Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Tuesday, May 31, 2011

the beginner... of new chapter..

ini adalah entry terakhir yg sy tulis menggunakan pc opis matrade... cubical sy telah pon kosong..
arini last day sy kat sini...

bermule 1 june 2011....
selamat tinggal matrade....

sy kini di petronas....
(^____^)

Monday, May 30, 2011

jalan2 cari pasal... genting highlands~

ahad~ sy takdek plan ape2.. tetibe ade org ajak gi genting.. blasah jer laa kann.... so kitorang gerak ke genting kul 1pm n balik dlm pukul 7 lebih.. takde wat ape pon.. jalan2, makan2, posing2 amik gamba... hummm.. layan gamba je la yek!
perasan tak sesuatu???
sy semakin gemok smnjak balik dr krabi...
berat sy naik 4kg!!! waaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Saturday, May 28, 2011

lunch terakhir bersama BFF... :(


jumaat 27 may suppose to be our last day in matrade.. "our" stand for sy dan farra... mulai 1 jun tinggal la noor sorang2 kat matrade.. noor jangan sedih tau.. rezeki u masih di sana.. rezeki sy dan farra di tempat lain.. lepas2 ni mesti kita boleh dating2 lagi.. insyaallah....

so tghari tu kitorang makan sama2 kat secret recipe mont kiara..  sy yg konon2 nak diet, kelauttt jugakk!! blasah macaroni wt prawn cheese lagik.. farra makan mee kari n noor makan meatball soup.. 
hari jumaat lunch lame.. so bnyk bnde bole disembangkan.. 
lastly, untuk noor dan farra, i minta maaf kalau selama 2 tahun perkenalan kita i ade buat u oll berdua terase hati.. sorry sangat2.. both of u more like sisters to me.. that friday, i sengaja buat mcm biase, lawak2 bodo, sbb i taknak tgk uoll nangis.. lagi2 farra... sireyes i sedih giler.. bukan senang nak cari kawan2 yg baik zaman sekarang ni.. n both of u mmg antara yg terbaik..
untuk noor, thanks sbb bagi kad "touch n go" special edition yg ade gambar kami bertiga...  thanks sangat..
i hope kita bertiga akan jadi kawan yg baik sampai bile2... insyaallah :D

KARAK... mmg puaka!

malam semalam sy sempat menonton karak..  takde plan pon nak gi tgk citer ni.. sy mmg agak penakot.. dah la dok sorang2 kan, tak sesuai nak nengok citer ni.. tapi tibe2 sidia kol soh gi booking tiket.. mase tu dah pukul 1130mlm.. sy gerak ke cineileisure damansara dan alhamdulillah ade lagi tiket.. tapiii, seat no 2 dari depan!! blasah je laa....

sidia sampai lambat! dekat pukul 12suku bru sampai.. mase kitorang masuk, citer dah start..   sepanjang cerita aku asik terkejut2.. aku mmg kuat terkejut! hahahahaha... org sebelah pon terkejut bukan sebab takut antu tapi terkejut bila aku terkejut.. ngeeeee paham ke?? huhuhu

citer ni tak lame pon.. satu jam stgh jer.. aku rase citer ni biase2 jer.. tak takot mane pon cume hantunye lain mcm sikit.. ngeri siot! tak mcm citer2 antu lain kat msia ni.. tapi aku rase dlm banyak2 citer antu malaysia yg aku tgk, khurafat yg paling okey... :)

harap2 aku takkan terbayang muke antu puaka ni bile aku nak tido malaam... :(

Friday, May 27, 2011

my krabi dream holiday....

alhamdulillah, impian sy nak ke krabi termakbul jua..kitorang sampai kat airport krabi dlm pukul 430 waktu thailand.. sampai sane ade org dr sunda resort yg dah tunggu kitorang dengan banner nama aku di tangan.. pehhh.. glamer yaww!!

perjalanan ke resort amik masa 40 minit..sampai sane, check in, kitorang terus siap2 nak ke Aonang beach.. resort tmpat sy sewe tu sediakan pengangkutan utk ke aonang.. senang la.. sampai sane, kitorang dah start membeli belah dah... heavennn!! syurga membeli belah!! layan gamboo!!!
checked in
resort sangat santekkk kann??
huhuhuhuhuhu
resort view
ini gambo kat aonang beach..
ini plak gamba2 kat pasar malam...

kitorang gerak balik dr pasa malam ke resort dlm pukul 10 .. balik2 mandi trus booommmm tido...  penat ya amatt....

