Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Monday, February 27, 2012

new look... :)

sudah beberapa lame sy bercadang utk potong rambut..
ekceli dulu sy penah tanam azam utk taknak potong rambut sampai sy kawen... tapi rambut sy banyak gugur.. lagi panjang, lagi banyak gugurnya.. karpet umah sy dah penuh ngan rambut..
rambut pon makin nipis kerana gugur.. :'(

tiba2 bangun pagi terasa mcm nak pegi gunting rambut... petang skit stat injin kereta trus pegi saloon..
ini hair dresser sy.. semenjak umo belasan tahun sy mmg akan gunting rambut kat saloon dia..

so..inilah rupa baru sy selepas gunting rambut..
tadaaaaaa!!!!!!
baju ijau, beg pink.. pon boleyyyyyy.....
trime kasih kepada incik kemeremen yg sudi melayan.. :p

bye..bye.. my long damaged hairr!!

rambut gugurr?? tiada lagiiiii.... (^..~)

nilai 3 ~ membeli hantaran kawen... erkkk!! bukan tuk sy~ :p

lepas kenduri kak bunga kat beranang, sy dan intan terus ke nilai 3.. alang2 dah dekat ngan nilai kan, so terus je lajak ke sana sbb kitorang mmg ade plan nak ke sane pon.. nak beli barang2 tuk buat hantaran budak ni yg dah tak sabor2 nak kawen...

menggunakan gps, dr beranang ke nilai 3 ntah ikot jalan ceruk mane pon tatau... lalu hutan.. mule2 mcm ngeri.. btol ke gps sy ni??? finally, kuar2 trus kat nilaii.. pehh.. hebat!!

sampai nilai dlm pukul 4 petang.. tapi keadaan kat nilai panas terik.. fuhhhhh... tak tahan rasanya.. masuk satu kedai ke satu kedai, kaki mcm nak tercabot penatnye.. sudahnye kitorang lepak minum sampai hari redup sikit... tapi dah namanya nilai, takde redupnya.. kitorang redah gak panas2 terik tu...

tatau la bape puluh kedai yg kitorang masuk... gile penat... tapi minah ni tak reti penat kot..
tengok la tu siap leh pis lagik!

banyak gak barang yg kitorang beli.. bakul2... bunga2.. reben2... n segala peralatan mmbuat hantaran.. sy mmg suke buat bende2 mcm ni dr dulu.. so utk wedding intan, sy mmg da janji nk tolong buatkan hantaran dia..

jalan punya jalan sampai dekal pukul 6-30.. otw nk gerak balik, kitorang leh singgah kat tepi jalan tu posing ngan binatang2 buas,,, kahkahkah.. gile sengal! layankan jer laaa... :)

dah mcm kat zooo la pulakk!!
~budak nk kawen yg makan tak hengattt~

sampai rumah dlam pukul 9 itupon lepas singgah makan dan sebagainya... balik rumah terus lambakkan barang2.. inilah yg dibeli...

maka mulai malam tadi bersepah la rumah sy ngan barang2 hantaran si intan.. bile da stat sebok2 cam ni rase eksaited plak nak kawen.. bukan dia yg eksaited tapi sy.. miahahhaa.. :p

wedding kak bunga @ beranang, selangor!

wow!! finally.. it was KAK BUNGA wedding!! antara kawan2 terbaik sy dalam ppoc...

kitorang berkumpul kat shell sungai besi pukul 11. janji melayu!! kul 1130 bru gerak.. sy bawak adik sy, intan skali sbb dia mmg lepak umah sy that weekend~

ini gambar2 mase kat shell sg besi... ade upacara sign kad utk adiah,, adiah besaaaa punye.. sy yg tukang beli.. smua org tatau ape kat dalam.. sy sorang je tau.. miahahaha!!
lepas tu ade taklimat dari marshal.. time kasih kepada "org-org" yg tolong tukarkan wiper sy dan tukang lekat sticker baru sy... terbaekkk!!!

