Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Wednesday, August 31, 2011

album syawal~ kenangan pagi raya... 1 syawal..

seperti biasa, lepas melawat pusara, kami akan berkumpul di rumah kakak sulung sy di bukit lanjan.. raya tahun ni mungkin kali terakhir beraya di sana sebab tanah tu dlm proses penjualan... lepas ni kami da takde kg.. :(

alhamdulillah, semua balik beraya bersama2.. family kakak sy di bukit beruntung.. family kakak sy di klang... family abang sy di tasik puteri.. family kakak sy di flora damansara..
dan family sy.. sy ade family ke?? wahahaha...

sekurang2nya, bile semua anak2 buah berkumpul, sy sangat hepi...
bukan senang nak kumpul ramai2 cenggini...
buah hati pengarang jantung sy..
iman danial n mirza dania~ (^_^)
untie n dania... my sweet cute little pie~
dania curi henbeg acu nak cari duit raye... :)
my family ~ a part of them~
umah mak ngah.. untie n anak2 buah (^_^)
bukit lanjan house~
wt my darling danial n his family~
family abg sy,, paling meriah tahun ni.. :)
sy....
yg berat tak turun langsung sepanjang ramadhan.. uwaaaaa!!
sy dan chenta401
bile wat rambut camni nampak gemooookk kan??
bile susun kete family.. semua pakai proton n semua kaler itam... coincident~ :p
cam iklan proton takk??

kitorang beraya di umah makngah sy di sg penchala dan ke rumah maklong sy di damansara utama.. lepas tu sy dan anak2 buah dengan selamba mautnya ber'bowling' ngan baju kurung...
sempoiiii!!!

Tuesday, August 30, 2011

sumtimes~

sometimes, Allah breaks your spirit to save your soul...
Sometimes, HE breaks our heart, to makes us whole...
Sometimes, Allah allows pain so we can be stronger..
Sometimes, Allah send us a failure so we can be humble..
Sometimes, Allah allow illness so we can take better care of ourselves..
Sometimes, Allah takes everything away from us,
so we can learn the value of everything
HE gaves us.............

~love is not finding someone who u can live with.. but it is about finding someone who you can't live without~

Saturday, August 27, 2011

ramadhan 26 ~ klip video ini betul2 jadi kat sy....(T_T)

dr rumah memandu ke pejabat, radio non stop lagu raya... semua lagu raya evergreen...tiba lagu ni sy sebak... sebak giller.... cuma Allah yg tau ape di dalam ati.. rasa cam nak meraung....
tapi sy kene kuat kann??

ramadhan 26, tatau kenapa instinct sy rasa mcm nak berbuka puasa kat umah nenek di segambut.. balik keje terus amik dira n ke bazaar di sane.. sedang lepak2 di hall sy ternampak kereta "dia" lalu.. tak singgah???..pelik.... betul tekaan sy.. dia bawa seseorang untuk diperkenalkan pd keluarga... rasa bsalah pulak.. tak sepatutnya sy berada di rumah keluarganya... sy nak balik tapi dihalang ucu... lepas buka puasa sy cepat2 balik... rupanya mmg betul, lepas sy balik, dia dtg untuk mmperkenalkan seseorang yg istimewa itu pd keluarga.. sy kenal budaknya.. dan harap2 itu adalah kekasih terakhirnya dan kekal ke jinjang pelamin.... juga kekal ke akhir hayatnya...
penat sy tengok dia tak abis2 kejar perempuan sane sini... :/
i'm happy for him..... cepat2 kawen yer... mudah2an lepas dia kawen, semua instinct, ingatan, mimpi2 ngeri mgenai dirinya yg sering mngganggu tidur sy, dan semua perasaan akan hilang serta merta.. sy sangat2 berharap sy akan bebas 100% dr ingatan terhadapnya.. dan sy juga berharap bila dia dan sy telah temui kebahagiaan masing2, persahabatan yg dulu boleh dikekalkan.. mudah2an...


"Sayang....Di hari yang mulia ini....Ku pohon keampunan...Hanya satu yang ku pinta....Pulanglah"

Termenung ku sendiri
Memendam rindu tidak menentu
Kasih suci murni yang kita bina
Hapus hancur oleh kata fitnah

Di pagi hari raya
Hati sayu mengenang dirimu
Mudahnya kau menggantikan diriku
Seolah cintaku tak berharga

Apakah suratan
Aidilfitri satu titik akhir
Sekian lama bercinta
Kau tiada di hari mulia

Keampunan ku pohon
Sekiranya aku yang berdosa
Pulanglah ku merindui mu sayang
Ku menanti dengan hati rela ( jiwa raga )

Pulanglah kepangkuan ku oh... sayang
Ku menunggu mu di hari raya..

