Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Tuesday, November 29, 2011

tersentuh~

Andainya aku melakukan kesalahan
Janganlah aku dikasari dengan kata2 dan perbuatan
Tegurlah aku dengan kelembutan
Nasihatilah aku dengan iman
Dan belailah aku dengan penuh kasih sayang
... Agar ikatan antara kita akan terus berpanjangan...

Andainya aku terlupa, lalai dalam rumahtangga
Ingatkanlah dengan rasa cinta
Agar menjadi tauladan pada anak kita
Dan menjadi contoh terbaik buat dia
Agar 'rumahtangga' ini terpelihara...

~from Abby Abadi Blog~
tersentuh hingga ke hati saya....
~kalaulah....

Sunday, November 27, 2011

berbOwling bersama geng PPOC~

okiesss... plan main bowling ni sebenarnya antara sy , leyza zack n john doo jer.. tapi last minute john doo tak dpt join sbb aweknya masuk wad.. so kalau sy ngan leyza je kompom la tak best.. sy pon post kat wall ppoc selangor kot2 ade yg nak join..

venue kat u bowl one utama... pukul 1 pm..

pukul 1 sy sampai sane, nak carik parking je dekat setengah jam..sampai kat sane trus jumpe azrul n saze.. awal giler dorang sampai.. semangat kesukanan yang tinggi.. si azrul dtg dt meru... giller semangat.. hohohoho..

malang nasib kitorang bile lane penuh.. ade tournament kenchana petroleumsapura plak.. so lane kosong pukul 5.. kitorang makan dulu then gi jalan2 nak sopping kononnya... masa nak gerak tu si atul plak sampai.. so kitorang ber5... ngan leyza zack skali..

sy dan leyza gi sopping kat padini... padini buat sale giler2.. sy da rembat 2 helai baju n sepasang kasut.. skali tgk dia punya lane nak beratur sampai bpusing2.. pehhh.. gagah gak la sy beratur stgh jam.. pastu sy letak balik, blahh.... tak larat la.. nak tcabut kaki...

kul 5 kitorang gi men boling.. main tak serius pon.. sambil gelak2 pecah perot.. harap posing je lebey.. kemenangan berpihak pade saze .. men giller siap buat bola bepusing.. hohohoho...
layan gamba ek...

lampu F1..

nenong..nenong..nenong.... beri laluan..beri laluan....
eh..eh.. tu bukan bunyi F1 tu bunyi ambulan.. silap plakk... :D

okiesss... aritu sy de bli lampu brake ni kat satu mamat tu... pastu ingat mase tuka plet no nak soh apek tu pasangkan lampu ni skali.. ade ke patut mintak upah pasang sampai 35 hengget.. lampu ni bru 15 hengget.. tak bebaloi langsung...so, atas nasihat pakar, sy pon mintak tolong kawan2 club sy yg budiman tolong pasaangkan lampu ni malam tadi..

dekat sejam gak la bang chiq ngan ajim dok godek2 pasang lampu tu... ngan wayar tak cukup panjang la, hape la.. ade ke jual lampu wayar tak sampaai.. papentah.. seb bek ade wayar akuarium bg chiq yg tak pakai yg boley dirembat... selamattt.... :D.. setel pasang lampu, sy pon gerak balik umah... sampai umah dah tgh malam trus membuta... zzzzzz......thanks ajim n bangchiq kerana susah payah tolong sy malam tadi... nanti sy blanje milo dinosaur .. :p

psssstt ~ ajim-ko takyah nk bodek2 aku sgt nak swap lampu tu wey... aku memang takmo swap.. wohohohoho.......

pasni sy bleh la main brek slalu smate2 nk bagi lampu blakang tu lip lap lip lap kasi org saket ati.. :p
plet no dan lampu F1 bru.. ko ader??? (^..~)

Tuesday, November 22, 2011

::kekAsih sEpAruh mAsA::


Dulukan telah diberitahu
Jangan mengganggu di hujung minggu
Nanti dia akan tahu
Rahsia engkau dan aku
Kita sudah sama setuju
Berjumpa hanya bila perlu
Kerana kita sudah punya teman istimewa

Kuhanyalah kekasih separuh masa
Separuh lagi cinta untuk dia
Janganlah kau meminta lebih daripada itu

Kuhanyalah kekasih separuh masa
Dari isnin sampai jumaat sahaja
Janganlah pula kau mengharap
Berdampingan selalu denganku

Jika kau tak terima khabar
Bererti dia ada di sini
Jangan gatal meninggalkan pesan
Curiga dia nanti

Tak perlu kata-kata manja
Itu sudah sering kudengar
Dari dia yang masih tidak tahu
Adanya dirimu

Kuakui ada sesuatu antara kita
Tetapi kutahu bukan seperti biasa
agggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhh
cari pasallll!!