next stop adalah selepas tol kajang... ade tunggu beberapa bijik kereta lagi yg lambat tiba... lama gak tunggu kat situ.. sempat la budak2 ni posing mauttt....
yg berkumpul kat tol kajang ade 24 bijik... so pergerakan ke rumah kak bunga dengan bantuan marshal2 terlatih sangat hebat... bila masuk jalan kg, traffic tak berapa ok wbagaimanapon smua baik~baik sajaaa.... :)
finally... ini adalah smua PERSONARIANS yg berkumpul di rumah kak bunga..
total of 50 bijik persona... terbaikkk..
thumbs up guyss!!
pengantin~~tahniah kak bunga dan rudy,, moga kekal ke akhir hayat.. :)
sebahagian yg hadir.. :)
friendss~
sisters~
event berjalan dlm susana meriah dan sangat baik... kitorang bergerak dr rumah kak bunga dalam pukul 3 ke destinasi masing2...
ade yg mandi air terjun, ade yg gi lepak dusun n mcm2 lagi...
dorang smua sibuk pakat utk konvoi wedding sy.. pehhhh gilllerrr!!!! :p
my bumbleblackkk!!! (^____^)

thumbs up guyyyysss!!!

Saturday, February 25, 2012

tazkirah dr sy - perempuan tidak bertudung dan tidak mnjaga batas pergaulan...

kata ustaz Mohd Fadli Yusuf dr Rabbani Travel n Tours Sdn Bhd:

Berbuatlah lebih dahulu baru bercakap, kerana buah ilmu itu adalah amalan yang sudah dibuat. Janganlah bercakap dahulu baru berbuat, lebih-lebih lagi bercakap langsung tidak berbuat.

Ingatlah peringatan dari Allah SWT:
يَـٰٓأَيُّہَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفۡعَلُونَ , ڪَبُرَ مَقۡتًا عِندَ ٱللَّهِ أَن تَقُولُواْ مَا لَا تَفۡعَلُونَ
"Wahai orang-orang yang beriman! Mengapa kamu memperkatakan apa yang kamu tidak melakukannya! Amat besar kebenciannya di sisi Allah - kamu memperkatakan sesuatu yang kamu tidak melakukannya."(As-Saff 61:2-3)

أَتَأۡمُرُونَ ٱلنَّاسَ بِٱلۡبِرِّ وَتَنسَوۡنَ أَنفُسَكُمۡ وَأَنتُمۡ تَتۡلُونَ ٱلۡكِتَـٰبَ‌ۚ أَفَلَا تَعۡقِلُونَ
Patutkah kamu menyuruh manusia supaya berbuat kebaikan sedang kamu lupa akan diri kamu sendiri; padahal kamu semua membaca Kitab Allah, tidakkah kamu berakal? (Al-Baqarah:2:44)
 
Ilmu adalah panduan jalan kehidupan, atau penyuluh jalan kehidupan untuk menuju matlamat. Jika ilmu itu ibarat lampu suluh, alangkah anehnya orang yang ada lampu suluh di tangan, berjalan di waktu malam lampu suluh tidak digunakan.
Ertinya, walaupun ada lampu di tangan tapi dia masih di dalam bahaya. Anehnya berjalan di dalam gelap tidak menggunakan lampu, padahal lampu ada di tangan. Lampu itu semata-mata dibuat perhiasan atau hendak ditunjuk kepada orang.

Begitulah orang berilmu yang tidak beramal, padahal ilmu diperkatakan itu tentulah semata-mata hendak tunjuk pandai kepada orang ramai. Bermegah-megah dengan ilmu, tidak ghairah beramal!

sy pon skolah agama.. sy pon pandai bahasa arab..sy pon solat.. sy pon menunaikan ibadat.. cuma sy tak tunjuk...
sebab rasa2nya.. ibadah itu adalah rahsia antara hamba dan Pencipta..
bukan untuk ditunjuk2.. apatah lagi di megah2.....
wallahualam...
siapalah sy untuk menulis tentang agama.......

