Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Wednesday, May 30, 2012

jalan2 JB ~ danga bay n the zone!!


 sampai jb dari singapore dalam pukul 5 petang.. sy dan wana terus terbungkang kat umah while huda pi dating.. terjaga dah maghrib n terus siap2 nak pi makan...  huda kene keje malam tu, so sy dan wana sahaja... kitorang pi makan kat kedai makan dekat2 ngan balai bomba larkin.. ade gerai makan banyak kat situ.. nampak ade satu stall glamer ramai org.. kacang pool haji.. ramai tol orang... so kitorang pon nak try..

inilah ghupe kacang pool nyer ponn..... wana makan berselera... sy plak makan ala2 jer.. tak kene ngan tekak.. nasik goreng pataya sy pon sy cuit2 jer.. maybe penat sgt sampai tak lalu nk makan....
 
lepas makan, ingat nk jalan2 pusing JB.. nak balik pon tak best sbb huda keje.. kalo balik pon tido je kang.. so, sy dan wana plan nak cari laut.. set gps terus ke danga bay.... dekat je pon.. ingat kan jauh sangat...
ade udang kara laaa.... ade kapal yg cantik tapi paking je.. tak jalan pon.. hehehehe...
 nyesal lak makan awal2 tadi.. kalo makan kat sini kompom best.. ade funfair plak lagi.. ade mainan2... sy malas nak main.. tapi layankan si budak sengal ni main... angry bird la hape la... leh menang plak tu.. atoiii.. pening hakuu!!
tengah kitorang dok seronok jalan2.. tetibe si huda kol kate dah ade kat umah tapi takleh masuk sbb kunci kat kitorang... dia plak malas keje n balik... huhuhuhuhu.. kelam kabut sy balik sbb slah kitorang pi jalan2 tak impom dia... heeeeee.... balik ghumoh mmbuta la jawabnye.. hape lagikk!!!

ESOKNYAAA!!!
pagi lagi da bangun sbb nak balik.. kene kemas beg... n satu lagi eksaited sbb huda nk bawak pi jalan2 THE ZON~ KOMPLEKS BEBAS CUKAI JB...
mase kitorang sampai the zone belom bukak lagi... eksaited terlebih.. kitorang sampai pukul 10.. the zone bukak pukul 11.. so layan makan2 dulu.. kire brunch la.. makan marrybrown... sodappp!!
then, pintu bukakkkk jer, kitorang la yg awal skali masukkk....semangattt!! semata2 nak beli perfume je ponn.... then satu lagi yg best ialah kitorang ade kabel kat sane... kastammm!! so perfume yg dijual sudah lah murah, dapat lagik 20% diskaun kastam.. aummm!!! untong giler ade banyak kabel ni.. 
 
taraaaaa... pehhh berpinarrr mataaa!! perfumee...!!!
 dapat gak rembat sebakollll ,,, ini sy punyaa.. sudah lama sy mau beli tapi tak mampoo.. dapat diskaun banyak maaaa!!
ini plak sy bli tuk si "abang".. :)

thenn... sempat lagi soping baju la hape la kat sane... dlm pukul 2 gerak balik.. sy janji dengan abg sy tuk jumpe kat R&R sebab kebetulan abg sy balik kg wifenya di mersing.. so boleh la konvoi kan... tapi dia agak lambat,, sudahnye, sy dan wana membuang masa lagi kat JPO untuk kesekian kalinya... menghabiskan saki baki duit2 di dalam wallet dan memenuhkan bonet serta seat belakang kereta sy.. rabakkk oiiiiiiiii!!!!!!

sampai umah lebih kurang pukul 10 malam... terus tidoooo.. zzzzzzzzzzzzzz!!!!!

Tuesday, May 29, 2012

kota singa gateawayy!!!

balik dr universal studio dalam pukul 7 malam.. kitorang mmg gamble gile.. hotel tak booking.. dengan berpandukan map dan sebijik ipad sebagai gps, kitorang baru nk terkial2 cari hotel... hohohohoho... ade jugak bantuan dr malaysia utk googlekan hotel yg still available dengan price yg berpatutan..

