Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Wednesday, September 26, 2012

::kuala kangsar~ gerik~ penang:: weehuuuuu!!

masih ade entry hari raya yg tersimpan dlm draft folder... yg ni sy pon tak ingat raya ke berapa.. kitorang planned ke kg  amin kat kuala kangsar nak lawat dia yg eksiden motor.. dah alang2 kesane, raya la skali kan... bukan slalu dapat jalan2 kuala kangsar....

abam zul dtg amik kitorang kat umah n seterusnya ke rumah ajim plak.... sampai kat umah amin tak silap dlm pukul 3 ke 4 petang... kitorang gerak sebijik kereta je... sampai kuala kangsar leyza dah tunggu kat tol.. so ade 2 bijik...
gamba atas tu amin dan moto besar yg telah dieksidenkannya... tu la kaki katik ade ati nak bawak moto besa.. wakakka...
ini mase dlm kete.. sempat posing2 lagi memasing,,,
  yang ni gamba kitorang kat depan umah amin.. umahnye best, maklumla umah kg yg ade laman besa...
lepas da kenyang makan, tetibe budak2 ni plan nak ke kg si apis plak kat gerik.. sebab kate dorang dah dekat sangat... so gerak la ke gerikk.....
sampai umah apis, beliau da sediakan menu, apam polkadot dan laksa...
budak2 ni dok belasah apam polkadot sampai abis sepinggan,,, tu blom lagi sirap selasih yg osemmm sangattt.... :) incik apis yg berbaju oren tu..
hah, sampai gerik kereta dah jadi 4 bijik... :) ntah ape mengarut budak2 ni nk direct ke penang pulak...rumah redza... sy pollow jer sbb kebetulan sy mmg cuti n memang takde plan nak kemane2...
jommm!!!!
dari gerik ke penang tak lalu hiway.. ikot jalan gerik tembus ke kedah dan patah balik ke penang... view sangat cantik di mane dapat tgk sunset, awan yg cantik dan pemandangan yg sangatt osem...
kagum giller sy dengan ciptaan Allah swt..
sampai rumah redza dah dalam pukul 8 lebih... dia da siap masak mee bandung.. osem btol....
sedappp giller.... tak sangka aku redza hang pandai masakkk!! :p
selain kitorang ramai plak tetamu lain yg datang.... so lepas rumah redza kitorang patah balik masuk pulau.. rumah redza kat kepala batas je, tak  masuk island lagi.. so alang2 da sampai penang kan, ape salahnye jalan2 skalik.. sambil mnyelam minum air kate org....

ni atas penang bridge....lokasi pertama bile sampai penang ialah cari pasembooqq.. yihaaa...
aummmm... amikkkkk..... gile sedapppp weyyy... sepinggan pasemboq ni dekat 30 inggit... 2 pinggan dah dekat 60.. belasah je la kan, bukan selalu.....
ha ni la team kitorang...budak2 kepala giler sumer...
tibe2 incik president ppoc pon muncul.. rajin giler nk datang dr taiping... ehem.... sebab pe pon tatau... lepak kat queensbay mall seterusnya ke mamak kat kapitan... sampai dekat pukul 3 pagi...
si leyza tatau ntah mimpi ape ke meroyan ke hape, tetibe nak balik.. mase tu da pukul 4 pagi.. nak dimarah pon degil, so layankan je laa..... dia sorang je yg balik, kitorang sume stay.... ...
so malam tu cari hotel nk rehatkan badan barang seketikaaa.....  hotel mnde ntah namenya.. hotel murah je tak mampoooo nk dok hard rock penang.. ehehehe

