Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Monday, October 31, 2011

sunset n seafooding @ pantai remis, JerAm..

event ni da discuss lame bersama crew PPOC selangor team.. nk lepak tepi laut tengok sunset..
so, sabtu lepas (29 oktober 2011) event tersebut dapat direalisasikan... lately kalau tgk blog sy asyik cite pasal PPOC jer.. hehehe... nak buat camane.. sbb sy pon asyik lepak ngan dorang je.. :D

so, sy dan meck gerak dari damansara damai dalam pukul 4 petang.. satu group dari stadium shah alam n beberapa kereta lagi tunggu kat tol hway Latar.. semua skali ade dalam 13 bijik persona.. dr hway latar gerak konvoi ke pantai remis.. shahril nizam jadi marshall..

ni gambo mase konvoi...
ni kat pantai remis... lepak layan abc n pisang goreng sementara tunggu sunset..
mase ni dah nak sunset.. gambo ngan irfan yg comel..
comel giller budak ni ntah bile la sy nak ade anak comel camni..

ok, dah sunset.. tgk gambo ni.. cantikk kann?? :D

lepas sunset kitorang gerak makan ikan bakar.. suppose nak makan kat aroma tapi full!! so kitorang makan kat restoren yg satu lagi tu.. ape ntah name dia..
so ni menu kitorang... fewwittt~
makan sampai muntahhhh.. wakakaka.. tapi memng sempoi ngan budak2 ni yg semua kepala giller..
memang seronok kawan ngan dorang sumer ni.. =)
makan beso.. sy n azie..
gadis2 PPOC...
last ni gambo b4 balik... dorang ni semua mmg sempoi, giller n best..

U ROXX GUYSS!!!

Thursday, October 27, 2011

quote lagik!

"life is too short to waste another minute on anyone or anything that doesnt make u happy"
live your life girl !!

Tuesday, October 25, 2011

friendly football match ~ PPOC lawan CALDINA CLUB

ahad petang, ade friendly football match antara PPOC (Proton Persona Owners Club dan CCM (Caldina Club Malaysia) bertempat di MPKJ, Seksyen 15, Bangi..  sy yg kebetulan ade kat UKM terus direct ke sane... sampai awal sgt la plak mcm excited bebenor,, huhuhuhu.. layan novel je dlm kete...

Pukul 5- game start.. sebijik2 persona dtg.. dorang ade 2 port berkumpul.. satu kat SOHO, satu lagi kat shell mane ntah.. sy direct je ke sane... total up persona yang datang ade dekat 60 bijik kete.. giller kentang.. mmg supportive giler dorang ni.. caldina ade la dlm 10 bijik kott....

so ini antara gambo dorang mase warm-up.. n mase lawan...
pehhh mcm2 gaya.... ade yg mcm nani, ade mcm beckham ..
yang mcm2 hal pon ade... nasib baik takde yg mcm ramli pemain msia yg main tuk MU tu... hahahahhahaha..

yg kitorang lak pompom girl pink ni, konon nak jadi pasukan sorak.. last2 jadik pasukan sembang je layan goreng pisang kat atas tikar... asyik kene bahann.. siotttt tolll ... ngahahhaha
haaa... ni la antara pompom girl malassss sy! :D
so here we are... PPOC team..

kesudahannya, PPOC kalah tipis 2-3 ngan pasukan caldina... tgk dorang main mmg semangat... tapi takdek rezeki nak menang...  lepas magrib, event disambung ke VILLAGE VIEW bangi.. makan malam beramai2..  giller happening n mmg best...
sy gerak balik dlm pukul 9.... konvoi kat hway n semua gerak ikot haluan masing2..
walaopon kalah tapi PPOC menang sorak.. u roxxxxx guyss!!

Monday, October 24, 2011

meeting my darling~

ahad yg ceria.. sy ade event ngan ppoc team.. nak nengok dorang lawan bola kat padang mpkj bangi.. kebetulan my best buddy darling huda pon ade event kat ukm, bangi gak.. so, tengahari tu sy gerak ke ukm, nengok huda n ellise lawan bola tampar n seterusnya lunch ngan dorang.. ni gambo2 gedik di tepi padang n mase makan..
lepas lunch sy gerak ke padang mpkj.. for football match "persona lawan caldina" suppose ptg tu sy dah plan ngan huda ellise n uncle tuk lepak makan sate kajang n karoke ngan dorang tapi terpakse sy kenselkan sbb persona team pon ade event makan2.. dah siap book tempat sumer.. mase ni la nak kenal ramai orang baru..

maybe next tyme ekk daling2.. papehal pon korang mmg best!!