Monday, November 21, 2011

(^..~)

::i'm an artist, i paint on a smile..
i'm an actress, i hold back the tears..
i'm a doctor, i try to fix a broken heart::

~i'm not saying i'm perfect...in fact i know i'm far from it.. i'm just saying..
I'M WORTH IT~

Sunday, November 20, 2011

hOuSeMate!!

bermula dari 19 November 2011 sy sudah ade housemate... selepas hampir setahun sy dok sorang2 dlm umah sy, kini sy sudah berteman... seorang budak pompuan yg cantik dan baik (mudah2an).. mule2 rase janggal gak ade housemate ni.. maklumla, sebelom ni satu umah ni sy yg punya.. umah ade 3 bilik, semua bilik pon ade baju sy.. skang sy nak kene masukkan baju sy yg 3 bilik tu dlm 1 bilik.. hohohoho.. tamuattttt!!! tapi ok jer kott..
housemate sy name fiza.. umo 24.. keje kat ttdi.. asal ipoh..
haaa cukup la tu kann?? lebey2 nanti bahaye lak...

sblom2 ni sy mmg selese dok sengsorang.. tapi mmandangkan faktor ekonomi sy makin merundum, jadi sy perlukan seorang housemate,, koman2 duit sewa dia lepas gak untuk sy baya segala jenis bil kat umah ni kan.. kalo harap sy sorang, alamatnye tiap bulan pon sy ikat perott.. huhuhuhuhu....

paling janggal bile sy kene bersopan santun sikit la skang ni... kalo dulu2 takmo pakai baju sehari suntuk dlm umah pon tade sape tau... erkkk.... hahahhaha!!! n paling best bile dah ade housemate ni dlm peti ais ade mcm2 makanan... yeayy!! nampaknya misi diet sy akan kantoi lagik.. sekian.. :)

riAng RiA keluarga Shaye.... :D

sabtu ptg kitorang berkumpul di rumah pusaka keluarga sy di kg bukit lanjan.. ade sessi tebang pokok rambutan..... pokok rambutan gading blakang umah tu tengah berbuah dengan lebatnya.. dan memandangkan tanah tersebut dalam proses nak jual, kitorang plan tuk tebang je trus pokok tu.. senang keje... kutipp je buahnyerrr...

so, petang tu sy gerak lambat sikit ke sane sbb kebetulan housemate sy baru nak masuk umah.. tolong2 dia kemas barang sikit then sy gerak ke sane dlm pukul 5 ptg~ sampai sane event baru nak mula.. weewittt~
hahhhh... korang telan air liurr je la tgk rambutan ni... rambutan gading kaler kuningg yg isi lekang giller.. jiran seblah siap nak bli lagik... tapi arwwah mak penah pesan, kasi jiran2 rase.. so kitorang kasik free je kat semua org2 umah sewa.. :D


giller banyakkk... penuh bonet kete sy... bonet kete abg sy pon same.. leh makan rambutan sampai muntahhh.. hohohooho.. dlm mase yg same, durian pon beria jatuhh,.. fewwiitt.. mmg rezeki la...
korang kalo mauu meh la cni.. ade banyak lagi tu.. :D

Thursday, November 17, 2011

lambaian durian....

terbaekkk wokkkk!!!!

ini gamba durian kampong dari umah pusaka keluarga sy di kg bukit lanjan.... isi mmg worldd.. terbaekk.. musang king pon takleh celen..setiap kali musim, pokok - pokok kat sini akan berbuah dengan jayanya... isnin petang sy terase nk mkn durian sgt2.. balik keje singgah jap dan hambekkk... mkn smpai takleh bangun.. hahhaha....

yg sedeynya, tanah ni dlm proses penjualan... mungkin tahun ni tahun terakhir kitorang dapat makan durian ni..tahun depan kalo nk makan durian kene cari kat pasa malam la nampaknyerr.... :(