so pagi tu bangun awal siap2.. bk breakfast tepi laut kononnya... tapi stendet la.. yg pompuan2 awal lagi dah bangun, yg jantannnnnn matahari dah naik kepala bru nk bangunnn.. adohhh!!
posing jap ngan kete abam zul.. sy tak bawak kete sy, numpang je kete power org nih... :p
sarapan kat pantai batu feringgi.. sampai2 sane teringin giler nak main jet ski.. tapi dorang ni sumer takmo mandi... adoiiii.. bosan tolll~
penat sy bodek2 bro tu sudahnye satu game pon tak main.. hahhah.. lepak tepi laut sambil makan2 dan minum2 adalah sangatttt osemmmm... best bangatt nihh!! posing,,posingg....
pusing kanan sengih, pusing kiri sengih... tu je la kejee... kannnnnn.... :p
breakfast by the seaaa... pehhhhh best bangattt.. korang ader?
abam2 dan kakak2 yg terlibat dalam unplanned vacation ini...
ooo bestnya kalo dapat naikkkk.. sy dah merase naik skali... memang osem.. nak naik lagi takdek sape nk join.. :( lepas perot sume da knyangggg, layan lepak amik angin pantaii .. baju spare pon tak bawak, sopping la kat tepi pantai tu skali skale.. hehheheh
amboii ajimm, kemain landingg
port berikutnya ialah nak beli jerukkkk... mari2!! tersepot 2 superheroes kat sini... superheroes sengal, sorang pecahkan botol sorang lagi tumpahkan air neskepe.. berapaaa punye sengalll daaa!!
balik dr pulau kitorang naik ferry.. sbb datang da naik jambatan, balik naik ferry plak baru bestt.. dapat rase 2-2 skali..
dapat naik feri je pon, fefeling mcm naik cruise kapal titanic.. beria posing.. hahaha ape pon tak blehhh... dr penang balik kl lame gak perjalanan.. jalan jammed takleh nak bawak laju.. so selooww jerrr benti kat tapah jam makan n beli jambu...
sampai kl dalam pukul 8 lebih... yg last ni gambo2 kitorang yg sengal sepanjang perjalanan... mcm2 hal... nak hilangkan boring n ngantuk sebenarnye.. hehheh~

Tuesday, September 25, 2012

besday leyza zack!!

ade banyak giler entry tertangguh yg tersimpan dlm draft.. tak terkejar sy nk update blog.. ntah ape yg sy sibukkan, sy sendiri pon tak tauu.. antara yg dah lapuk tersimpan dlm draft ialah story mory pasal darling leyza zack punya besday..
 
besday dia on 30 ogos aritu.. kitorang 5 beradik dah plan party baekk punya nak kenekan dia..
location : fullhouse sunway giza, kota damansara..
 
okies, blik keje dlm pukul 7 lebih sy dan wana gerak ke sane.. beli kek dulu dan trus ke sunway giza.. jalan agak jammed sebab merdeka eve malam tu.. sampai sane, ajim n zul dah lame tunggu... amin dtg agak lambat sebab dia diamanahkan untuk beli TEPUNG.. yay!!
 
dah setel kek semua, beday girl pon sampaii......
mule2 pakaikan dia costume dulu.. biar shoomelll... :p
amik2 gambo dan makan2...
makan ala western,,, cedapnyerrrr~
kat situ agakk happening dan meriah.. ramai org sebab kebetulan merdeka eve.. nasib baik da siap booking table.. kalo tak harus tak dapat tempat,,,,
sessi membuli bday girl.. bile kek sampai nampak dia hepi... :D
erm... ni family kitorang... :)
mase ni dah nak balik.. siap posing2 dulu...
 
paastu kengkonon kitorang anta leyza ke keretanya.. konon cam prihatin la kannn... sebenarnye nak tepungkan dia... weehuuuuu...
maka berlari2 la si bday girl kene tepung... bukan tu saje, abis semua kene tepung skali... grrrrr
oh maiiiii guddnessss... sy da mcm tepung gomakk.... dengan henbeg, baju tudung semua bertepung.. lebih haru bile kamere dslr juga disaluti tepung... aiiiyaiiyaiiiiiii.....

i'm on tv3!!! gulpppppp!!!!

