Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Monday, December 31, 2012

dating wt besties!!

sangat lame tak melepak dengan kawan2 keshayangan sy ini....... 
im~adah~ apizah
so we all plan utk lunch same kat marche.. the curve.. salah satu restaurant feveret sy.. dlm pukul 2 dah ade kat sane....
marche movenpick!
ini si comelll.... anak im.. SOPHEA AMANDA
waaa bru 3 bulan untie tak jumpe dia nmpak dah besooo btoll.. tak larat nk dokonggg!! :)
sebenarnye craving nk makan menatang ni.. cedapnyer ponnnn......
rosti nama dia...

kitorang makan smpai 2,3 kali round bayang adah ngan apizah tak nampak2..sudahnye gi jalan2 dulu kat the street.. then adah smpai.. lepak kat thegarden plakkk... tak larat nk makan dah.. so minum2 jerkk....
my besties.. im and adah
budak nakal yg da kenal org... ngan org len sume takmo.. nak mummy ngan daddy dia jer.. :(
mcm2 cara untie pujuk... mmg tak makan saman.. hahahha

the gardens ni sgt cantik tempatnye... beshbesh...
lepak2 sambung sembang smpai dekat maghrib.. pastu balikkkkk... sonok dpt lepak ngan schoolmate lame2 ni..  mcm2 gossip dapat update.. :) 

Saturday, December 29, 2012

h4G- hospital for gaza..

h4G - hospital for gaza.....

dengan rasa bangga dan kesyukuran, ppoc dilantik mnjadi ketua konvoi h4G..dan secara tak langsung mnjadi duta rasmi untuk program hospital for gaza.. alhamdulillah.. 
"hospital for gaza itu ialah kutipan dana secara besar2an yg akan dilakukan untuk mendapatkan RM100juta bagi mmbina hospital di gaza.. :)"
surat perlantikan

so pada tarikh 22 December yg lalu satu sessi fotografi bersama Harian Metro dan event crew ppoc telah diadakan di Ampang .. 
5 bijik kete yg akan masuk sok kabar..
ini event crew yg terlibat
kemain masing2 posing... esoknya bile kuar paper muke presiden jer.. wakakakka 
gelak sampai pecah perot!! :D
(^___^)
ape ape pon congrats guys... this is just the beginning.. 
moga Allah membantu usaha2 murni yg kita jalankan

Thursday, December 27, 2012

jalan2 cari santa klosss~~fraser'shill

merrry christmas hohoho!!!

its holidayy... so takkan nk dok umah kan?? jom la jalan2.. :p
ekceli sy ade order pavlova untuk selebret beday boboy sekalian.. cadangnye nk ajak lepak2 buat makan2 kat umah.. tapi idea nk daki frasers hill ni da lame cume masing2 tak pree.. ketulan plak hari kejadian semua pree kecuali leyza.. so onn laa!!!!

kitorang gerak dalam pukul 10 pagi.. tunggu kat jejantas sg buluh sebab nk naik ikot kuala kubu bharu.. ade 3 bijik kete semuanya... malas nk ajak ramai2 sbb keadaan jalan kat fraser tu tak sesuai untuk konvoi.. sekadar leisure cam ni ok la kann... 
sile jangan tiru aksi di atas.. samseng lebuhraya tengah racing... :p

jalan sangat teruk... last sy naik fraser mungkin 6 tahun lepas bersama sang mantan.. tapi mase tu pon bukan sy yg drive.. ini pengalaman pertama sy drive sendiri.. phewww.. corner memang terbaekkk!!

sampai atas hujan renyai2.. kabus tebal.. makk aiii sejuppnyaaa.. tapi seghunokk!! cari kedai makan dulu sebab masing2 kelaparan.. semua semangat sampai tak sempat sarapan
kedai makan kat sane abis plak nasik.. kene tunggu nasik masak jap.... perut da bunyik2.. :/

seperti yang memang diketahui, fraser bukan ade ape sangat ponn.. sesuai la kalo nk hanimun.. tapi kitorang ni ape yg nk dihanimun kan, lepas makan kitorang pi main kude... yihaaa!!!!
aksi2 kanak2 bermain kude.. mak jemah malas nk naik sbb aritu pi terengganu pon da naik kude.. pastu setakat kude tu pusing satu round kat situ tak mncabar langsong... :p 
ok sape yg interested nk naik, kude ni rm5 satu round... sambil talinye dipegang oleh pakcik tersebut... sangattt tak best.... :(
kemain bergaye memasing naik kude.. wakakka...

