Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Wednesday, October 31, 2012

cherating... aku datang!!

sy terrrrrsangat le bizi .. nak hapdet pasal holiday ke cherating tapi tak sempat..
nah amik introo dulu....

on my wayy to cheratingggg.. 
(^__________^)

tunggu entry penuh bile sy tak bape nk bizi k.. adioossszz!! :)

Monday, October 29, 2012

salam aidiladha~

aidiladha kali ni kami adik beradik dapat buat upah haji untuk arwah abah dan arwah abang sy.. untuk arwah mak tak buat sebab arwah mak dah dapat jejak kaki ke tanah suci mase hidupnya dulu.. alhamdulillah...
so buat utk arwah abah n abang sy yg paling sulung..

cadangnya nk buat korban sekali utk semua adik beradik tapi last minute plak.. tak dapat cari lembu.. ermm takde rezeki la mungkin tahun depan...

so pagi2 raya sy dan kakak sy ke tanah perkuburan melawat pusara "dia" yg telah tiada.. separuh nyawa sy ade di sini.. mak, abah, abang dan "siti fatimah mohd faizal"......
ini yg paling sukar dilakukan setiap pagi raya.. menjenguk pusara "siti fatimah mohd faizal"
"credit utk anak buah sy yg snap pic ni.."
bersama my fellari
kg sg penchala.. my only kampung di tengah bandar..
balik dr kubur terus ke rumah my bro.. makan2 kat sane sebelum kitorang bergerak ke cherating..  =)

Wednesday, October 24, 2012

wordless wednesday~


~diary seorg lelaki ~ 
::sangat senang mncari pengganti namun utk melupakan yg "seorang" itu bukan mudah.. mungkin makan mase seumur hidup kan?? ::

bukan sy yg cakap.... cicak yg ckp.. hehehehe
::u know who u re:: 

(^_______^)

Tuesday, October 23, 2012

my wiken~ hoooo lame tak tulis citer2 camni.. :)

semenjak 2 mnjak keje baru ni rase tak cukup rehat.. maklumla, sabtu keje.. dapat bgun lambat ari ahad je.. adoiiyaii.. ari ahad tu la nk basuh baju, kemas umah, gosok baju dan segala bagai.. mmg tak cukup rehat... semenjak 2 mnjak ni gak sy da kurangkan sikit aktiviti PPOC'ians sy.. bagi ruang pada muke2 baru.. byk event yg sy tak join.. baru2 ni event daki bukit broga.. akan datang dlm mase terdekat ni ade hari UM, dan ade aktiviti bbq kat janda baik.. berkemungkinan besar pon sy tak dapat join sebab sy keje di hari sabtu.. ermmm.. ape nk buat.. carik rejeki..

last sunday, lepas siap2 kemas umah cadangnya nak pi tgk MOTOGP kat sepang.. tapi bosan bile kawan2 semua sengkek.. ujung bulan katenya... sy je yg agak berduit sbb sy baru gaji... hohohohoiii... kezaliman opis lame mmg ketara bile dah 18hb baru masukkan gaji sy... sungguh la zalim!

sebab da tak jadi ke sepang, sy pon ajak anak buah sy jalan2.. naik kete baru beliau si kuning.. agak terhegeh2 drive kete auto sbb da biase bwk manual.. adoiii.. mcm cacat plak rasenya.. wakakaka!!!
so memule ke rumah pak usu hantar si omot.. pening kepala ngan perangai omot lately.. satu hari 2 kali kencing atas sofa.. mungkin gatal sgt nk kawen.. so hantar dia ke segambut umah pak usu.. kawen puas2.. hohohoh.. nanti da abis kawen mummy amik balik k... :p
~omot dan awek barunya si kiko~

lepas anta omot n melepak2 ngan pak usu, ucu, dira n dayah.. kitorang direct ke KL Festival City Mall.. memandangkan perut kebuluran pi makan dulu.. OCTOPUS SUSHI & THAI.. ooosemmm bangat nih.. 
mam jeponnn.. yihaaa!!
aummmm dap dap dap!!!!

