Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Wednesday, September 28, 2011

wordless wednesday~ III


i just repeating the history...
"AWAK SYG SY KE SYG MOTO??"

Tuesday, September 27, 2011

wedding norliz ezrina zasha~

last sunday sy gi attend wedding opismate sy.. erin.. atau full name nye seperti yg tertera di atas.. norliz ezrina zasha.. kellllaaasss ko jahhh!!! :D.. lokasi kat dewan komuniti danau kota.. wangsa maju.. dekat2 ngan uptown danau kota tu..

da lame sy menghindar diri dari menghadiri majlis orang kawen.. selepas setahun ni rase da ok kot...
bukan per, sy selalu 'sebak' bile tgk org kawen.. lagi2 bile dengar paluan kompang.. ntah kenapa, sy sgt sensitif mendengar bunyi paluan kompang lebih2 lagi kalo kompang yang ade nyanyi2 tu.. kalo kompang kaset takpe...
teringat kenangan dulu dimane sy menangis tersedu2 di atas pelamin bersama paluan kompang dan gong setelah selamat menjadi isteri manusia yang paling sy sayang itu.. kini semuanya tinggal kenangan..

last wedding yg sy attend "farah diana" punya wedding kat sungai buluh bilamana pengantin dok senyum2 atas pelamin sy lari mnyorok sebab takleh nak cover airmata yg bercucuran... lebih2 lagi mase tu sy attend wedding tu ngan bekas adik ipar sy... cepat2 sy balik...  takut orang lain perasan..

woooo dah melaluttt... balik pada cite asal... ini gamba wedding erin...
erin dan husband~
gojes kan??
cantik sangat pelamin dia.. simple n nice..
sy dan staff2 yang lain.. :D

bile tgk orang kawen, rase mcm nak kawen... tapi bile pikir2 balik, wooo... kehidupan berumahtangga tu bukan senang... biar mase yg menentukan.. sy masih lagi trauma dengan ape yg pernah berlaku.. jodoh pertemuan ajal maut di tangan Allah.. kalau kita beria2 kejar dia, tapi dia bukan milik kita, takde guna gak kan??

sy selalu berdoa, Allah temukan sy dengan orang yang akan menyintai dan menyayangi sy seadanya.. mencintai sy dengan tulus dan ikhlas..  moga Allah memakbulkan doa itu suatu ketika nanti... tak taulah bila....

Monday, September 26, 2011

majlis aidilfitri PPOC

sabtu ~ 24 september bertempat di dewan kejiranan presint 9, kitorang organized majlis aidilfitri Proton Persona Owners Club..  walaupon dah ujung2 syawal, majlis tetap meriah..
sy salah sorang AJK majlis.. tapi sy sampai agak lewat.. unexpected traffic jammed.. pe nak buat.. hohoho
ini mase baru sampai... ade je paparazzi tukang snap gambo....
dorang kumpul kat masjid n gerak same2 ke lokasi majlis sebab ade yg tak familiar ngan jalan kat putrajaya.. disebabkan sy lambat, sy terus ke presint 9.. tapi.. bile sampai sane, sy antara yg terawal.. sebab dorang masih lagi kat masjid.. ek eleeee...
organizer sediakan beberapa makanan berat and kitorang pon bawak masing2.. port luck la kire2nyer.. disebabkan sy malas nak masak, sy tapau je kek 2 bijik bawak ke sane.. sonang laa!! :D
ini mase majlis dah mule.. makan2 dan makannn...

sy dan bell..
lady driver yg selalu mnjadi tarikan kamere.. wohohoho
ini mase baru nak set up.. yg pakai baju purple sedondon tu ialah wakil dari valv lubricant yang menjadik penaja club kitorang... petang tu dia sponser hadiah lucky draw berupa minyak itam dan pelbagai adiah kecik2...
ini gambo2 sekitar majlis...
ok.. yang kat atas ni gambo owner2 kereta.. korang kire ade berapa orang, benyak tu gakla kereta yang ade kat parking..

yang kat bawah ni plak gamba owner kereta bersama family.. iaitu bini, anak, skendel, tunang dan sebagainya.. seperti biase, sy solo jer.. reputasi kene jage.. bile solo ni semua org suke nak baik2.. hohohoho
event jamuan abis pukul 6 seterusnya ade outdoor event kat pusat sukan air dan malam plak dorang gi balun tgk "bini2 ku gangster" beramai2.. keadaan tak mengizinkan sy follow sebab sy tak berapa sihat.. demam dah sampai tahap kronik.. itupon sy gagah gak attend majlis tu.. balik tu singgah umah izma haida kat bukit jalil jap n terus ke klinik.. layan ubat batuk dan ubat selsema buat sy terus langsung tak sedar diri.. zzzzzz