Thursday, August 25, 2011

addicted gile kat lagu ni..........

penghujung cintaku..


pasha ungu & adel

iftar...24 ramadhan ~ johnnys 1 utama

family gathering for iftar... kitorang pilih kat johnnys, 1 utama..
balik keje terus ke sane.. fully booked.. nasib baik da booking awal2...
johnnys.....
me n my darling dania....
a part of my family...
sy makan nasik goreng udang special..
mcm2 makanan ada termasuk steamboat
desert ~ ice cream..

sy tak berapa sihat.. so tak larat nak menaip panjang2.. balik dr iftar, sy terus tido mcm pengsan kat depan tv sampai subuh hari ni.. dengan tv, lappy dan lampu yang terpasang...
tatau kenapa lately badan sy terlampau lemah... harap2 sy tak raya kat hospital tahun ni.. :"(

Wednesday, August 24, 2011

selamat hari jadi dan selamat hari raya KERETAKU!

woowoootttt...
my chenta 401
rase cam baru je bli kete ni... tau2 roadtax dah nak mati... insuran pon kene renew skali...
jadiiiiii.... tak beraya lah sy tahun ni..... roadtax ngan insurans je da riban2.. 1st year ma... tahun lepas sy gembira beraya ngan kete baru, tahun ni, hambekkkk!!!

paling best, date servis pon jatuh pada mase yg same.. wowowowowowow... memang terbaaaekk laa pakej tu.. nasib baik sy leh bli minyak itam murah.. harge staff tau.. korang kalo nak bli minyak itam murah leh roger sy.. tapi kene blanje sy makan laa..

so, roadtax campor insurans campor servis leh buat sy terduduk... sudahle takde bonus.. jadi, untuk anak2 buah, tahun ni takde duit raye.. dan untuk kawan2, tahun ni takde open house.. sekian.. :p

:)

Monday, August 22, 2011

DIARY RAMADHAN~ 21 ramadhan

ahad.. kitorang balik dr sg tengi dlm pukul 11 pagi.. mama sibuk soh balik lepas berbuka tapi banyak programme ari ni.. terpaksa balik awal..

hari ni suppose sy ade majlis berbuka puasa bersama anak2 yatim @ twin tower.. seterusnya bawak anak2 yatim melawat jambatan klcc... tapi sebab da janji ngan my sister nak buka pose umah dia, terpaksa la sy kenselkan..  bukan rezeki... mungkin lain kali...

terus ke kota damansara, nak amik baju kat tailor.. 4 dah siap.. ade satu lagi yg blom siap.. nampaknye pas raya la baru amik tu... then, anta intan balik, terus amik my sister kat flora damansara sbab kitorang dah plan nak buka pose umah my sister yg lagi satu kat kg rantau panjang klang....

sampai klang, diorang ajak ke baazar ramadhan dulu.. terus ke telok pulai.. sebab bazaar kat situ je yg sy tau.. yg len2 sy tatau.. lame gak kat bazaar beli mcm2 juadah.. sebab bazaarnya sekali campor ngan pasa malam, jadi lebih besarr...

suasana bazaar ramadhan telok pulai, klang
pelbagai pilihan air
ayam percik
kuih muih
my sist masak ayam rendang, gulai lemak pucuk ubi, sambal jawa.. ade tembikai juga...
kuih muih dan lauk pauk
a part of my family...

lepas buka layan budak2 main bunga api... seronok gak.. terasa kemeriahan... walaupon sy takdek feel raya langsung tahun ni.....