dr universal studio kitorang amik cab terus ke Bugis Road.. cari hotel area sane.. ade tanye 2,3 hotel.. tapi semua fully book.. finally pegi makan dulu.. nak cari makanan halal agak susah.. mmg la ade jer, burger king la, subway la.. tapi kene ingat.. kita bukan kat malaysia.. so belum tentu lagi halal haramnya.. sy sikit lagi nk terbeli makanan kat "FOSSIL" dlm universal studio.. nampak mcm  kiosk 1901 jer.. tapi nasib baik sy pakai tudung.. amoi tu bgtau makanan tu tak halal.. even beli sosej ayam, ia adalah ayam tak sembelih!! omaigodd. .nasib baik!!

berbalik pd cerita td, kitorang akhirnya jumpa satu restoran makanan arab.. Safra Turkish Restaurant.. nampak mcm mahal.. belasah jer la.. perut satu hari tak dapat nasik wooo... sambil makan sambil gugel cari hotel...
 finally , kitorang dapat bilik kat hotel kat area situ.. grand continental hotel.. satu malam bersamaan hampir rm400 duit malaysia.. ini baru hotel tepi jalan.. blom hotel 5 bintang lagi hokehh!!! dapat bilik hotel adalah satu kenikmatan tak terkata bile boleh merebahkan badan yg super-duper letih.... tuhan maha mngetahui betapa letihnya sy.. kaki mcm da takleh bjalan.. mcm nk seret jerk...

malam2 bute tu budak2 2 ekor ni sempat lagi dok susun semua barang2 hasil pen'soping'an dorang kat universal studio... termasuk la sy punya skali nih... brg2 dlm universal studio adalah sangat mahal... jadik sori la pada sesiapa yg tak dapat souvenir tu ek.. :p
pagi esoknya awal2 lagi kitorang dah bangun n turun breakfast.. makan kenyang2 sbb nak jalan merata hari ni... so lepas makan naik bilik dan get ready for the back~packing unplanned journey!!lets go guyss!!
depan hotel nih.. bru nak pikir nak pegi mane berpandukan map hasil ehsan org hotel~
the journey beginss.....
motip kasutt??? smua kene pakai kasut yg selesa sbb kita pon tatau bape jam nk jalan nih!! ehemm~ nike cantik tu kasut sy.. puma putih adalah kasut "baru" evana syireen dan itam adidas tersebut adalah kasut huda.. takmo kalah sumer... jom!! cargass!!

destinasi pertama... MERLION PARK!!
omaiigoddd.. dis is absolutely osemm... mcm dok kat new yorkk!!
pose dulu!!

okey, turun jer ke merlion parkkk.. pehhh penuh giller ngan pelancong ntah dari mane.. travel2 agensi siap berbas2.. dr indon la, dr thai la.. so disebabkan terlampau sesak, kitorang pon malas nk bersesak2 sekali.. lepak dulu minum kat starbucks sambil tumpang wifi free.. :)
the view is absolutely osemmm
 fall in love hokeh..
pose kesengetan kitorang,,, :)
mule2 kitorang je yg dok seronok posing mengarut2 ni.. pastu dah smua pon ikot pose kitorang.. 
hek elehh haiiii... ske meniruu.. wekkk!!
ini adalah casino yg paling besar dan gah di singapore... ini view pada waktu malam..
sangattt cantikkk... sayangnya ia adalah sebuah casinoo!!
ini adalah gambar2 kat orchard road... orchard road ni penuh dengan shopping kompleks di sepanjang jalan.. ade yg mahal.. separa murah dan murah giller.. kene pandai cari... tujuan kitorang cume nak beli perfumee.. :)
view kat orchard road... penat jalan, kitorang pon amik MRT untuk balik ke woodland.. dr orchard road nk ke woodland ade 9 station.. dengan keadaan MRT yg penuh sesak n takde tempat duduk, kitorang gagahi juaa....
tatau langsung jalan... so mmg kene jadi mcm pelancong.. ini bukan poyo tau.. ini mmg betul2.. kredit to kamereman sy yg cekap mngambil gambo.. :p
dalam MRT... kepenatan terlampau mnyaebabkan sy selamba duduk kat lantai.. brg yg banyak lagik,.. adoyaiii... sampai kat woodland terus amik cab ke custome check point n amik bas masuk JB...

bye2 singapore... i'll be missing you!!!!