sy mmg suke makan bebende mngarut gini... makan nasik siam style n then belasah sushi.. aummm... so jgn pertikaikan mengapa dan kenapa sy semakin membulat.. dis is the reason waiiiiii~ 

lepas makan soping di sane sini dan kemudian balik dan terus membute... ade org tanye.. "u look happy now....rahsia??"  jawapan sy ialah....
"lepaskan segala sesuatu dengan redhaa dan u will find the happiness... insyaAllah"

bubbyee~

Friday, October 19, 2012

akhir rasa ini

"kekuatan yg dibina sepanjang hari... selalu tewas setiap kali malam menjelma...
senyuman yg diukir sepanjang siang.. akan pasti berakhir dengan airmata tika malam menutupi tirainya"
terlarut aku
dalam kesendirian
saat aku menyadari
tiada lagi dirimu kini
sampai kapankah
aku mampu bertahan
tertatih aku jalani
semua kisah hidupku ini

tak akan terganti
setiap kenangan yang telah terukir
kan terekam indah
dan melekat di hati
akankah berakhir
semua rasa yang telah tercipta
didalam benakku
dan didalam asa ku


terlarut aku
dalam kesendirian
saat aku menyadari
tiada lagi dirimu kini


tak akan terganti
setiap kenangan yang telah terukir
kan terekam indah
dan melekat di hati
akankah berakhir
semua kisah yang telah tercipta
didalam benakku
dan didalam asa ku

Wednesday, October 17, 2012

unplanned malaccA

hari ahad yang lepas, sy pon takde planned ape.. dok umah jer... tetibe si wana ajak pi melaka.. jalan2 cari belacan.. bleyy?? so apelagik.. mandi2 dan siap!!
gerak ke melaka dalam pukul 2 petang.. sampai sane pukul 4 lebih kurang.. first skali ke Malacca Wonderland.. konon2 nk masuk mandi.. per person rm 30.. ok ler tak mahal.. tapi dah pukul 4 petang mase tu.. mcm tak berbaloi.. kalo mandi kang kompom berjam2 kan,,, pastu kalo dah berjam2 tak sempat la nk merayap ke tempat lain.. so abaikan.. posing2 jer..

nexttt ke pantai klebang.. nak layan coconut shake.. ini wajibbbbul gunnah.. alltyme peberet.. sebelom pi sane lepak pantai jap tapi takde ape yg menarik.. cargas layan coconut shake.. beratur kemain lameee....
dis is osemmmmm!!
posing2 sengal... 1 malaysiaa!!!
seterusnya kitorang ke dataran pahlawan.. nak naik menara tamingsari.. sorang rm20.. sy ok jer tapi my sister tak berani plak katernya.. adoiiyaii.. last2 semua skali tak naik... terus gi dekat kapal tu name ape ntah.. sopping belacannn!! hehehhe
nite view at malacca
seterusnya pusing2.. kat dataran tu, masuk jonker street n terus lagi ke muara sungai duyung.. ikan bakar yawww!!! dah bape lame sy nak makan pepahat ni.. dapat gak.. korang tau pepahat tu ape??? ni hah!!
yg mcm dalam buluh tu pepahat ok...
lepas makan balik ke tengah pekan.. nak naik cruise.. ermmmmmmm sy lemah sikit bile naik cruise ni... teringat sang mantan... dulu2 sy naik ngan beliau.. kemain becinte atas kapal ni.. konon2 kaTvenice laa.. pastu naik eye on melaka.. tapi skang takdek.. semua tinggal kenangan.. errkkk boley tujuu laguu???????  hahahhaha kang ade la yg ngumpat aku bile bace entry ni.. dah tau dah!! huhh!!
lepas naik kapal, mata pon da ngantuk,, so balikk laa apelagik.. cam tak sedar dir nk keje esoknye kan?? hahahahhaa layannn!!!!!