sape tgk buletin utama smalam kompom nampak muke sy terpampang besa kat screen... omaiiigoddd sumpah malu giler.... oh cik yuyu kenapa la amik article sy.. kan ramai lagi org tulis blog,,, :(
 
ok start from the beginning...
dulu kan sy ader tulis pasal mata yg kene infection sbb lenses from korea tu kan? kalo tak ingat leh refer kat sini... "dari-kerana-mataaaaaa." n smalam tengah sy dok melepak2 pekena roti sadin kat mamak sambil layan game manchester lawan liverpool tetibe handphone non stop berdering.... yg sane kol yg sini kol n notification facebook pon kemain banyak... my ugly green eye face was on tv!!!! omaigudnesssss......
 
dlm seminit gak la muke huduh sy kuar tv tu... adoiiyaiii.... mase tu tgh lepak minum kat mamak kat area batang kali, baru balik dr mandi air terjun kat sg kedondong katerrrnyerr... balik sampai umah kelam kabut lak bukak tenet nak tgk "tonton" semate2 nk tgk sndiri kan... grrrrr... malu okeh!!
 
sape tak sempat bleh pi sini.. buletin utama... hohohohoho...
 
kawan2 sebok soh pi saman malu.. kalo agak mata duitan bleh gak la nk buat kan sbb tak mintak permission.. tapi tak kosser la sy nak pegi.. tv3 kott.. bukan calang2 yg nk di saman.. then arini dpt email dr cik yuyu untuk buat interview pasal tu.. tapi sumpah la sy segann kann.. ehehehe..
sy pon bukan gile glamour... maluuuu giler.. hohohohoiiii..
 
erm, arini tak pasal ranking blog naik kan? ahah!!

Friday, September 21, 2012

jalan2 raya ke sabak bernam~

aktiviti bertarikh 8 september 2012

kitorang dah janji nk jenguk kawan kitorang si Leyza Zack kat kgnyer.. saje nk jalan2 beraya.. ekceli tujuan utama sy nak makan mee udang Bagan Nakhoda Omar.. (BNO) kat sabak bernam..  besttt..

janji ngan budak2 ni pukul 12.. tapi ade lak yg bangun lambat.. sudahnye pukul 2 bru gerak... pegi 2 bijik kete je.. kete sy ngan kete amin.. sy ade drebe arini.. yay!!

ni kat hway Latar bersame 3 bijik ferrari.. ehehe

sampai sane dah pukul 4 petang.. perot dah lapar berkeroncong.. seb bek si Leyza da siap masak... 
semua makan bertambah2.. :)

umah leyza best mngadap sawah padi.. tapi musim menuai dah abis.. posing2 la jugak dah namanya pon budak2 kaki posing... kannnnn.. :p
ini depan umah leyza.. posing ngan kete jap..
dalam pukul 5 lebih kitorang gerak ke BNO.. 3 bijik kereta termasuk kete leyza..
the view was damnnn osemm~
maka  bermule la sessi fotografi gedik santai kat tepi pantai tu.. kebetulan air surut.. boleh la berlari2 kat atas pantai tu...
kawan2 baik sy yg cun2 dan hensem2 belake.. :)

sessi fotografi pon bermule....  

hahahahaa.. sumpahh sengal.... 
kalo nk tau ini kat tengah2 laut yg surut tu.. kemain lagi kitorang melompat.. rupa2nya bile naik atas ramai gile org kat atas yg tgk aksi2 sengal kitorang tengah2 laut tu.. hahahah bengongg!!
nextttt.. bru  teruskan misi... mee udang BNO..
terbaaekk dr ladangg!! nyummnyummm~
sedap dan murah... satu pinggan 5.50 jer.. udang penuh.. makan sorang mmg takleh abisss...
lepas magrib kitorang gerak balik.. sampai umah dlm pukul 9 terus plak ke open house si miza amdanish.. :)

kehilangan... T_T

hanya aku