Saturday, September 24, 2011

kursus makan di park royal!! :D

last week 19 dan 20 september sy terlibat dengan kursus
sEcREt oF thE SucCessFuL SeCRetAry aNd OfFicE ProFesSiOnAL kat park royal hotel, KL..

b4 ni mase berkhidmat ngan kerajaan sy mmg slalu attend kursus.. biase ngan kementerian2 akan buat kat tmpat jauh2.. sabah la, kelantan la, langkawi la..biase la, kusus ngan makcik2, dorang mmg nak gi tempat yg leh shopping.. sambil mnyelam minum air kononnya.. tapi bile dah ngan private ni kusus kat KL jer.. tapi... kat park royal.. hotel 5 bintang yaww!!
seblom2 ni kalau kursus mesti ramai.. paling sikit 20 orang.. penah dulu mase sy keje ngan kementerian sumber manusia, gi kusus kat kota kinabalu, satu flight tu dari kementerian yang same.. kalo terhempas, satu kementerian goll... hehhe..
tapi kusus ni ade 11 orang je.. ek elehhh.. nak terlelap pon takleh.. sebab dia akan tanye soalan2 yg korang kene berpikir.. kursus 100% dalam bahasa inggeris.. ko nak tido?? hohohoho.. mampos kalo dia tanye ko takleh nak jawap!

paling best bile kusus ialah makan.. ape cellllloopppp nak makan cikai2.. kompom la makan pon style 5 bintang.. pagi sampai2 sarapan dulu.. pastu pukul 10 tea break.. pukul 1 lunch buffet style.. kul 3 minum petang... huhuhuhuhu.. kalo seminggu  kusus ni mmg leh jadik tong drum ler..

hah.. ini gambo makanan dan kitorang2 yang bukannya bagi full commitment kat kusus, tapi kat makanan.. hahahhaha..
ade japanese food berpuluh jenis, makanan melayu, western food, chinese food, ice cream, abc, buah2, kek berbagai2, n macam2 lagi.. takleh sy nak senaraikan.. so kesimpulan kursus ni bukannye kusus proffessional secretaries tapi lebih kepada kursus makan dan menggemokkan badan.. hohohoho...
ini gambo sy ngan kak dina..
ini lak sy ngan si aida jolie.. :p
ini mase minum petang.. minum petang makan subway beb.. ko ader?? muahahha
kawan baik sy mase kusus~ aida jolie si sengal.. orang lain concentrate, kitotang sibuk bergossip..
wahahaha
ini makanan sy hari pertama.. lately sy suke giller makan makanan jepon.. tatau la tersampuk ape..

entry ni sy post agak lewat sebab tunggu gambo ramai2 dr kak dina.. tapi sampai skang pn kak dina tak antar gamba ke fb sy.. mane ntah pegi kak dina ni,, disebabkan lambat sgt, sy post la dulu.. kang basi lak cite ni,, kann???

Friday, September 23, 2011

jamuan raya ~ koperasi petronas

jumaat 23 september, opis sy buat open house..
venue kat fitness center KLCC
so geng2 AJK pagi2 lagi da gerak ke sane.. buat preparation ape yg patut..
ini gambo kitorang.. sengal-sengal manje je sumernyer...
ini mase tengah bace doa.. sempat lagi posing.. kat blakang tu boss sy.. :D
fuhh nampak alim je bile pakai jubah camni kan?
ini antara gamba2 opismate sy la ni... yg tengah berucap tu boss sy..
makan... makann.. jgn memalu..
sempat lagi pose kat tengah2 panas terik tu.. cam sewel jer..
hahaha
sy ngan dayah..
awek2 petronas... :D
ni mase nak balik dah..

kitorang tak lepak lame pon.. malas la.. lepas dorang abis smyg jumaat kitorang gerak balik opis.. petang ade event ngan vvip.. so malas nak ade kat sane.. balik opis tido lagi best.. :D

Wednesday, September 21, 2011

mali kuey teow ~ best in town!!