Friday, October 21, 2011

Thursday, October 20, 2011

when i lost my trust on u~

baby LUQMAN HAQEEM

finally, untie dapat jumpe dis baby~
anak my best buddy kat skolah dolu~ si kembar...
luqman sangat chomeeeellll mcm anak jeponn!!
nasib baik terserempak kat tgh jalan kalo tak sampai bile pon tak dapat jumpe agaknye kan??
itupon lepak mamak dlm ujan2 tu.. sian kat baby nanti demam... kelam kabut mummynya~
nextt..rayyann..
mummy rayyan bile nak bawak baby jumpe untie?????

Wednesday, October 19, 2011

Monday, October 17, 2011

kerja amal ~ melawat anak salah seorang ahli PPOC yg akan buat pembedahan jantung..

lokasi : Jeram. Kuala Selangor..

ahad yang lalu, sy ikut PPOC team buat kerja amal sikit.. lawatan sambil menderma untuk anak salah sorang ahli PPOC, ida anwar yang akan buat pembedahan jantung di IJN. ida ni tak aktif pon dalam kelab.. tapi bile dah register sebagai ahli tu, dorang ni amik berat la gak...
6 of us
marshal exad~
sy takdek plan pon nak ikot.. hujung2 bulan ni duit bukannya ade.. tapi disebabkan si dicky beria mngajak, sy pon follow jer la,, sy tak bawak kete sy pon.. naik ngan dicky jer.. dorang kumpul kat parking stadium shah alam pukul 12 n seterusnya makan dulu kat restoran upin ipin.. kete sy park kat sane jer.. gerak konvoi ke jeram 6 bijik kete jer.. sy dan zatil tinggal kete..
gambo2 di sekitar rumah beliau
sampai sane, knduri doa selamat baru je abis.. terlambat sikit la kitorang.. sampai2, makan2 dan seterusnya upacara serah sumbangan.. sumbangan pon tak seberapa, hasil kutipan yang dibuat malam sebelumnya kat dangau.. walaupon tak seberapa, sy yakin ia dapat mngurangkan beban kak ida.. mudah2an...
penyerahan sumbangan oleh zam
ni mase nak balik dah

balik dr jeram, dicky kasik sy test bawak persone dia sbb sy asyik komplen kete sy tak pick up.. walaweii bawak kete dicky mmg best,, tak sedar pon tekan minyak sampai 160kmj, mcm bwk 90kmj jer.. skang sy planning nak buat piping ngan tuka spring plak.. kene puase la nampaknye utk menabung...giler kentang btol :D
sy dan dicky~
ppoc team
balik tu kitorang konvoi separuh jalan jer.. ade yg nak ke KL, ade yg nak dating, ade yg nak gi karoke.. sy lepak kat upin ipin ngan dicky sampai magrib then kitorang balik trus~

sesekali join event camni best gak.. dah terase mcm rosmah mansor plak.. hihiihihihihi

Sunday, October 16, 2011

mini TT PPOC ~ bukit jalil n dangau rumbia, kota damansara~

sabtu, 15 october, sy dah plan untuk ke mini TT PPOC kat kota damansara, tapi geng2 central ramai sangat yg call ajak lepak ngan dorang kat bukit jalil.. serba salah pulak.. yang sana kawan, yg sini pon kawan..
jadik, disebabkan takmo isu yg dah sedia ade mnjadik besar, sy pon pegi la sane tunjuk muke jap..
kat sane takdek event ape, cume lepak2 tgk bola MU vs LIVERPOOL.. sy sah2 la tak minat bola.. tapi layankan jer la... kawan2... asal kawan2 hepi bak kate miza...
hah, ini suasana kat bukit jalil... tak ramai sangat pon..ade dalam 5-6 bijik kereta jer..

lepas abis bola, sy dan dicky terus gerak ke kota damansara.. racing kat hway sudahnye ilang.. sy ikot LDP, si dicky leh masuk subang lak.. tapi sampai kat port serentak.. muahahaha...
kat dangau dah ramai... lebih dr 20 bijik kereta yg ade.. malam tu ade perbincangan tentang program amal yg akan dilakukan esok iaitu melawat salah seorang ahli PPOC yg akan mnjalankan pembedahan jantung untuk anaknya di IJN.. lokasi umah kat jeram kuala selangor.. sy pon lom pasti nak follow ke tak..
mcm biase lepas abis bincang2 susun2 kete amik gamboo.. lebih best ade konvoi honda civic saje bakar line lalu depan kitorang.. pehhhh terbakar toll la.. bile la nak dapat pakai honda civic putih type R idaman sy itu!
sy dan chenta 401 sy~
gambo ngan kak LIEZA
pose kat kete dicky.. sebab bell tak datang, amik gambo ngan gambo bell kat bonet tu pon ok.. hahahah
 a part of us
kebetulan mase nak amik gambo, budak2 pompuan yg ramai2 tu sume da balik.. apeh btol.. sudahnye sy sorang je "bunga" disitu dikelilingi duri2 tajam.. sy nak balik awal dah dorang tak kasik balik siap bahan2 sy.. sabo jer la..
my beloved PPOC team~

kehilangan... T_T

hanya aku