Friday, February 24, 2012

salam jumaat,, :)

cerita 3 dekad yg lalu!

betul kata org.. zaman kegemilangan itu cuma akan hadir SEKALI dalam hidup...yup SEKALI..

zaman kegemilangan sy bile ek???

owwww mungkin mase disekolah rendah..
bile mana sy selalu periksa no 1, 2 atau 3..
bila mana arwah mak sy tersenyum setiap kali amik report card sy 
atau bile sy naik atas pentas terima hadiah..
mungkin juga bila sy jadi ketua rumah sukan..atau
bile sy jadi ketua pengawas sekolah..
yg pasti paling gemilang bile UPSR sy straight A's!!

mungkin juga zaman kegemilangan sy mase sy dapat masuk skolah berasrama... masuk kelas aliran agama bertudung labuh bersama budak2 bijak pandai..belajar bahasa arab..
peww bangga tol mak..walaupon kertas bahasa arab sy selalu cukup2 makan n ustazah slalu aim sy... hihiihihi. :)
-------->ehhh si giller.. itu mana ada gemilang! :p
tudung labuhh hokehh!!

ohh mgkin sy gemilang mase form 5..byk btul pgang jwatan mse tu..
budak2 panggil G-PANG...(gila pangkat)
sy masih hebat mmgang title ketua pengawas asrama..
juga pengawas sekolah...
turut jadik pengerusi persatuan bahasa dan kebudayaan,
pengerusi kelab kaunseling,
setiausaha kadet bomba, setiausaha rumah sukan..
ketua lukisan kejuruteraan..
pemain bola jaring n bola baling sekolah...
pom-pom girl pon sy blasah.. ape kejadahnyaa???..!!
hah tu baru betul gemilang kan??
cemerlang gemilang terbilang.. hahahahhahaha!!!
eh banyak lagi pegang jawatan.. sampai sy surrrender tarik diri takmo pegang ape2.
mau tidaknyaaa!! dalam report card dah ade kaler merah!!!
masa tu mak pon dah mule marah-marah.. ehehhehe  sori mak!
pehhh rindunya zaman ini... (^__^)

haaaaa!! sy tau..
 zaman kegemilangan sy mase dapat masuk universiti..
mule2 sekali masuk uitm arau
diploma sains geomatik ~ fakulti senibina perancangan dan ukur..
pehhh dengar pon ngeri kan..
bangga giller arwah mak anta sampai sane..
kat sane mmg seriuss zaman kegemilangan... berlambak2 secret admire..
hari2 ade surat peminat dlm pigeon hole utk sy..
hari2 ade org pura2 salah no.. phewwww mmg terase hebakk...
sudahnya, blajar ke mane, hape ke mane.....
masuk tahun kedua sy lari dr universiti...
------>hahahhaah giler!! ape bnde pon takde dlm kepala...!!
nak blajar mende???
ni mase mule2 bergelar mahasiswa.. gile nerd muke sy!!

sy masih lagi gemilang tatkala melangkah kaki ke uitm sri iskandar..
bersama kawan2 yg "hot"..
masa tu juga dah ada kereta sendiri.. puas pusing satu malaysia...
exam paper pon tak pernah sangkut..
pendek kata pelajaran dan kehidupan berjalan seiring.. alhamdulillah..
ini kt uitm sri iskandar.. sudah mule pndai bergaye.. ehehehe~
bersama kawan2 terbaik.. dan "nyawa" di hari konvokesyen...

lebih gemilang bila hati sy sebenarnya mula terisi..
dengan sidia yg terlalu mnyayangi....
 dia segalanya..
sy dan dia berkorban apa saja...
sy buang smua... sy ketepikan semuanya...
 dan sy setia... terlalu setia..
dia juga begitu..
saat itu.. mak telah pergi mngadap Ilahi..
dan dia adalah dahan tempat sy berpaut..bahu tempat mnangis..
payung tempat berteduh..dia adalah nyawa....
dan itu adalah saat paling gemilang dalam hidup sy..
bile kemana pon kaki sy melangkah, cintanya akan ada bersama...

itu adalah kegemilangan sy yg terakhir.... yg dpt sy kecapi x lama... 5 tahun jer..

sekarang ni, apa yg tinggal utk sy???

nak cite kat org dulu sy pelajar terbaik kt sekolah??
atau nk cerita dulu sy pemain bola jaring yg hebat??
mungkin jugak nk cerita dulu sy pengerusi kelab kaunseling??
atau nk cerita dulu setakat nk berkawad kat padang tu takde hal.. sy kadet maa..
hahahhahha!! mungkin org gelak guling-guling tak percaya cerita sy..

skang ni mane pegi semua skill hebat ko tu??
pengerusi kaunseling pe jadahnyer??
skang ni orang plak kene nasihatkan ko kan??
pelik takk???

yup jangan kata korang.. sy sndiri pelik dengan diri sy..
seriuss!!