DIARY RAMADHAN~ 20 ramadhan

ramadhan 20 ~ sabtu.. sy da janji ngan mama n adik2 nak balik kg @ felda sg tengi selatan, kuala kubu baru.. konon2 janji ngan mama lepas sahur nak balik.. tapi disebabkan bangun lambat, ronda jalan TAR malam semalamnya, 2-2 sy dan intan liat nak bangun pagi.. kitorang gerak dr umah dlm pukul 9.. sampai kg pukul 10 lebih.. sampai kg, mama dah siap, tunggu kitorang..
tahan je la telinga kene perli.. muahahahah...

so, konon2 nak shopping raya sama2.. yg sorang nak pegi tanjung malim, sorang lagi nak pegi sg besar.. sudahnye bergaduh dlm kete.. nasib baik kakak dia cool jer... mule2 kita gi sg besar, esok pagi kite gi tg malim lak.. ekkkk????

kitorang ke sg besar... humangaii, bapak jauh ngan jem pulak.. cari parking je stgh jam...
layankan jer la,,, shopping ngan mama memang terbaik.. hambik... hambikk je... tak tgk harge pon... tapi sebagai bekas menantu yg kini dah jadik anak angkat mama, sy tak poww mama pon.. tak baik dowwhh.. patut anak bagi duit, ni takkan nak pow pulak.. layankan anak dara 2 org ni je pow mama dorang.. hehehe

then, sementara dorang soping, sy cakap kat mama nak gi facial muke.. tak bajet lak mama pon nak join skali.. sudahnye, 4-4 org gi buat facial treatment... hehehhehehehehehe.......
tebaik la..sy, intan, ct dan mama.....

lepas facial sambung shopping.. mama nak beli langsir la, baju la, mcm2.. tapi disebabkan abah asyik tepon je, udahnya mama sibuk nak balik awal....kompom abah boring dok uma sengsorang, tu pasal asik tepon mama je? hihihihi

lepas facial.. muke besinar2.. :)
sy , intan dan ct
intan poyo.. posing ngan kereta baru abah...
sangat syyiokkkk melenjan kereta baru abah..
ngeeeeeee.. :D

balik dari sg besar kitorang terus lajak ke bazaar ramadhan bukit beruntung.. mama kata dia tak penah pegi.. so alang2 sebab dah petang, kitorang beli je juadah berbuka.. sian lak kat mama kalo nak soh dia masak.. wpon sebenarnya sy teringin gile nak makan masakan mama, tapi sian.. len kali je la...

bawak mama ke bazaar memang best.. dia shopping tak hengattt punya...
hehehe

nasik ayam terbaekkk
ayam uncle bob
ayam percik putih... aku memang da lame craving nak makan bende ni.. akhirrnyaa, dapat gakk
satar
cempedak goreng
kuih muih
putu piring
telinga keling

lepas buka semua budak2 terbungkang tido.. mama lak sebok layan customer kat kedai...
aku dok terkebil2 dlm bilik tengok2 gamba lame... sdey lak tetibe.... huhuhu

DIARY RAMADHAN~ 19ramadhan

19 RAMADHAN bersamaan hari Jumaat.. sy tak berapa nak sihat.. tak tau la kenapa.. da buat medical check up kat hospital n sy kene attend lagi lepas raya nanti.. hopefully semuanya ok..

balik keje buka puasa at my sist house.. flora damansara..
ngan family kakak n abg sy.. lauk mmg meriah sebab diorang ni suke tawaf dari bazaar ke bazzar..
cume sy je ramadhan tahun ni kurang bernafsu untuk membeli belah sangat.. mungkin sebab konflik dalaman yang teruk.. muahahhaa..

ok, lets check it out menu hari ini...

sambal ayam ~ masak sendiri..
ikan bawal masak merah.. ~ masak sendiri
rendang paru n limpa ~ beli
sambal udang petai ~ masak sendiri
pajeri terung ~ beli
kari kepala ikan ~ beli
ayam goreng  ~ masak sendiri
ikan pari bakar ~ beli
kuih bakar ~ masak sendiri
kuih lepat pisang n kuih pulut panggang ~ beli

pehh menu memng terbaekk kannn?? tapi sy tak lalu langsung nak makan.. kuis sane, kuis sini.. dahhh..
ntah nape pon tatau... malam tu my sist nak pegi jalan2 kat jalan tunku abdul rahman.. n sy ngan adik sy si intan zahri follow same.. shopping punya shopping sampai pukul 1 pagi. balik rumah sembang2 sampai terlelap pukul 2 lebey kot.. terlepas sahur.. nasib baik balik tu dah mngeteh dlu kat mamak.. kalo tak mmg ade la orggg buat muke sedey nak buka pose esoknya.. kan intan kann???? :p

me n intan ~ jalan tunku abdul rahman...

kehilangan... T_T

hanya aku