okeh yang ni mencabat sket... archer!! sy memang suke bnde mncabar!
yg ni pon murah je, 10 bilah anak panah bersamaan 8hengget.. semua nk mainnn..
cer tgk muke sy.. kompiden level biar tinggi.. kene tak kene lain citer.. heheh
puyooo!!!
memanah dlm keadaan kabus tebal... memang ke pokok peginyer.. hahha
aksi2 kanak2 riang bermain panah..

lepas tu kitorang pusing2 lagi... renyai.. nk bjalan pon tak best sangat.. sudahnye posing2 je la...
pasal posing serah kat kitorang,, asalll boleyyy!!!
kat sini tempat wajib posing... smua org pon nk bergambo kat sini.. siap kene amik turn hokehh!!
kete sy pon mauu posing!!

agenda berikutnya ialah surprise untuk besday boy sekalian... sy dah tempahkan pavlovaa... 
kebetulan ketiga2 mereka besday dekat2.. zack and amin 14 and 18 december.. ajim plak hujung november.. so nak save bajet selebret sekali la... bankrup la mak jemah nk selebret semua sorang satu kannnn.... 
dis pavlova is ohsem.. 
sy order kat my best buddy mase skolah dulu - yang azliyang wife kepada si keeran hot fm...
kitorang lepak cafe pekena hot chocolate sambil makan pavlova.. wow, org table sebelah jeling2 tgk mane kitorang dapat pavlova... hohohoho....
besday boy... sahabat2 keshayangan sy!!
ok lepas makan nk gerak balik dah... budak2 decided tuk balik ikot raub plak.. baru la ohsem try semua jalan yg ader.. :p
sane cantik snap piccas kat sini... stop jap woii!!!
posing lagiii!!!! aribbaa aribbaaa!!!
last but not leasttt...... selamat tinggal fraser's hill.... jumpe lagi lenkali.. mase nk turun sy mintak ajim tolong drivekan kete sy.. kaki mak jemah kejung.... wahahhaa.. sonok ade dreba bleh tido.....
lebih gile lagi budak2 ni nk elak jem balik ikot jalan karak lame yg korner baring dan bersimpang siur... phewww, tecabot jantung wey... ade hantu plak lagik... hohoho!!!


Saturday, December 22, 2012

opening ceremony

semenjak bertukar profession ke travel agency sy teramat sangat la sibuknya...  terutama sekali kerana event ini.. 
Launching Bangunan Baru, Cafe and Boutique under Triways..
bermati-matian nk realisasikan event ini.. perancangan utk buat cume sebulan sebelum.. nk siapkan decoration bangunan, cafe dan butik.. belum lagi prosedur nk apply pelbagai lesen dr pihak2 terlibat.. pitam.. sy mcm mnyesal masuk keje kat sini pon ade.......

tapi walaubagaimanapon event berjaya dijalankan dengan baik sekali.. di bawah adalah serba sedikit gambar2 yg sempat sy snap..
ini mase proses siapkan cafe dan butik
ini mase hari kjadian.. 
yg berbaju kurung biru itu adalah staf2 triways

majlis pelancaran disempurnakan oleh Ketua Pengarah dr Tourism Malaysia.. 
majlis perasmian berlangsung tepat pada pukul 12.12 tengahari bersamaan 12.12.12
cantik tak date?
perasmian/.. 
sy terlibat sebagai usherette dan selepas itu sy sebok main belon ngan clown.. :p
Datok Sheila Majid pon ader..
yg kat bawah ni boss sy
makann...... pasti sodap!!
ni kengkawan opis
guest..
ini staff cafe with the management
and this is the cafe.. gamba dr instagram sy.. :)

congratulation guys.. siap masuk paper lagik kannnnn... 
eh glamer lagikk!!


kehilangan... T_T

hanya aku