Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Wednesday, June 29, 2011

beribu sesalan..

Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri
Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu
Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi
Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu
Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi

Kisah janji~Dimungkiri~Dimungkiri
Sia-sia ku~Mencintaimu~Setia padamu
Percayakanmu~Sebak dadaku~Retak hatiku
Luka jiwaku~Dihiris pilu
Beribu sesalanku




Saturday, June 25, 2011

my first paragliding experienced!!!! weehuuuu!!!

...cooll...
my mission accomplished..

sebenarnye da lame giler aku teringin nak main paragliding ni.. aritu ingat nak main kat krabi.. tapi tak jumpe plak.. kat phuket ade tapi disebabkan kitorg gi phuket tuk shopping, tak sesuai lak nak main menatang ni...

so, on the way ke pantai cenang, kitorg jumpe org main menatang ni.. terus park kete n aku trus gi survey harga.. harga tuk skali naik rm70.. lepas aku bodek2 brader tu, dia bagi rm50.. siap pesan jgn bgtau org lain.. hahahahaha... tulis dalam blog lagi bang... sape bace sumer tau.. huhhuh
da siap sedia.. aku tak bajet lak nak main ni, tu sbb pakai suar kembang2 ni.. brader tu kate takpe, pakai suar kembang pon bole.. actually aku ade pakai tight kat dalam tu, tapi tak sesuai lak nak bukak sbb tight tu pendek sangat... abg ipar aku "alimmmm"... huhhuhhuh
ini mase nak get ready.. brader tu ajar aku cara nak naik.. kene lari bile bot da bgerak .. n mase nak turun kene tarik bndere blakang tu.. takot aku landing atas pokok katenyer...
 
ini mase bot da mule bgerak... aku da mule blari n belon pon da mula naikk.....
mase ni aku da mule terangkat.. kaki da tak cecah tanahh...
wooooooo... da terbangggg....
jauh.. dia bawak aku 4km ke laut... best giller

mase kat tengah2 laut dreber bot tu saje berentikan bot, pelan2 aku jatuh.. terus masuk dlm laut.. aku agak cuak gak.. takot lemas.. hahaha.. mase tu siap terbayang ade ikan jaws tunggu aku kat laut tu ngan mulut ternganga.. erkkk korang leh bayangkan tak???
sampai pinggang aku masuk dlm laut, brader tu jalankan balik bot dia.. n aku naik balik.. huhuhuu... cuakk!! seriusss!!!!... tapi mmg best! huh!! 
yang ni mase nak balik dah... dia tarik aku ke tepi pantai..
mase ni nak landing dah...aku suppose kene tarik bndere merah yg kat blakang tu..
tapi aku tak dengar brader kat bawah tu tiup wisel.. angin kuat sangatt..
maka berlari2 la brader tu mngejar aku.. hehehe
landing tymeee....  terjelepuk yaww!!!
mission accomplished!! mak bangga nokkk!!!

family aku semua dok kat tepi pantai tgk  aku main menatang tu..
huh banggenyer!!! hihihiihihihi
(^________*)

langkawi trip! day 1

aku baru balik dari langkawi... percutian bersama keluarga.. suppose, semua ahli keluarga aku pegi.. tapi disebabkan banyak masalah yg timbul di saat2 akhir, ramai yg tarik diri.. aku single.. so takdek masalah.. campak sane sini pon ok..

aku da banyak kali gi langkawi.. so aku kene jadik tourist guide dorang.. takyah bawak gps dah.. sbb gps semua da set dlm kepale otak aku.. huhuhuhuu..
gambo kat airport..lcct

kitorang gerak dari KL pukul 6.30 pm lebey kurang.. chartered sky-van air asia.. dorang amik kat flora damansara.... sampai sane dlm pukul 7.30.. flight kitorang pukul 9.15 malam.. dlm flight lebey kurang sejam.. kitorang sampai langkawi pukul 10 lebey.. trus amik kete yg kitorang dah booking.. sebijik grand livina n sebijik nissan sentra.. tapi livina tak availbale, dia ganti ngan nissan serena.. okla tu.. sewe serena 3 hari = 250 n sewe sentra 3 hari = 200.. bebaloii..
kitorang bepusing2 carik safa idaman apartment. tak jumpe yawww.. last2 budak2 safa idaman datang amik kitorang kat kuah.. huhuuh.. then lepas da check in, trus gi makan.. laporpooo!!

safa idaman apartment..