"Allah itu maha adil.."

dia dah bagi segalanya... DULU...
akal fikiran yg bijak.. personaliti yg "boleh tahan"
kesihatan yg baik... kekasih yg terlalu mnyayangi..
tapi sy tak bersyukur,, tak appreciate...
DIA tarik balik... SEMUA SEKALI!!
sekelip mata...

skang otak dah lembab... skang dah gemok.. dah tak cantik..
skang sy selalu sakit... skang mak dah takde..
dan sekarang 'si kekasih' telah pergi berpaling tadah..
semuanya tidak pernah sy duga akan jadi...
dan siapa pon tidak mnduga bila romeo dan juliet tidak sehidup semati..
bila uda dan dara memungkiri janji..
bila jack dan rose memilih haluan sendiri...
#jack dan rose#
~10 tahun yg lalu.... uitm sri iskandar~

ntahlah....kalaulah sy boleh memilih untuk kembali...
sy mahu kembali berada di zaman kanak2 sy..
jadi anak manja mak..
jadi kesayangan mak..
tido bawah ketiak mak...
sekarang sy sedar.. kasih mak je yg kekal..
kasih mak je yg tak berubah..kasih mak je yg tak mngharap balasan....
oh tuhan,,, kalaulahhhh.........
******************

closed case!!
sy pon tatau kenapa sy merapu..
mmg ni la tujuan ade blog ni.. utk merapu..
sekurang-kurangnya sy tak hipokrit kan??
tulis dlm blog berjela2 padahal hidup sndiri tunggang terbalik..
nasihat org itu ini padahal sndiri lagi teruk
hahhhh cer cermin diri sndiri......
korang layan je la ek.. sape soh jadi follower tak bergaji..
hehehhee.. ok ler.. nak tido...
mlm ni malam jumaat,, dah xde pahala sunat,, pelok meoww jer laaa... :(
assalammualaikummm.. alfatihah buat mak sy... :'(

Wednesday, February 22, 2012

bRakEpAd oh bRakePad!!

korang tau tak brake pad tu ape?? brake pad tu ialah satu kepingan yg terletak dalam brakedisc dimana kalo korang brake, brakepad tu la yg akan cengkam disc tayar korang tu dr bergerak.. lagi mahal satu2 breakpad, lagi kuat la cengkamannya.. erkk betol ke?? ntah la, sy pon baru khatam ilmu brake pad ptg tadi.. hahhahah

so balik dr keje sy running ke damansara damai untuk tuka brake pad.. tak mampoo nk pakai yg mahal aka brembo atau endless.. sy pakai cap ayam jerk! so inilah rupa brake pad!
brake pad ni akan  dimasukkan ke dlam brake disc... ini plak rupe brake disc..
ini brakedisc mahal.. sekadar gambo.. sy tak mampu pakai brembo. :(

sepatutnya kete dah 2,3 tahun baru kene tukar brake pad ni.. tapi sbb sy ganas kot.. kete kalo bwk racing mmg cenggini la jadinya,, tak dinafikan, kereta tu tempat sy lepaskan geram.. kalo tengah marah, emo dan sebagainya, sy akan masuk hway dan lenjan selagi boleh.. perghhh!!  kalo kejadian seperti ini berlaku kene tuka cepat2 la sbb kang kalo lambat dia akan effect kat disc.. silap2 kene tuka disc.. lagi rabakk!!

 ini si bumbleblack mase proses tuka brakepad tadi... sepasang brakepad serta balancing tayar membuatkan sy rabak dihujung bulan... ini besttttt brooo... :'(... sabaa je lah...

bumbleblack oh bumbleblack!!

lately buat blog hoping adalah sangat bosan! byk blogger2 yg cume kopipes utk entry2 blog mereka.. halamak aii bosannye.. korang takde idea ke hah?? jadiknye sy pon cube la kopipes entry yg sblom ni  ~rindu.. entry yg sedih2 tu.. mase tulis tu sedih.. da lame2 bace cam nyampah plak! giler jiwang aku ni.. ape pon tak bleh! ahahah.. malu plak rasenya!

so untuk entry hari ni sy nk cite pasal bumbleblack sy!!

