Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Tuesday, July 31, 2012

genting higlands (episod 3 ) malang takdek bauu~

 entry ni sepatutnye jadi entry pertama.. tapi disebabkan dia cite sedih sy post last2 la kan.. awal2 da sedih tak best plakk.. 

ini be4 bertolak ke genting.. sappedekk dulu~
yang ni plak mase tunggu kat petronas.. ade sebijik yg sellowww~
ok.. ini mase konvoi naik.. semua mngikut peraturan.. yg depan di depan,, yg belakang, di belakangg~
suddenly, kereta yg sy arahkan tuk berada di belakang sekali memecutt laju.. pehh mentang2 da selalu naik genting.. sy pon panas ati lalu mngejarr.. neo ade kt belakang sy.. dia tengok sy laju, dia pon laju.. si waja ketinggalan di belakanggg...

tengah sy laju layan corner tetibe phone berbunyi.. anak buah sy dr dalam neo kol..
"acu, kitorang eksidenn"
gulpppp.. tak tertelan air liur sy.. nak pusing balik dah tak boleh.. jalan 1 way.. so naik sampai ke atas, buat u turn kat temple kat atas tu... mase sampai kat lokasi kejadian, sy agak tergezut.. alahmakkk aiii.. kete berpusinggg~
nasib baik ketiga2 anak buah sy yg ade dalam kereta yg same tak ape2... tapi 2-2 yg perempuan agak terkejut dan menggigil.. first time eksiden... yang sorang dah menangis.. owner kereta plak pegang kepala.. kereta baru siap mekapp oiiiii... ribu riban abis nihh~
then, tak lame kemudian org towing n polis genting pon sampai... lepas diskas2 ape yg patut, towing akan hantar ke bengkel tanpa sebarang caj.. saman pon tak kene sebab genting private land.. kalo eksiden kat jalanraya biase kalo repot polis kan kene saman.. yg ni tak payah... nasib baik..
sy sebok roger kawan2 kot2 la ade yg bleh membantu kannn...
yang kat bawah ni mule2 je trauma... nangis beria... pastu nampak abg towing hensem, kemainnnnn semuanya.. saje amik gambo berbackgroundkan abg towing tu.. motipp???
gataiiiiii~~
ok.. kereta da sedia untuk di tarikk.. owner memandang dengan sayu~
mata neo pon di tarik ke bengkel kat area rasa.. waja hantar driver tuk tengok kereta manakala kitorang plak teruskan perjalanan ke genting.. kesian plak kan.. takkan nak balik.. kesian kat yg len2 yg dah eksaitedd tu.. :)
ini sy dan anak buah sy , owner si neo... sudah mampuu senyummm.. :)
gudboy~

genting highlands (episod 2)

blog ni lama terbengkalai sbb sy agak sebok ngan ntah hape2.. sy pon tatau kenapa sy sibuk skang ni.. dan bulan pose jugak mnyebabkan sy malas nk ngadap pc sangat.. pas buke.. zzzzz membutee!!

continue pasal genting aritu.. ekceli lame "hangg" sebab gamba banyak giler.. sy malas btol nk pilih2 gamba untuk di upload.. tu sbb la lame hold.. hehehe

lepas makan n bile ujan pon dah berenti kitorang sambung mainn.. seronok gakk laaaa~~ 
even ade permainan yg ditutup sebab takleh main dlm keadaan basah, kitorang hentam gak main yang lain2..
ini besttt~ spidermann!! :D sy main 2 kali!!
haaaa.. ini yg paling besttt!!!  solero shott!! tak semua org berani naik....hohohhohoho.. sy kalo pi genting misti akan naik.. feveret game okehh!!
solero shottt.. sampai atas tu dia bagi beberapa saat tuk tengok permandangan genting.. 
bleh nampak satu genting hokehh.. then dia lepaskann.. korang akan rase macam terjun dr kapal terbang!! sumpahh besttt.. sy naik ngan 2 org makhluk ni.. yg sorang asik mngucap dan yg sorang lagi tutup mata....sampai bawah mamat sebelah sy tu siap nangis,, wakakakka... sy gelak cam org gile je kat atas tu.... hahahhaa tak gune jadi lelaki kalo naik menatang ni pon takottt!! malu wehh!!
lepas main yg ganas2 main yg tak bape nak ganas lak.. contohnye main pancing itikkk~
dalam pukul 6 game semua dah tutup.. ntah papentahhhh.. kitorang pon apelagi,,, jalan pi kat kete.. balikk laaa woii!!
posing lagi dan lagi.. mase ni kat theme park tu da takde org dah.. tinggal kitorang2 jer.. hikhik
ok... tamatlah sudah percutian keluarga kita... 
"kanak -kanak cakap time kasih kat acu skangggg"
hikhikhik