yg bestnya, dari hari pertama sy checked in kat resort ni ade sekor kucing yg suke ikot sy balik bilik.. hari pertama tu siap tido skali ngan sy.. ishhh kalo kat msia, mesti sy dah curi kucing ni bawak balik.. nasib baik kat sini.. susah lak nak bawak balik sbb sy kene blikan tiket flight tuk dia.. kucing ni sy namakan nyam.. comelkann??
sy dan nyamm (pronounce= nyauuu)

krabi~ day 2 (island hopping)

pukul 4 pagi aku da terbangun.. anak buah aku pon samer..kat sini terang cepat.. pukul 6 pagi dah mcm pukul 10 kat msia.. pukul 6 kitorang dah terjun pool..huhuhu.. maklumla, pool cuma 2 langkah dari pintu bilik kitorang... :D
pukul 8 kitorang da siap breakfast n tunggu tour group amik kitorg kt resort.. terus kumpul kat jetty n gerak ke phiphi island.. so event hari ke 2 ni ialah island hopping.. ade lebih kurang 8 pulau semuanya.. aku pon tak ingat nama2nya.. ade phiphi island, phiphi lay, phiphi don, maya beach n sebagainya...
ini gamba mase dlm trak n mase kat jetty..
cantik kan????
ini maya beach, tempat leonardo dicaprio shooting citer "the beach"
subhanallah... cantik sangat kat sini..
tour ni bawak kitorang pegi beberapa buah pulau untuk snorkeling.. lunch tyme diorg bawak singgah kat satu pulau tu tuk lunch.. ape ntah nama pulau tu.. makanan semua halal.. tade masalah pasal makan sbb kat sini banyak org Islam..

satu hari suntuk kat island, balik tu kitorang semua flat gile.. tapi flat2 pon sempat lagi kuar pegi aonang malam tu.. jalan2 n buat body massage.. pehh terbaekk laaa.. full body massage 200bath jer.. bersamaan ngan rm20.. kalo kat KL kem salam la korang dapat buat body massage harga cenggini.. balik tu smua terbungkang!!

day 3 ~ phuket trip..

hari ketiga... kitorang masih lagi berkira2 same ader nak pegi james bond island atau pon elephant trekking.. ade banyak tempat menarik kat sane.. boleh pegi hot spring atau pon kayakking.. nak pegi xtreme sports mcm atv atau paintball pon boleh.. tapi disebabkan flat satu hari kat laut semalamnya, kitorang plan tuk pegi phuket.. alang2 dah sampai thailand.. elok kalo dapat pegi 2,3 tempat sekaligus..

kitorang tgk kat tourist agent, transportation utk pegi phuket sgt mahal.. so kitotang decided tuk kol "bew".. mamat bawak "tut tut" yg teman kitorang pegi nite market mase hari pertama tu.. kebetulan bew mmg bagi phone no dia.. dia trus arrange kawan dia tuk bawak kitorang ke phuket.. kitorang cume bayar rm100 sorang which is sangat murah berbanding dengan agensi2 yg lain..
ini  mase kat resort.. tengah tunggu transportation tuk ke phuket..

perjalanan dr krabi ke phuket amik mase dlm 2 jam.. lebih kurang mcm KL melaka la.. sampai sane, bew bawak kitorang ke JUNGCEYLON.. shopping mall paling glamer kat phuket.. kitorang jalan2 jap pusing2.. takdek mende pon .. lebih kurang shopping kompleks kat kolumpo jer.. then kitorang terus pegi lunch.. cari kedai halal.. terkejut bile jumpe kedai makan org melayu kita. pakcik makcik tu org selayang.. huhuhu
lepas lunch, bew bawak kitorang ke pantai.. ape ntah name pantai tu.. kitorang lepak2 jap layan tgk mat salleh n minah salleh pakai bikini n sepende g string.. hahahha
ini view di phuket beach

seterusnya, kitorang nak gi tgk sunset kat satu port baekk.. lalu kat elephant trekking.. bew berenti nak bagi aku main ngan gajah.. mmg dr kat krabi aku sebok nak gi elephant trek.. tapi aku sorang je yg nak pegi, bebudak lain takmo.. sampai kat situ, aku pon masuk la nak bagi gajah makan.. ingat nak gi trek ngan gajah tapi kang kalo gi, tak sempat lak nak tgk sunset.. so aku bagi makan je la.. selame ni aku ingat gajah tu semua comel2.. mcm gajah kat zoo kan comel... skali rupanya bile datang kat sini, dia bagi aku main ngan atukk gajahh.. umo dia 40 tahun.. gajah bebulu2.. huhuhuhu.. takottt siott!!
next, kitorang ready tuk tgk sunset.. tempat tu ntah ape namenya.. kul 630 da kene get ready.. tapi petang tu awan nano terlampau banyak... tak berapa nak nampak sunsetnya..
kat sini la port sunset tu..
gamba last ni mase nak balik.. kitorang duduk kat blakang dlm 4wd tu.. sonok giler seyh.. kalo kat mesia misti takleh dok mcm ni lalu kat hway.. huhuhuu

so ini je la gamba2 yg larat sy haplot.. gambar terlampau banyak.. mau tak banyak, 2 bijik dslr yg non-stop snap gambar.. kalo sy rajin nnti sy haplot la lagi okeh!! so, kalo sesape yg suke bjalan "mcm sy" sile masukkan krabi sbgai salah satu destinasi impian anda.. sangat best okehh!!!!!!!! siriyesss!!
mission accomplishedd!!!!!

