Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Wednesday, June 20, 2012

dOme~ mari menggemokkk!!

ni cite jumaat lepas..  sy pi makan tengahari besama 1 of my best buddies.. puan mira.. memang ade janji nk blanje dia makan.. tapi mase asyik tak mnyebelahi.. sy ni sebok ngalahkan rosmah mansor.. hohohoho

so memule planned nak makan kat chillis.. tapi penuh giller kene beratur.. sy plak lupe kalo ari jumaat klcc mmg full.. so tukar ke dome!!
best gak lepak kat luar ni... walaupon panas ckit tapi ok ler...
bukak buku menu.. terkial2 tatau nk makan ape
ok.. menu ordered...  sy nk makan seafood platter.. sotong dia besaa wooo
 
air kegemaran dah tentu2 ice blended.. giler sedap air ni!
mira makan menatang.. ape ntah nama dia...
lepas tu order cake plak.. tapi seriuss cake ni failed... tak sedap langsung...
nmpak je menarik.. huh.. membazirr!!
lepak punya lepak sampai 2.30.. kelam kabut lari balik opis.. hehehhehe

akikah ~ intan nur cleayrina

lately malas gile nak update blog.. banyak story tertangguh dlm folder draft sy.. dengan keadaan lappy yg macam taik.. lembab cam cipan... sumpah malasss!! kat opis plak sy kene pure-pure sibuk.. semenjak dah tukar department baru nih,, takde mase nk merapu2 kat blog.. 

event cukur jambul intan nur cleayrina ni berlangsung sabtu lepas kat tg karang, kuala selangor. intan anak kawan sy, meck dan zaza.. keduanya kawan2 kelab kereta.. sy mmg agak kamceng ngan dorang... sampai sane dlm pukul 11 lebih.. sy dan leyza yg sampai dulu.. yg len ketinggalan bas,.. ni gambo serbe sedikit mase majlis..
 
chumel ini adalah kesayangan sy.. irfan..
ini intan.. adik irfan.. si comel yg diraikan... tudung biru tu zaza,, mama dorang.. chumelll bangatt kan??
intan nur cleayrina
 
irfan sy yg comel.. nangis2 takmo kene dukung.. upah ngan note baru la diam... adoiiyaiii
 
antara tetamu terawal.. sy dan leyza.. kitorang mmg alwayss punctual.. :)
 
ini muke2 mereka yg terlewat.. alasan jam abis betri dah tak diterima hokehh.. harap maklom.. :p
sate sedap woii!!
as always, kitorang la yg memeriahkan majlis.. lepak sampai petang
ini mase dah nak balik... seterusnya akibat cuaca yg panas terlampau, kitorang planned nak singgah pekeno cendol,,

cendol yg di suggest adalah 
CENDOL DURIAN BORHAN.. wieww!!
 
hah.. tengahari panas terik layan cendol mmg terbaekk laaa!!
 
gegirll of the team
hamekkk... skali 7 bijik kete benti tepi jalan.. org cendol tu pon terkesima.. :D

time kasey kat roy sebab blanje cendol petang tu..
kemudian kitorang pon balik ke destinasi masing2.. sy ajim dan afzan masuk highway LATAR..
wow.. pestaim dapat racing dengan ajim yg bawak mmg laju bangat.. 
n sy dapat potong beliau hokehh.. mode bangga giller.!!
cube memotong kete ajim... 
dan berjaya memtong dengan bergaya sambil tangan sebelah snap gambo..... 
mase tu meter sy dah cecah 180kmj... erkkkk!!!

Friday, June 15, 2012

QaiSara MiA hAna

alhamdulillah....

sape yg mengikuti sy dalam facebook mmg dah lame tau sy nak amik anak angkat.. tanggal 12/06/12, sy telah dikurniakan seorang baby girl..
tak perlu tau siapa ibu dan bapanya,, cukup sekadar orang tau dia anak sy.. anak angkat sy.. :)

baru keluar dari perot.. :)

sara ~ anak mama

QAISARA MIA HANA

dia hadiah dari syurga.. alhamdulillah.. terima kasih Tuhan

Lata Jarum!! ratha!! dan durian !! aumm!!

lepas settle kenduri, kitorang konvoi plak ke lata jarum.. masing2 nk berendam kononnya.. sy malas nk berendam, nak basah2 nih..leceh nak tukar2 baju.. tapi disebabkan cuaca yg terlampau panas, sy ikotkan ajer.. leh lepak2 bawah pokok sambil rendam2 kaki.. best gak kan??
 
keselengaan mereka... :p

ni mase baru2 sampai.. mncabar gak jalan nak masuk ke sini... sampai2 trus cari toilet tuk tuka baju, toilet takdek air plak.. satu lagi toilet siap ade lebah,,, bahayeeesss.. lepak2 minum jap then kitorang turun gak ke air.. sy, wana dan leyza tak mandi pon.. rendam2 kaki jer..
tetibe pengantin pon datang samer.. rupenya ade outdoor photoshoot kat sane...so sy pon sakan la snap gambo dorang.. :)
dkey n bell yg same cantik same padan..  so shuuweeetttt..
ini sumer kameremen... bukan kameremen professional.. ni baru beginner jer.. tapi dorang sume ni mmg kaki kamere.. tu yg ngan sy skali ter jointtt venture tuhh!!
posing lagi dan lagi.....
haaaa ini yg galak mandi.. bukan main lagik macam2 aksi.. stunt man stunt women sume ade...ermm ade gak aksi2 yg mnyakitkan ati... sabar je laa aku...!! hohooooiiii!!
sy leyza dan wana.. melepak atas batu jer.. tu pon sy tak bape nk comfort.. kesilapan teknikal.. bawak baju yg tak bape nk sesuai utk dipakai ke tempat gini.. tu la akibatnye bile tak prepare awal2.. rembat je mane2 baju yg ade....
yg comel ni kete sy.... hohohohoho.. incik kameremen tapayah nk candid saaaangatttt!!! sekejap je kitorang lepak kat air terjun tu.. pastu masing2 gerak... ade 6 bijik kete yg akan balik ke KL.. selebihnya berkampung kat raub.. sebab tu memang kampung dorang pon.. huhhuh!!

