Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Sunday, April 29, 2012

levain~


ari jumaat lunch lame skit dari ari biase.. so sy plan untk ngedate with my bestie.. malina zainal.. she fetch me up at 1230 n we planned tu pi mkn kt 
LEVAIN boulangerie pastisserie..  
wooo!! kedai ala-ala franceeee... tak mau kalah yaw! hahaha

lokasi kedai kat area jalan pinang... kat sini banyak deretan banglo2 mewah yg dijadikan restaurant.. ini first time sy datang sini.. seb bek ade geng yg suke gugel menggugel pasal makanan.. :)

ini serba sikit gamba kedai.. kedai sangat cantik.. konsep ala2 english style gitu...
 sile lihat makanan sambil menelan air liur berkali-kali...
gulp!!! gulpp!!!!
puan malina zainal bespren kesayangan sy,,, tersenyum2 pandang roti... amik tuk diri sndiri n siap tapau untuk incik asben,, so suiitttt... jeless hokeh!

and absolutely sy kalah dengan menatang ini... MACAROONSSS...
grrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!
 mcm nk demam tatau nk pilih yg mane.. rase cm nk beli sumer.. tapi mahal bangat,,, huhuhuu
ni mase tgh queue nk bayar bil...
okey, finally.. ni yg kitorang pilih tuk ngapp pd hari ini...
jempot makan sumerrr.. gemokk?? kite ketepikan dulu hokeyhh~
 aummmmmmmmm!!!!!
 
sgt seronok dapat jumpe melin lalink... mcm2 leh sembang.. pasni kita ngedate lagik hokehh~ 
(@____@)

Wednesday, April 25, 2012

unplanned spagetti bolognese day!!

okey.. ari ahad kengkonon nak masak spagetti bolognese.. so tghari tu sy dan cik housemate da planned prepare pape yg patut.. sebenarnye nak masak tuk makan sndiri je.. tapi biase la..family sy ramai.. ade je yg rajin nk turun melepak kat umah sy.. 

mule2 family kakak sy je ade.. skali bestpren sy si im n fuad roger dorang ade kat tesco mutiara damansara.. so ajak le singgah mmandangkan lame gak tak jumpe dorang.. bile ramai2 dtg dah jadi mcm openhouse plak.. huhuhuuhuh..

 done!
tetamu langkah kanan..
my bro

ini gambo yg sempat snap jer... yg lain2 tak dan nk snap.. tapi seronok gak wat makan2 kat umah ni kan?? mudah2an rezeki murah la.. leh buat slalu... :)

demam pavlova lagik~

hokkey!! first try pavlova ala2 tak berapa nk berjaya.. sedikit lembik sebab tak berapa nak masak sangat... cair kat tengah.. masak tak berapa sekata.. then gigih hari kedua cuba lagik....

balik keje trus gagah buat... inilah hasilnyaa...
perfecto!!!

ramai yg tanye mcm mana rasa pavlova.. sebab dia bnde baru..pavlova ni sejenis desert dr new zealand n australia.. so rasanya rangup..crunchy kat luar.. tapi kat dalam dia lembut.. rasa mcm makan marshmallow..meringue tu maniss.. sebab tu gunakan buah2 yg masam.. so bile makan combination manis dan masam tu jadik SEDAP!! huhuhuh

so, dah leh amik tempahan dah ni... nak ke? hukhukhuk

Tuesday, April 24, 2012

p@vlova

lately banyak btol orang post pasal pavlova kat fesbuk... sy bukan bleh tengok gamba2 makanan ni.. kompom terliur punya... so lepas sy gugel2 resepi kat dalam internet.. nampak mcm senang je.. so sy pon berkolaborasi dengan housemate sy... oppsss lupe lak nk stori pasal hmate ni.. skang sy dah ade housemate.. hmate sy ni geng2 budak persona gak... lebih best bile dia sangat suke masak.. masak macam2 makanan termasuk la kek dan pavlova.. buat macaroons pon pandai.. untonggg la sy!!

so kalo korang tak tau pavlova tu ape, ini sy bagi sikit gambaran yg sy amik dari pakcik gugel~
ggrrrrrrrrrrrrr..terliur kannn???

oleh kerana kat rumah dah ade mixer dan oven, maka bermulala gotong royong membuat pavlova...
sy paling suke part hias menghias kerana kreativiti sy disitu... dan juga sambil potong buah, leh sambil2 ngappp dlm mulut... heeeeee~~
nk buat pavlova kene pakai buah mahal2.... buah murah tak layan!

selepas beberapa jam dok asik mnjenguk oven.. tadaaaaaaaaaaaa!!!!
our first try PAVLOVA!!
membanggakan!!!!
grrrrr!!!! mabelesss yaw!!!

sunway pyramid wt "somebody"


monday ~ sy diserang senggugut mnyebabkan tak larat nk gi keje.. dok melepek kat umah..
dah tghari sikit siDia call ajak keluar mmndangkan siDia pon turut bercuti...
so, jomm laaa... gi keje tak larat.. nk merayap leh jer kan? huhuhu
tanpa plan terus ke sunway pyramid.. layan movie "street dance 2".. tengok plak kt beaniplex concept tgv sunway... seat dia ala2 sofa kat umah.. satu panggung dalam 30 org je leh masuk.. tiket kompom2 la mahal dari biase.. tapi, ape de hal.. org blanje.. wahahahah... :p
 poster street dance 2..
ni sy amik dr pakcik gugel.. beaniplex concept cinema.. ade kat sunway pyramid jer.. :p
aummmmmm~~

lepas movie, jalan2 pusing sunway pyramid.. seperti biase incik kamereman mmg suke layan sy posing... belambak2 gambo... tapi sy masukkan sikit je la,, kang byk sngat korang muntah lak tgk gambo sy kan... hahahahaahhaha~!!
 