hari pertama...
kitorg gerak dr apartment dlm pukul 10.. terus ke underwater world.. sarapan dulu .. konon nak sarapan je tapi bile tgk dia da kuarkan lauk tghari, lunch terus laaa...  lepas makan, trus masuk underwater world.. harge tiket rm28 per pax.. aku da banyak kali gi langkawi tapi tapenah masuk.. so kali ni sbb semua nak masuk, kita masuk laaa... pusing2 .. takde apepon... aquaria jauh lebih best.. ikan jerung tade, ikan duyung tade, ikan paus pon taderr.. kalo kat akuaria siap ade show ikan duyung... :"(

gambo2 sekitar underwater world..

seterusnya, disebabkan kakak2 aku sebok nak soping pinggan mangkuk, kitorang ke idaman suri yg tersangat la pemesnye ngan pinggan mangkuk... kakak aku yg no 2 tu agak "giler kentang".. soping set pinggan mangkuk sampai 5-6 set.. tu lom masuk lagi bowl, set cawan sudu garpu bagai.. adoiiyaiii....

lepas tu, terus ke pekan kuah... i likeee!! aku mmg gile soping coklat.. huuuiiii.. amik2 penuh sebakul... bayorrr jer laa...  then aku beli perfume.. 3 botol yaww!! huhuhu.. kat umah pon banyak lagi.. ntah zaman bile nak abis pon tatau la tu..

memandangkan petang tu cuace cantik, kitorang terus ke cabel car kat gunung raya.. lepak makan2 dulu n terus naik.. tiket cabel car rm15 per pax.. ini kali ke3 aku naik cabel car ni.. tapi aku tak penah pegi kat jambatan gantung yg panjang tu.. anak2 buah aku smua excited nak gi kat situ.. so aku follow la.. mase pegi ok.. kene jalan turun bukit redah hutan2 tu.. mase nak balik nak kene mendaki anak2 tangga tu.. mamposs... lutut aku mcm nak tercabot..huhuhuh.. sabooorr je laa..

gambo2 kat atas jambatan gunung raya.. wit my sister's family..
atas gunung pon sempat check in yaww...
ini gambo lepas balik dr jambatan.. penat giler..


bersambungggg... :)

langkawi trip day 2

2nd day~ pagi rabu.. kitorang bangun n siap2 tuk sarapan.. seterusnya ke jetty point untuk jalan2 n sarapan pagi.. pastu ade sessi fotografi kat helang besarrr tu..huhuhuhu

ini mase sarapan kat jetty kuah..
lepas sarapan, jalan2 jap dlm jetty point tu n kitorang terus ke dataran lang.. lepak2.. posing2. layan angin sepoi2 bahasa..nasib baik tak panas terik..
kiri sekali gambo family kakak sy yg kedua..
yg tengah gambo family kakak sy yg no 4
yg kanan sekali gambo family sy... :"(
suke bangat gambo ni.. huhuhuhu
sile abaikan gambo2 gedik di atas.. biase le tu... lompat melompat tu mmg feveret kitorang..
ini kat dataran lang.. dulu2 sy ade gambo pose titanic kat sini.. kali ni dah takdek sbb leonardo dicaprio sy da mati.. huhuuhu
lagi melompattt.. lompat bintang yawww!!
ini cume 1/3 dr ahli keluarga sy...
ini otw nak ke kereta..
nak gi idaman suri lagi membeli pinggan mangkuk.. tak pasal2 aku pon terlibat ngan kaum2 ibu ni.. huhuhu.. rupanya yg smlm 5-6 kotak tu tak cukopp lagi....:/

seterusnya, kitorang ke pantai cenang lepak minum air kelapa kat tepi laut.. mase ni la aku buat keje giler main paragliding.. best giller yawww.. tercapai gak impian n cita2 aku nak main menatang ni.. tapi gambo aku tak letak kat sini.. aku akan buat entry khas untuk itu... ngeee...
ni gambo family aku lepak minum air kelapa sambil gossipping..
ini aku ler.. sape lagik!!
lompatan yg cantik dr arissa n aliff..
kamceng lak budak 2 org ni kat sini, kalo kat umah asyik bgaduhh..
ini pon gambo kat chenang..

malam tu kitorang lepak makan ikan bakar kat tepi laut.. tak sempat nak amik gambo smua sibuk makan.. balik umah packing barang2 n siap2 tuk balik sbb flight kitorang pagi esoknya pukul 8.55am.. mase check in, luggage tuk pinggan mangkuk jer 64kg... hambekkk.. huhuhu
ini gambo kat airport.. nak balik dah...

babai langkawi... (^____^)

kehilangan... T_T

hanya aku