Saturday, October 13, 2012

bersiaran langsung dilokasi baru... ehemm

update2... for info sy dah blah dr tempat keje lame kat koperasi petronas.. ade org tanye ngape berenti dr petronas?? (tekejott) .. ok la mentaliti rakyat msia..

keje under petronas--best--gaji besau---bonus banyakkk.. tapi korang pikir tak pressure yg kene dihadapi dengan gaji besau tersebutt??

ooo mak jemahh tak tahannnnnn.... gaji idak ler besau mane pon.. lepas la makan pakai...
 selepas beberapa lame mencari keje lain, akhirnya sy dapat keje lain... lebih dekat dengan umah.. tak payah bayar parking.... takde tol... minyak kompom2 la save... takde traffic jamm... paling best gaji lebih sikit dr opis lame dulu... omaigodddd... heaven gillerr baboonn..... paking ngan tol je jimat rm13 sehari...(kali ngan 30hari tengokkkkk) minyak 50 inggit leh tahan 2 minggu (kalo tak merayap laa).. masuk keje kul 9, 8-45 pon leh kuar dr umah..

 "tiada lagi traffic jammed"..
giller bestt!!

sy skang suda join travel agency yaww..
bleh la sy jalan2 pusing dunia... yahooooooo!!!!!!

persona united~

yang ini pon entry tertangguhh.. ooo sori yg amat la follower sekalian, mak jemah teramat la bizi sebab mak jemah baru tuka keje baru,, nanti mak jemah update pasal kerje ok!!

PERSONA UNITED

lokasi : taman tasik titiwangsa..
pengumpulan kelab2 kereta persona iaitu Proton Persona Owners Club (PPOC), Proton Persona Elegence Owners Club (PPEOC) dan The Persona Club.Com (TPCC)

ekceli sy malas nk datang at the first place.. skali bile tengok dorang dok sebok update kat fesbuk, terpengaruh plak.. da elok2 baring atas katil leh bangun tuka baju cargas ke lokasi kejadian...  hehehe

mase sy sampai da ramai yg gerak balik.. tapi still ade dalam 50 bijik lagi.. ni gambo2 yg sempat di snap..
combination of the three clubb~
ini PPOC with banner
ini TPCC with banner
yg ini PPEOC with banner..

sekejap je lepak kat situ sy.. sebab dah sampai lambat kan.. dekat kul 12 bru sampai.. then gerak ke dangau rumbia.. ade yg gerak ke zoezen.. so berpecah....
yg ni trip ke dangau rumbia.. sy follow yg ni.. dekat ngan umah...
sampai dangau makan lorr.. lapooo
abam2 besarrr dangau rumbiaa... ujan lebat lak kat sane.. tak sempat nak posing2 sangat...
sy trus balik.. fellari pon da kuyuppss main ujann...
my red warriorr!!

bbq party with familiA

da lame takdek event bbq.. so my anak buah kat bukit beruntung planned tuk buat bbq party n stimbot skalik.. sempene beday mama dorang..kitorang gerak awal sikit sebab nak gi tgk pool kat beruntung golf club.. leh mandi mande lenkali.. tapi petang tu da lambat sangat.. pool pon tutup 730.. so ricky kawasan jerk dlu..

agak best gak la,, besar kawasan poolnyer.. kalo bawak budak2 best la nih....
so petang tu bawak qaisara..( mase ni qaisara still ade ngan kitorang.. )
 
lepas tu direct trus ke my sist house.. singgah pasar malam jap nk beli makanan.. sy takdek beli ape pon.. takde bnde yg nmpak mcm mnyelerekan... so bwk org2 yg nk beli jer..
 
bbq start after magrib.. ade ayam, kambeng, sosej, juge ade steamboat..
ni semua my family members dr bukit beruntung dan klang.. dr flora damansara ade yg takde....
my best buddy leyza n amin pon ade join,,,, lepas bbq bru kuar kek selebret bday mama dorang...
da siap makan si kete kuning ni sebok nk buat ape ntah ngan kete dia... kitorang tolong sebok2 jerrr...
 ehehehhehehehe..... the anglesss mlm tu..

kehilangan... T_T

hanya aku