Wednesday, November 16, 2011

AutoShow 2011~ matrade exhibition centre (MECC)

ahad lepas sy ke opis lame di matrade tuk tgk autoshow... pehh mmg best..
sy dapat beberapa pass free memandangkan anak buah sy staff naza..
sampai sane dlm pukul 2 dan pusing punya pusing sampai kaki sakit...
mcm2 kete ade... dr kereta yg paling mahal sampai la kereta yang tak bape mahal... bike pon ade... mmg gile syiokkkk.. layan gamba je la ek..
the bumblebeee
gile gempak kete ni cam leh terbang jek~
inilah yg kita cari... bile pandang moto besa ni byk kenangan yg muncul di minda..
fewwwitttt.. de tokoh tak???
ehemmmm......
sy nk buat design lotus tu tuk 401 sy.. amacamm??
ni mase nk balik dah.. tunggu ujan benti...
wt dream car.... cantik opis lame sy ni kan??
great...strong... stylishh.. = ALWAYS ME!! :D

Sunday, November 13, 2011

Elin's wedDing

elin ialah coursemate sy di uitm sri iskandar.. antara kawan2 rapat same2 amik office mgmt.. kawan same2 giler merayap sane sini.. ipoh la, telok batik la, cameron highlands la... hehehehehe... kelakar kalo kenang zaman uitm dulu.. nakal yarabbi.. tapi ari ni sy bukan nak cite kenakalan itu.. cerita si elin yg dah selamat jadik bini org.. alhamdulillah.... :D

elin nikah 11.11.2011.. huhh dapat jugak date tu.. paling best bile tok kadi tunggu pkul 11 nak nikahkan.. terbaekk la tok kadi..

majlis sanding hari sabtu..rumah elin kat kapar, klang... sy gerak skali ngan rina dari damansara.. sampai sane dlm pukul 12 lebih.. dapat jumpa alin, liza dan shida.... wallaweeeii mmg gamattt laaa!! hahah

layan gamba sepanjang wedding.. malas nak type bebanyak.. =)
saje baka line... waaahaaaa!!!
untuk elin.. selamat pengantin baru.. moga kekal hingga ke hujung nyawa...
untuk kawan2 yg len, nanti kite lepak memane.. gossip aritu tak abis lagi... huhuhuhuhu

Friday, November 11, 2011

11.11.11

nice date.. huh????

salam pagi jumaat.. terbangun bile jam bunyi pukul 6.30 pagi.. hujan lebat mengiringi pagi jumaat dengan tarikh yang selalu diperkatakan..11-11-11. takde yg indah hari ni... mcm biase jumaat+hujan+jem = SINONIM..

sy de banyak kerja tertangguh di atas meje kerja.. tapi sumpah lillahi ta'ala, sy malas yarabbi nk buat..
dtg keje mngadap fesbuk.. chatting... kalo la boss tau.. huhuhuhu masak!!
lately sy seronok melayan hati.. tatau kenapa terasa diri mcm berharga skang ni.. hahahhha.. believe it or not.. mase zaman kegemilangan belasan tahun dulu pon sy tak pernah berada mcm dlm situasi skang.. secara tibe2 saham naik mendadak!! omg!! i'm hott!!
relaxx... sile jgn muntah dengan statement tersebut.. sy pernah cakap satu mase dulu.. n i still remember..
sy kata sy nak cari org yang sayang sy,, bukan org yg sy sayang..
 tapi.......... skang sy  angau kat seseorang... sy tatau dia angau kat sy gak ke tak.. sebab kitorang men tarik tali.. bole??? hahaha kerja giller!! sy tau sy sedang bermain api skang ni....
OMGG!!! help mee!!
dear God, selamatkan sy dlm permainan hati ini....... amin.... :D 

Sunday, November 6, 2011

salam aidiladha~

salam aidiladha untuk semua....

aidiladha kali ni sy tak smbut pon... pagi raya siap2 jengah kubur org2 tersayang.. seterusnya melepak umah kakak sy dr pagi sampai ptg......

takde ape yg indah di hari perayaan bile semua org2 tersayang yg sebelum ini menceriakan hidup sy telah pergi.. sy dah terbiase dengan keadaan seperti ini...

selamat hari raya korban...pengorbanan sy tak tau bile akan terbalas............ :(

Thursday, November 3, 2011

=)

cover roadtax baru... club sponser.. weehheee!!!

Wednesday, November 2, 2011

memperkenalkan~

~dAny IzZ hAfIY~
ini cucu saudara sy yg baru... huh.. aii da jadi nenek taww.. ko ader??
tahniah kepada mama papanya ~ AzmiL AzRiN dan AdNi HarLiNa AdNan for the newly born baby boy.. semoga kehadiran baby akan lebih membahagiakan mereka yg sememangnya bahagia..
comel bangat sama macam mama dan papanya kan??.. sy jeless..

sy pon mauuuuu...waaaaaaaaa!!!!

kehilangan... T_T

hanya aku