ni bukan poyo.. ni candid.. :p
diva ker??? ishhkkk!!!  ini baru poyo....
mcm jakun tak penah makan mek donel... hahhahah
 
seriouuussss sy suke gambo ni!
ahakkksss!!!

thanks incik kamereman!! (@____@) for making my day!!

Wednesday, April 18, 2012

Andai lelaki tahu..

sharing is caring.... sy ambil dr blog melly~ http://nurmalessastory.blogspot.com/

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan kamu, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan kamu dan masih menganggap kamu anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. terkadang dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, kamu akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk kamu .

Andai lelaki tahu..

Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan duit atau hadiah, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat dia rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..

Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak mencintai kamu tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..

Apabila perempuan kata dia rindu dgn kamu, dia benar-benar maksudkannya.

Andai lelaki tahu..

Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia denganmu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..

Apabila perempuan berkata kasar, dia bukan bermaksud utk berkasar, tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan sikapnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.

Andai lelaki tahu..

Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar mencintai anda. Perempuan sulit untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda. 
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah mencintai lelaki itu.

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itu maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak sesuatu yang terjadi.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cerewet, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu kamu berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima kamu seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu.
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun sebenarnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang dapat menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.

dr lensa "sang pencinta"..  :)

Tuesday, April 17, 2012

darkFlight~407

smalam siDia ajak tgk wayang.. tatau mau nengok cite ape.. sy nk tengok titanic 3D tapi dia tamau.. pening katenya.. so mase kat opis sy guguel2 movie yg latest tgk poster cite ni... uiiii mcm best.. bukan ape, no 407 tu.. erkk mcm 401 kan? hikhikhikhikhik

so dlm pukul 9 kitorang sampai cineleisure... layan cite ni..
cite thai.. layankan ajer laa kan... mode seram on

revieww ~ cite ni pasal kapal terbang berhantu... iaitu kapal terbang 407 tu yg akan mngalami perkara yg sama berulang2 setiap kali ia terbang... cite ni boley tahan la.. terkejut2.. kalo ade sakit jantung n kalo anda mngandung, sy nasihatkan jgn tengok ok.. bahayeee... ataupon kalo sorang2 pon jgn tengok gak.. takot terkejut terpelok org sebelah.. aummmm!!!! :p

Friday, April 13, 2012

hhahahhha.. i like thiss!!

bersiaran bersama siDia

rabu sy kuar date ngan sangggg pencinta.. layan battleship..
sangat bessstt hokehhhh...

lepas battleship, jalan2 kat curve, ikano, cineileisuree... jumpe mcm2 jenis patung sbb dorang buat roadshoww kat situ,,, sy memang camwhore.. si dia plak rajin melayan.. so besepah2 la gamba...
layankan ajerrr~ (^_____^)
same lak tudung ngan rambot minah ni...
bear2.. erk.. sy pon da macam same spesies.. cane nihh??
kooolll  huh~
MIB drama queen~
time kasey incik kameremen kerana sgt rajin melayan kerenah sy.. jgn awal2 jer ek.. mintak2 sampai bebilee laa.. hehehhhehe

karokss~

it was last tuesday event...wednesday was annouced as public holiday..
so my nieces n i were planning to get some "stress release"..
karokksss jommm!!
balik keje kul 7..boley plak boss buat meeting sampai lebih opis hour.. saboo jer.. karoks da booking kul 8.. so cargasss!!

si intan pon kebetulan mmg melepak di rumah sy.. dia pon join sekali la...  it was 6 of us..
sy, intan, wana, jijot, my sister n iman daniall~

venue ~ SONGBOX CINEILEISURE..  apalagiii.. kasiii pecahhh laa!!
dimane ade kitorg , di situla ade pose gedik = sinonim!! :D
si darling sy : iman danial
gegar plak.. ni iman yg capture ni...
me n intan : sisterss
karok jgn tak karok...
si kecik... asikkk dia jee yg nk pegang mic even lagu tu dia tatau.. kalo lagu yg dia tau, mmg tak lepas laaa..
anak ayahhhhh le katekan.. nk ganti ayah jadik dj kottt
lepas dia, dia.. pas tu dia lagi...  dia dan dia.. org lain saba je la...
sy tengah fefeling lagu chentaaa bersama entiti di belakang.. hahahhaha
dis is awsome thou!!
pas karok... lapo.. bile lapo, mencekik... kuross?? memang takkkk laaa~
kereta pinjam... sangat best melenjan kereta abah... hahahhaha... bah jom kite tuko kete mAuuuuu??
(^_____^)
omg
my ex boiprennnnnnnnn!!!
i love everything about him... aummmmm!!!

3 jam karoke... balikkkk... tido sume!!

kehilangan... T_T

hanya aku