik roller coaster dalam ujan.. budak2 lain semua tak berani.. aku takdehall... blasah jer..
mmg best la.. lagi2 dapat gi ngan budak2 giller cam dorang ni.. sempoiii..
dah malam baru kitorang gerak balik umah..
rase cam nak gi lagilah..biler ntah..
bebudak sekalian,
jom!!

akhirnye..

wat is det???

focus plss...

selepas satu tahun satu bulan dua belas hari..
dengan rase sayu ati..
dipersilakan..
ke tong sampahh!!

mood?

2hari lepas..
modem brokbeng patah dua!
nasib baik ade henpon yg bleh bertukar jadi modem...
selamattt...
.
.
.
.
.
.
.
hari ni..
lappy asyik hang...
seminit, 200 kali kuar nih..

"STOP RUNNING THIS SCRIPT?

a script on this page is causing your web browser to run slowly.
if it continues to run, your computer migh become unresponsive
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.stress!!
rase cam nak hempas leptop ni ke lantai!

Monday, February 21, 2011

ice roommmm!!! nyam2!!!

lepas balik dr enggagement mariam ariff aku gi melepak kat
ice room
kota damansara ngan si iM yg baru balik keje.. best best!! petang2 layan eskrim.. aku mmg gile eskrim!!
inilah tempatnye.. iCe rOOm!!
menu...
boleh memilih ikot tekak anda!!
ini aku punye blUEberry ulloosss..
ini lak im punye.. Mango Tanggo!!

harge berpatutan la.. idak le mahal sangat.. kalo nak bandingkan ngan tuttu frutti , ice room lebih murah.. kalo nak lepak dating2 ngan pakwe tu sesuai la.. kannnnn..
selamat mencube!!

adik sy dah bertunang!!! congrats mariam ariff..

haaaa.. sabtu ptg aku ke majlis pertunangan adik junior satu skola aku dulu .. siti mariam ariff.. yang diadakan di mess tentera kat blakang bank negara tu.. tak sangka budak kecik yg sangat manje zaman skola2 dulu dah jadik tunangan orang!! nway congrats dear mudah2an kekal sampai ke jinjang pelamin dan kekal sampai ke akhir hayat.. aminn..  kawen nanti jngn lupe jempot akak!
gambo2 sepanjang berlangsungnye majlis.. sile abaikan gambo gedik sy itew.. ngeeee!!

malam2 di kuala lumpur~

saturday nite.. takde buat ape dok umah... kebetulan 2 adik aku intan zahri dan fadil zahri ade melepak kat umah aku.. ape barang dok umah kann... so kitorang melepak pusing2 kat uptown.. takde bli ape pon.. ujung bulan poket pon nipis.. so lepas lepak makan2 tgk show abg api ngan anak2nya.. kitorang meneruskan perjalanan.. ronda2 kuala lumpurrr...
(jgn terkejut sbb aku anak bongsu, tapi aku ade adik.. adik2 ni anugerah dari Allah.. walaupon aku hilang "seorang", tapi aku masih miliki adik2 dan keluarganya yg lain2...)
berbalik pada cite abg api tadi, kagum betul bile tgk budak2 kecik main sembur2 api dari mulut.. mungkin bapak dia train dia dari kecik.. kalo aku, kecik2 dulu baru pegang kotak mancis da kene marah ngan mak,, dorang ni selamber je masuk minyak api dalam mulut main sembur2..huh..  gile.. terbakar muke sia2 jerrr.. hisshhhh!!
~persembahan dari abg api~
mule2 kitorang pusing2 kat area KL.. main blasah jer.. tatau nak gi mane.. pastu dah sampai kat tgh2 KL tu benti jap kat dataran merdeka.. benti pon sbb tgk ramai org lepak situ.. sambil tgk kereta2 power yg eksen ngan kete dorang, kitorang pon poyo2 amik gamba kat bangunan blakang yg cantik leh tuka2 kaler.. hihihihi.. bile tgk kete lain semua plet A,T,D Q.. tetibe plet kete aku W.. nampak sgt aku jer org KL jakun yg melepak kat situ..kahkahkah.. ade aku kesahh?? ngeeeee
pastu dah beberapa jam lepak kat situ, aku terus ke jalan ampang.. park kat kLcc plak.. sambil2 cuci mate tengok org2 yg mabuk baru kuar dari zouk.. hmmm ape kejadahnye.. seb bek aku bukan org2 camtu.. mintak simpang.. huhhuhhuh..
incik padil
sy dan chenta sy
sorry dil, muke ko masuk stgh jer.. ngeeee
intan dan pose poyonyer
~antara gamba poyo kitorg yg takdek keje~

dekat pukul 3.30 pagi baru la kitorang gerak balik.. sampai umahh zzzz..pengsan!

esok malamnyer kuar lagi ngan bebudak berdua ni.. kali ni gi nengok "the mechanic" kat jusco kepong.. citer best gak sbb ade pelakon feveret aku..si botak tu .. name ape ntah...
abis movie dah dekat pukul 12.. bebudak ni balik umah aku tido mcm pengsan sampai la tengahari esoknyer.. termasuk ler aku skali.. ngeeeee!!!!

kehilangan... T_T

hanya aku