last week kan dah pegi buat alignment.. lepas buat alignment ada masalah baru lak yg timbul di mana ade bunyik2 yg menyakitkan telinga keluar dari tayar.. sy dok tanye budak2 ni.. tapi nk cakap bunyik cemane pon tatau kan.. kebetulan malam semalam ade tt bersama budak2 ppoc, tpcc, ppeoc dan prg.. dlam bahasa mudahnya, geng2 personarians sy laaa..  lepas makan2 kat dangau rumbia, kitorang buat perbincangan untuk ke wedding kak bunga dis coming weekend.. n buat kutipan sikit untuk beli hadiah.. lepas tu mase nk susun2 kereta utk amik gamba, ade yg perasan bunyik dr tayar tu.. dorang dengan volunteer nya nk tolong bukak tayar dan cek... masa tu dah pukul 12 lebey kot.. tapi kalo tak cek tatau ape masalah kan, mana tau kang tgh laju tayar tercabut ke hape, so.. sy pon ok jer laaa..:)


23 bijik kesemuanya.. :)
ni gambo gadis2.. n masa makan...
ni mase proses bukak tayar!

proses tuka tayar selesai dalam pukul 1.30.. lepas setel dorang test drive dulu.. pastu sy balnje sume skali minum sbb kesian dorang yg penat2 buat keje n tunggu sampai pagi..

kesimpulan dr kes tersebut, brake pad sy da makan sebelah dan besi dah kene disc mnyebabkan bunyik bising dihasilkan.. kene tuka brake pad baru dan buat skin disc... duit lagi wooiiii!! pening!! tapi takleh nk buat ape laa.. adat seorang pelumba F1.. hahahah

Tuesday, February 21, 2012

Sunday, February 19, 2012

bila jejari menaip... rindu, bila pena berlagu... pilu...

~RINDU...

"Jika masih ada akan suara suara.. Percayalah dengan kata kata..  Itu adalah satu nokhtah akan cerita cinta kita"

Kadang Penulisan Merungkai Apa Kata Jiwa Yang Tak Terluah.. Sekadar Berkongsi Cerita

walau sekuat mana aku..walau setabah mana aku.. walau semanis mana senyuman yg kulemparkan, airmata ini tidak mampu menipu.... kalau dikira dan disukat, mungkin sudah selautan airmata ini jatuh kerana kamu............

Saturday, February 18, 2012

PPOC ON U~TUBE..

MASUK U TUBE LAGIK... U ROXX GUYSS.. :)
CARI MUKE SY.. ADE LA 4-5 KEPING KOWTT!!


YG INI BUMBLEBLACK JAUH CKIT.. NO PPOC SY 729.. PI TGK MINIT KE 8.00..


BEST! BEST!

Thursday, February 16, 2012

insyaallah~

i am going to wear my hijjab soon.....
very2 soon.... :)

adat memakai keretaa....

wokeyy.. usia bumbleblack dah nak masuk setahun 6 bulan.. adat org berkereta, bila dah lama dia mmg mintak duit.. biase la kann,,, korang dok lanyak kete korang hari2, misti la nk kene check sume2... sepatutnya kalo ikot kilometer, bumbleblack sy ni dah patut kene servis.. tapi bajet takde.. so, postpone dulu..
mase racing kat melaka n cameron haritu sy dah rase stereng gegar... bila bawak 130km/j kuat gile gegarnya.. sy dah soh budak2 club sy check.. ini la untungnya masuk kelab kereta.. bila ade masalah ngan kereta, leh mintak tolong  budak2 lelaki ni.. dorang pro.. kalo korang mandai2 gi bengkel, pomen tu akan tipu je korang idop2.. bende 5 inggit cas sampai 100.. tak percaya cube laa.. tujuan masuk club bukannya nak menggatal.. untuk kepentingan waktu2 mcm ni la.. ade ke kata sy masuk kelab kete sbb nak menggatal... narrow minded btol!!

so, hasil cek budak2 ni kat tayar, tayar depan sy dah makan dalam.. maknanya camber dah lari.. kene buat alignment.. so pegila sy ke kedai tayar kat area cheras.. nasib baik bawak prince september.. dia bawak kedai kawan dia.. tayar depan mmg dah teruk.. sepatutnya tayar depan tu kene letak kat belakang n tayar belakang transfer pegi depan.. tapi spotrim sy tak same depan n belakang.. sebab sy pakai male~female.. kalo bukak tayar, bukak rim mahal pulak cas nyer,, kene buat balancing sume skali.. alahmakk,,, so buat yg penting dulu.. ade duit sok baru buat yg lain hokehh..