korang mesti slalu dengar mali char kuey teow kan?? ia sangat pemesss.. sy mmg slalu makan kat sini tapi ni baru nak tulis.. lokasi kat taman bunga raya.. dekat2 ngan danau kota tu.. kat danau pon ade, tapi yg tu restoren.. rasanya same jer tapi tak same suasanenya ngan yg asal.. sy lebih suke makan kat sini.. lebih happening...
ni kedai dia.. nampak cam gerai buruk2 je, tapi kalo datang hujung minggu, korang kene beratur panjang la..
hari sy datang smalam tak ramai cam biase.. ari selase la katekan.. lagipon awal lagi sy datang tu..
ini kedai baru.. kat danau kota.. dekat2 ngan uptown danau tuh..
ini kuey teow nya, korang leh pilih nak kecik atau besa,, atau pon leh request nak spesel ke, kerang lebih ke, ikot sukati tekak korang..
feberet sy.. neskepe ais pelengkap menu..

kalo korang mmg jenis org yg suke makan, korang should try this.. actually dari dulu2 sy mmg kureng sikit ngan kuey teow, tapi bile try jenis yg camni ok plak.. kene ngan tekak..

ehemm.. jempot makan tuan2.... :D

Monday, September 19, 2011

bengang!!

gua mmg bengang tahap anjing laut berkepala 16 ari ni!!
actually arini mood gua baik je... kusus kat park royal..
balik singgah car wash sbb gua paling tak suka kereta gua kotor.. lepas budak carwash tu cuci, mase dia alihkan kete gua, gua nampak plet tu dah patah.. bile gua tanya dia kata mase gua dtg plet tu mmg dah patah..

adoiii broo.. tadi elok je kowttt plet tu...
dah la plet tu mmg dah cacat sikit disepak dek satu makhluk Allah..
dia da sepak dia buat tatau je.. takde langsung inisiatif nak gantii..
skang ko plak patahkan... ko ingat plet tu murah ke???
hadoyyy laaaaaa...

ati gua patah, ati gua calar, takpe beb...
 jangan kete gua... !!
mangkuk btol laaa!!!

Saturday, September 17, 2011

ppoc selangor & my sist open house...

open houseeeeee!!!!!
last week pon banyak open house tapi disebabkan sy injured, sy malas nak gi.. minggu ni sy gi gak la... kaki dah ok sikit.. walaupon tempang, tadehal laa...
first skali gi open house geng PPOC selangor.. buat kat umah jaja, kat kota damansara... sy gerak ke sane pukul 2.. geng2 ppoc lain tunggu kat shell kota damansara..sampai sane, ramai yang lom sampai... makanan mcm2.. ade sate, nasik tomato, otak2 bakar kat situ n mcm2 lagi.. tapi sy nak cepat.. nak terus gerak ke klang.. tak sempat nak tunggu..
makan ala kadar n gerak.. gambar pon tak sempat nak amik..
beberapa snap mase open house.. baju ceklat tu tuan umah..

seterusnya konvoi ke umah kakak sy kat klang,,,, hathooiiiii ramai gile org datang... menu macam2... ade nasi ayam, mee kari, bihun, n mcm2 lagik... layan gambo je la ek....
a part of my family~
sy dan dania sy.... muah..muahh
razzeen haqeemi da besaaa...
voguee tak aii???

disebabkan ramai giler manusia yg datang, sy sempat gi melepak ngan kengkawan klang.. malam gerak balik siap racing2...  selambee... padahal kete tak sebis..hohohoho

Friday, September 16, 2011

sad~


Air mata yang berderai
Siapa yang menghapuskan
Hati kering dan gersang
Siapa yang meneduhkan

Sedangkan kau yang ku sayang
Telah pergi dari ku
Dengan cinta Dan harapan Hidupku...
oh sayang

Tiada lagi ku dengar kidungmu
Tiada lagi derai tawamu
Hanya kesepian
Yang kian mencengkam
Jiwaku

Malam-malam dingin membeku
Hari-hari kian kelabu
Dalam doa kudus
Ku sebut nama mu
Cinta ku

i am not supposed to sad... but yet i am sad.. i'm so sad... :(

Thursday, September 15, 2011

untitled~

Jika denganmu salah... Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah.. biarlah kutercalar
Walau dilanda badai.. Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur..Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut.. Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut.. Ku sanggup kerna kumampu
Kita berdua bersatu

Second chances doesn't always mean a happy ending...
Sometimes, it's just another shot to end things right..

kehilangan... T_T

hanya aku