Saturday, May 21, 2011

holiday mode~

i am away yaww!! i'm in KRABI..
so i will not be updating my blog for a week..
krabi kat mana? krabi kat thailand la syg oiiii..
balik bukak buku geografi form 5 yer..
tunggu sy balik tuk layan gambar :D
n doakan sy selamat pergi dan balik...
untuk entry hari ni sile layan gambar resort yg telah kami booking di sane..
sy juga nak amik kesempatan tuk mintak maaf kalau ade salah silap n keterlanjuran kate dlm blog ni yg buat sesape terase ati or terguris.. ajal maut di tangan tuhan.. mane laa tauu kannn... doakan sy selamat pergi dan balik ye...

Friday, May 20, 2011

jamuan perpisahan tuk sy dan fara...

mule2 skali.. sy ucapkan jutaan terima kasih pada pada warga AdMiNiSTRATiON uNit, MATRADE kerana susah2 jer buat surprise farewell party untuk sy dan fara... seperti yang semua kawan2 sy sedia maklum, sy dan kawan baik sy fara telah resign serentak.. kerana sebab2 tertentu.. dan bulan ini adalah bulan terakhir sy dan fara di matrade.. alhamdulillah kami berdua telah mendapat peluang pekerjaan di tempat lain..

ari khamis tu pagi2 dapat email.. ade jamuan tghari tu.. walaupon segan2 badak, sy dan fara dtg gak utk appreciate ape yg admin unit buat tuk kitorang.. walaupon cik emy kate jamuan tu kecil2an, kami sangat hepi.. at least the whole unit appreciate jase kitorg yg tak seberapa kat unit ni... :)

ade kfc n kek... n yg paling best dapat hadiah pen sheaffer.. insyaallah akan sy gunakan di tempat baru..
kat bawah ni ade gambar yg dorang sempat snap mase ari kamis lepas.. thanks untuk semua dan segala jasa baik kalian akan sy kenang.. doakan sy dan fara berjaya di tempat baru dan moga pintu rezeki buat kami akan lebih baik dan terbuka di tempat baru... aminn...
yang diraikan .. fara dan sy..
the food
the admin team
sy dan kawan2 terbaik di admin...
hadiah dr mereka..

terima kasih warga admin..
keep in touch!! :)

NUR KASIH THE MOVIE.. bisa buat airmata sy berjuraian!!

ari ni hari kedua tayangan... kebetulan sy cuti sbb nk settle urusan ptptn..
 then gi opis baru tuk buat medical check up.. gi dentist repair gigi..
n ade banyak mase lagi... tgk wayanggg!! yihaaaaa!!! 

movie ni adalah rentetan dr cite NUR KASIH kat tv3 tak lame dulu..
sy minat gile citer tu..
pastu mase bulan puase tahun lepas pon ade ulangan tym sahur..
sy tgk lagi.. dengan deraian airmata...
 sbb mase tu sy jiwa kacau..

 tetibe kuar lak movie ni..
dgr cite movie ni penutup cite NUR KASIH yg kat tv dulu..
cargass!! sy mesti tgk!!

sy tgk ditemani sidia.. mmg sy dah plan nk tgk cite ni ngan dia..
sy tau dia ati batu.. tapi mudah2an bile tgk cite mcm ni hatinya cair sikit..

cite ni pasal cinta sepasang suami isteri yang agung..
watak suami yg dibawa REMY ISHAK dan watak isteri yg dibawa TIZ ZAKYAH..
cinta agung seorg suami pada isterinya dan cinta tulus seorg isteri pada suaminya..
mase tgk cite tu airmata sy seringkali jatuh berderaian.. teringat kenangan2 lama dan impian2 sy bersama sidia yg tidak kesampaian..

scene NUR keguguran.. scene kebahagiaan antara mereka.. scene isteri yg menjaga suaminya dengan tabah ketika si suami sakit.. scene suami yg bagai org gile tgk isterinya yg berlumuran darah,  mmbuat airmata sy turun tak putus2...

bile cite tu abis cepat2 sy lap airmata takut org kat sebelah tu perasan..
ishhkk tak rock laaa!!!

sy mgharapkan sidia disebelah "terusik" hati keringnya dengan cerita itu.. tapi ternyata hampeh bile cerita tu abis dia sebok bertanya itu ini... laaaaa... tak paham rupenya.. sia2 je usaha sy bawak dia tgk cite tu.. mmg cite tu agak sukar difahami sbb dia ade rewind dan fast forward.. disebabkan sy genius dan celik mata hati, sy cekap pikap.. wahahahaha!!!

jauh di sudut hati, sy berdoa untuk ditemukan suami sebaik ADAM.. setulus dan seikhlas ADAM yang bisa menyayangi dan mencintai sy seadanya....... :D

dan tak lupa sy juga berdoa sidia itu berubah.. mnjadi sebaik dan sejujur ADAM juga..
insyaallah.. satu hari nanti.. kalau bukan utk sy, pasti utk org lain..... mudah2an...

kehilangan... T_T

hanya aku