daripada 6 bijik kete yg balik KL, 5 bijik konvoi.. sebijik lagi ade masalah umahtangga kot.. balik awal.. hehehehehehe....... yg 5 bijik balik konvoi ni adalahh sangatttt happening! terbaek la korang sumer.. besh-besh!!

first stop kitorang ialah kat kedai cendol,,, malangnye kedai cendok tersebut tutup... grrrrr!!!
then kitorang terus ke pekan raub.. anak buah sy si wana sebok suggest nak makan kat ratha! kedai mamak jer pon tapi pemes kat raub... the best curry in raub katanyaaa.... so kite try test tengokkkk!!
ini adalah curry ayam yg diperkatakan... not badd!! sedap gak curry ayam ni.. mule2 sy ngan wana je yg order.. last2 majoriti order menu yang same.. huhuhuhuhu
muke lapa memasing.. :p
okies.... smile2.... i just wanna try my camera yaw!
haaaa maka nasik pon sampai.. masing2 menyuap dengan laahapp sekalikk.. 
aiiyakkkk!! ilang vogue masing2!! aummmmm...
ini mase nk gerak balik.. leh lagi posing2 depan kedai orang...sengal!

ok... stationnn berikuttttnyaaaa!!!!! 
stall durian... yiiihaaaa!!!

sy yg paling sebok nak makan durian... pehhh mmg terangkat abis la.. makan durian kg yg isi ala2 musang king.. kitorang makan tak banyak pon.. sebab nya masing2 kenyang lagi baru belasah nasik.. lagi mau makan durian... hheheheheh... tapi mmg serius isi sedap giler... terangkatt abiss..
 boley tengok isi dia,,, tak menahannnn.... grrrr!!
sy mmg antu durian.. siap berebut ngan dak2 ni yg tak abis2 dok mnyakat.. :)
haaa.. ni name dia tt kedai durian.. :)

ok lepas tt kedai durian kitorang trus balik.. lalu hway karak singgah jap kat r&r genting sempah sebab kawan sy si leyza krem kakinyaaa... lama gak lepak sane.. then balik kl ikot jalan karak lama.. melalui hutan2 dan kubur org asli.. jalan mmg horror gile.. sy tak bajet plak jalan tu mmg ngeri.. tengok dalam cite KARAK tu ingat main2 jer.. kete sy no 2 dari belakang.. masing2 bawak laju giller walaupon jalan bengkang bengkok korner baring sumer ade.. siap ade pokok tumbang tengah jalan.. sy bawak kete mmg fokus.. sampai kat tol gombak benti tepi jalan sbb decide nak pi mane.. amin kete blakang skali kuar dr kete n datang kat kete sy dengan muke pucat, tangan menggigil.. pehhhh nampak antu kat jalan tadi rupanya... kitorang singgah mamak n lepak minum lagi..
masing2 bukak cite.. jalan tu mmg keras n bukan amin sorang je yg nampak.. pehhh meremang bulu roma.. seb bek sy tak nampakk!!! 

ni gambo kat kedai mamak... lepas lepak minum kitorang tros balik ke rumah masing2..
walaupon mcm2 pengalaman, serius journey konvoi ni yg paling bestt skali..
macam crew team seekers pon ader.. hohohoh

Wednesday, June 13, 2012

prince n princess september wedding~

 finally.. it was my bestfiend wedding.. prince n princess september..
lokasi kejadian adalah di kg sega lama, raub pahang

okey.. as usual, kitorang akan konvoi ke sane.. tempat berkumpul adalah di tol gombak... kitorang gerak awal.. seperti biase, sy adalah org pertama yg akan sampai,, mungkin umah dorang ni takde jam... alahmakk aiiii....

sementara menunggu siput2 yg lembab... kita posing2 duluuu!! aummm!!!
 
sangatt suke pic ni.. :)
okk.. ini baru kat tol gombakkkkk!!! gambo kemainn!!!

seterusnyaaaa.. berenti lagi kat tol bentong.. ade 2,3 bijik kete tunggu kat sini... erkk!! posing lagi...
haaa .. sampaii ponn,,, sampai sane dalam pukul 12 lebih.. dkey da siap2.. 5 bijik kete stenbai tu iring bell n selebihnya akan iring dkey.. sy pilih iring bell.. :)
ini kete pengantin yg diiring.. :)
ok pengantin da kuar dan kamereman pon da readyy.. yiihaaa!!
raja sehari.. sangat shantekkk!!
 
kitorang pon trut same jadik pengiring.. konon2 mcm rombongan pengantin lelaki ler..
 time kasey kat org yg candid!!

ni gambo pengantin mamam
last skali gambo beramai2 kat pelamin,,, ni semua geng ppoc.. :)
kewl
the teamm!! aumm!!
last but not least sblom kitorang gerak pi mandi mande.. begambo ngan kete pengantin dlu!! :)
ade byk lagi nk uload ni.. amik yg ni dulu okehh!!

kehilangan... T_T

hanya aku