dah masuk kedai tayarr... siapkan la duitnyerr!!
tayar depan belah kiri ni yg paling teruk makan dalam.. bunga tayar belah dalam dah nk abis..  sy pon tatau apsal jadik cam gitu..

lepas dah setel sume2, sy ke TOM STICKER!! dah lame sy nk ke sini nk mengarut2 ngan kete sy ni..
hehehhehhehehe.. tapi lom buat pape lagi.. survey dlu... :p
dah ada sesuatu di kepala.. cuma nak tengok kesesuaian... tunggguuuu!!!!

balik dr tom sticker gi singgah makan kat stevens corner, pandan indah.. sambil dating2.. malam valentines le katekan... wahahahha... muntahhh!!
kerete je yg dating... owner tak dating pon...
valentines makan roti naan jerr... jimaatt!! duit sumer dah abis kat kete!

Wednesday, February 15, 2012

family day (chapter 2)

cerita pasal family day aritu tak abis lagi... gambar terlampau banyak.. nak pilih pon pening.. so sy main pilih2 jer la hokeh.. nak tgk full version tgk kat fb.. tu pon sy tak letak semua.. tak larat nk tunggu dia haplot.. makan tawonnn!! huhuhuhu!!

ini mase lepas check out.. sempat lagi pose sblom balik tu.. sume pon giler pose.. layankan ajerr..
 sume pon mereng.. sape lalu kat pintu gerbang tu siap tgk.. 6 bijik kete benti dan pose mereng.. hahahah!!!
pastu singgah kat tepi jalan tu.. ade yg beli belacan la, cencalok la.. paling best bli tudung saji pon ade.. adoii!! penoh bonet aku!!
kedai makcik ni memang meriah.. makanan2 tradisional dijual dengan harga 3 peket 10 inggit..
kanak2 riang tu ade yg bli spongebob, ade bli angry bird.. mcm2 laaa...
kayooo makcik tu!!
beli..beli.. jangan tak beli... !!

NEXT ~ kitorang ke alor gajah.. lepak makan tengahari bersama cendol mabeles n seterusnya direct ke zoo melaka.. masuk zoo dah berpecah2.. group warga emas dan OKU naik train.. kitorang berjalan beramai2.. ade yg baru2 kawen tu jalan berdua2 la.. kasi can dating dalam zoo ditemani  monyet dan ungka.. huhuhu.. team kitorang paling best!! kalah binatang dlm zoo gayatnya! asik posing!!
gambar kiri~ incik tapir pemalas.. tengahari pon tidor!
pendek kata asal ade tempat benti, posing.. asal ade tempat benti, posing...
memang malang la sape jalan belakang kitorang... asik kene tunggu kitorang pose.. wahahaha
memang penat berjalan dlm zoo ni.. besarr giler zoo nyaa.. bile nampak org jual air, kelam kabut la sume bli air... nasib baik "ayah" ade  ngan kitorang.. boleh pawww!! ngeeee!!
incik org utan yg ade gaya tersendiri... pastu sume tersampok ikot gaya dia.. :)
candid on sengal pose... ehehehhehehe
ini adalah sessi mnjahanamkan playground~ :p

thenn.. masa untuk pulangg!! sepanjang jalan adalah sessi racing... yg mude2 kemain laju dan warga emas tercicir di belakang,,, pehhhh!! terbaekk laaa!!
checkpoint seterusnya SATE KAJANG HAJI SAMURI.. ni mase benti lepas tol kajang tunggu kereta2 yg tak berapa power sampai.. hahahah!! gambar mase makan sate kajang terlupa nk amik sbb terlampau seronok berebut2 sate..:p
balik umah masing2 terbungkang!! terbaekk family day kali ni walaupon event buat dalam jangka masa singkat jer... dan mereka dah mule membuat perangkaan untuk next event..
nak gi mane?? kite ke pantai timurr... cargasss!!!

kehilangan... T_T

hanya aku