Thursday, May 24, 2012

universal studio singapore!!

alhamdulillah.. ini adalah wish list sy yg ke5 .. dapat juga direalisasikan... 
18 MAY 2012~ the unforgettable date
sy wana dan huda gerak dr rumah huda di kg kastam larkin lebih kurang pukul 8 pagi.. sarapan dulu then terus ke jb central.. dr jb central kene masuk imigresen tuk register dan terus amik bas ke singapore.. tak jauh pon cumanya jalan jem dengan keadaan sesak pagi jumaat tu org nak gi keje.. sampai kat imigresen singapore, register lagi dan amik cab utk terus ke universal studiooo!!! perghhh excited giller.. barang2 yg banyak kitorng simpan dlm locker.. takot cicir plak kan.. so bawak yg penting2 jer mcm duit, pasport dan kamera...

gambar byk sangatt... so sy pilih2 jer tuk upload kat sini ok.. full version ade dlm fb..
diss is really osemmm guysss!! :)
 ini baru kat pintu masuk... blom masuk lagi hokehh.. kat sini mmg wajibbb amik gamboo!!

then kitorang terus gi beli tiket,, masuk universal studio singapore kene bayar tiket lebih kurang SGD79 atau kalo ditukarkan ke ringgit malaysia dlm rm 194... seorang hokehhh!!! lebih senang kalo bli tiket secara online.. tapi nasib kitorang memang sangat baik hari tu, dah ler tak bli tiket lagik.. ade plak org yg murah hati nk sponser kitorang tikett.... alhamdulillah... rezeki kitorang bertiga.. tiket utk 3 org dah dekat 6rat wey...  panjang umur huda n cip sebab blanje kitorang masuk USS.. weeee jasemu dikenang.. :)

ok.. bile da stat masuk dalam USS kejakunan pon melande... amik gambo sane sini.. nasib baik la bukan kitorang je yg jakun.. smua org pon same je nmpaknyee... sy tatau nk tulis ape.. korang layan gambo je la ekk..
every single thing was supposed to be santekkkkk... bergamba sakan le kitorang.. asal boleyy~
kat bawah ni model ala2 artis hollywood.. sangat friendly n peramah.. n amik gambo ngan beliau kene beratur hokehh..
yg atas ni plak ala2 kumpulan k-pop.. performance dorang mmg superb.. sy sempat snap amik video.. dorang juga amat sporting utk bergambar..
thennn... yg paling kitorang nak masuk sgt,,, the transformers ride!!
seriously.. it was the most unforgettable experienced.. walaupon beratur berjam2.. tapi tak sia2.. naik battleship with 3D glasses mmg korang akan rase btol2 mcm dlm citer transforers tu...
kat luar ni ade kete bumblebee n megatron juge..
tengah kitorang dok sebok que nk bergambar ngan megatron nampak bumblebee n seko lagi ni name ape ntah.. keluar dr dlm kawasan diorang... pehhh!!!!! nganga sampai lalat masuk!! seriousslyy... ni bukan orang tau.. mmg btol2 robot.. budak2 kecik da siap jerit2.. kitorang pon jerit jugak walaupon kitorang ni dah bleh dikategorikan sebagai mak budak.. heeeee
ni mase bumblebee keluar.. wallaweii .. mcm dlm mimpi...
walaupon kene queue panjang, kitorang tetappp nak bergambarr... kenangan neh!!
ok yang kat atas tu hero cite ape ntah.. disebabkan dia emsem melampau, sume org pon nk amik gambo.. sy tak terkecuali sbb sy mmg addicted ngan org emsem... :)
ni plak gammbo kat the muummy!!
jurassic park pon bestt walaupon sy pening nk muntah naik kapal dia yg berpusing2.. mengkuyupkan org plak tuh!
the castle was damn beautiful too~
alaaaa tomey-tomey~
the madagascar showww!! somel bangatt nehh!!
ini yg paling osemm... incik singaa!! aummm!!!
topi2 ni dorang mmg sediakan untuk photography purpose.. pakai dan amik ler gambo sesuke ati.. :)
sy naik menatang ni hokehh.. sgt bestt!!! terbaekk dr ladangg!!
ini mase dah nk keluar.. ngan singa ni pon boley amik gambo.. tadehallaaa

CANDYLICIOUS!!
candylicious ni kat malaysia pon ade banyak.. tapi kat sini kedainya cantik bangatt..
pose la jgn ketinggalan..
m & m stuff
ini mase dah nk balik ke hotel... perghhh pengalaman paling best di USS sampai kaki krem tak larat nk berjalan.. yg pasti.. sy akan dtg lagi nanti.. tungguuu!!!!!

kehilangan... T_T

hanya aku