Thursday, July 26, 2012

genting highlands with familiA~

15 ogos aritu sy bawak anak2 buah sy ke genting highlands.. memang ade janji nak blanje dorang main outdoor theme park da lame tapi tak berkesempatan sbb sy bizi ala2 rosmah mansor.. ehehehe

so memandangkan dah nak masuk bulan poser, sy pon dealing ngan dorang nak lunaskan hutang2 tertunggak tu... maka 7 orang anak buah sy pon get reAdy tuk mengkopak kan maksunya yg vogue da vass ini aka SY.. gulp!! gulp!!

so pagi tu sebijik satria neo anak buah sy datang dr klang.. sebijik kete sy.. sebijik lagi anak buah sy dan boiprennye dan sebijik lagi kete kakak sy yang konon2 takmo ikot, elok kitorang tgh makan kat mamak dia pon sampai.. tadaaaa!!! konon seprais la tu.. cehh!! sy da tauuu dahhh!!

ini mase bekpes kat kedai mamak, damansara perdana..
makan kenyang2 sebab makan kat atas tu mahalll~~

ini mase nak naik genting... 4 bijik kereta semuanya... kete sy depan skali..
ini jugak gambo seblom tragedi malang berlaku.. neo anak buah sy eksiden.. tapi entry tu sy asingkan.. kite cite yg hepii2 dulu k.. yg sedih2 kemudian... 

sampai genting dah agak lewat.. setelkan kes accident dulu.. cari parking je pon lame.. maklomler ari ahad.. full!! then beli tikett!! 
ini muke org kene pow!! satu tiket 50 inggit.. korang kali ngan diri sendiri + 7 anak buah!! nasib baik kakak n abg ipar sy bayar sendiri.. parokk weyyy!!

okeyy jomm mainnnn!!!!
hahhh.. segala jenis permainan dorang nak main... main sampai lebammm!! dah penat main, posing.. main.. posinggg.. sy layannkan ajerrr..

tengah dok syok2 main bleh plak ujan lebat turun mencurah2.. masuk dlaam n makan dulu,, perot da bunyik2.. makan pizzaaa okehh!!

bersambungg!!

Monday, July 23, 2012

hang~out wt darlings

lately kitorang mmg slalu lepak bersama.. 4-5 org geng2 sy ni.. dah mcm adik beradik.. sorang roger semua polowwww.. best gak eyhhh~ malam aritu si leyza sibuk nak makan
NASIK LEMAK ANTARABANGSA KAMPUNG BARU
so adik2 ni pon layankan ajer... jumpe kat sane....

ini la penyebab sy gemok melampau2 ni,, tengah2 malam layan nasik lemak.. parokkk!!
abam MU tgh order nasik
4 of us
nasik wooii!! malam2 bute layan nasik lemak..gulppp!!
sambil makan sambil gossipp!!
then lepas makan2 sampai kenyang kitorang gerak ke dataran~
the osemm supersona is on the move!!
my bestiE ~ leyza zack
we're MU fanss~
dok kat dataran tu bukan buat ape.. dok sebok posing2 testing kamera.. sy mmg suke testing2 kamera sy.. nak try blaja gune manual mode.. skang ni baru terrer pakai auto jerk
4 bijik supersone.. yessss.. 4 bijik!!
masing2 gile tepon.. gile gajet.. gini le jadinyerr
i like this photo!!
juge gambo ini.. sebok kire bape kali dia tuka kaler lampu.. org becinte mmg suke dok sini kan..
tapi sy tak bcinte k..
lepak sampai dekat pukul 2 pagi.. then cargas balik..
tido la giller.. sok keje!!

kehilangan... T_T

hanya aku