Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Thursday, November 29, 2012

::futsal:: wt ppoc

last nite pi ampang sports planet tgk budak2 ppoc main futsal.. sy tak main pon tukang sebok jer... ekceli nk jumpe jj sbb nk collect sticker, so alang2 budak2 ni ajak gi sane skali tgk dorang main.. main sesame sendiri je ekceli.. 

so sementara tunggu yg lain2 sampai, lepak minum dulu kat depan ampang point tu..
jersey baru warne merah.. sy pon ader.. :)
ok ni team merah lawan team putih.. tapi ni mase lepas main, smua da sarung baju merah..
ni collage pic dr budak media.. sy curi kat wall
miahahaha...

seronok gak tgk budak2 ni main... ade yg krem, ade yg sempot, ade yg muntah.. hahaha
tapi mata sy lebih pada padang sebelah sbb ade abang hensem pakai jersey MU.. korang perasan tak...
ullaaalaaaa.. :p

Monday, November 26, 2012

durian crepee !! aumm!!

fenomena "DURIAN CREPE" sudah bermula... 

biaselaaaaa.. asal ade makanan baru kompom la nk teraiii kannnn?? so, bile nampak dlm fb salah sorang kawan sy si kak bunga ni sebok bisness durian crepe, sy pon order 2 pack.... opsss bukan sy nk makan sorang, nk bagi kat anak2 buah n my sister oso.. tu sebab order byk.. hehehe..

kak bunga datang deliver kat sy lepas majlis solat hajat kat shah alam aritu... balik tu dah la kepala denyut2, tambah plakk bau durian dlm kete... oosemmm!! hohoho

so, malam tu sy pon teraaii sepotongg... 
masyaAllahhh SEDAPPPP!!! habissllaaa aku makin gemokk!!

pray4gaza

PPOC PRIHATIN
majlis solat hajat disempurnakan dengan jayanya pd 25 November 2012 lalu bertempat di Masjid Sultan Salahuddin abd Aziz Shah, Shah Alam, Selangor... Solat hajat ini diadakan untuk membantu rakyat2 palestin yang ditindas.. kalau kita takde duit nk sedekah, kita sedekahkan doa.. itu pon dah cukup bagus kann??
ruang parking masjid shah alam...
bergambar beramai2 selepas majlis solat hajat
alhamdulillah... ramai yg terlibat mnjayakan majlis solat hajat ini...

lepas solat, kami beramai2 ke kedai makan berhampiran... kite makannnn duluuuu!!
sy balik awal sebab kepala pening mcm nk pecah.. tambahan plak sy keje hari tu.. tak larat nk lepak lame2... ape2pon thumbs up untuk warga ppoc yg prihatin.. insyaAllah kalau niat kita baik pasti balasan dariNya pon baik mudah2an... :)

Sunday, November 18, 2012

omot da sunat....

last thursday sy bawak omot ke klinik lagi kali ni nk "castration" dia.. castration tu maksudnye sunat, atau me'mandul'kan... sebelum sy amik keputusan tuk mandulkan dia, sy pon dah tanye2 org yg pandai2 bab agama ni pasal hukum memandulkan binatang ni.. ade satu fatwa yg sy dapat.....

"Bahawa mengembiri binatang kesayangan seperti kucing atau anjing hukumnya adalah diharuskan dengan sebab-sebab tertentu iaitu bagi menjaga muslahat ummah."

so, tak salah malahan digalakkan lagi2 kalo mcm omot sbb dia sorang2 je kat umah.. sy gi keje dia mmg dok sorang2,, umah dah la atas langit kannn.... takdek kawan.. ble musim mngawan dia akan bising2 kat umah tu.. mengiaww sane sini.. nak kawen.. kesian gakk.... selalu sy hantar ke segambut umah pak usu kasik dia kawen, tapi dapat penyakit plak.. so untuk kebaikan dia, sunatkan je.. dia pon da takde nafsu.. senang nk jage,, makan tido je pasni..kompom gemokkk..sebelum anta sunat omot kene puase.. stat dr pukul 10 malam dia takleh makan n minum sampaii la sunatt....

ni mase kat klinik mase tunggu turn...
byk tol kucing kat sini.. ade yg kene tinggal... so klinik ni mcm hotel kucing gak lorr...

sebelum sunatkan omot doc bagi ubat pelali... so dia pengsan.. senang doc nk buat keje.. doc kate 2 jam je.. so lepas doc siap buat, sy bawak balik omot yg pengsan..
cost castration = rm100.. buat injection skali tuk omot biar dia susah nk sakit.. injection = rm50
doc kasi ubat cacing skali....

bawak balik omot sy letak atas sofa,, sian plak nk biar dia dlm cage... tapi dah smpai tgh malam dia still tak sedar.. adoii risau plak...
dia sedar dlm pukul 1.30 pagi tu pon tak mampu bangun.... jalan2 jatuh.. alahh siannnnnn......
sy letak air ngan makanan sebelah dia kot2 dia lapar... dah 2 ari tak makan... tapi esoknya sy bagun tgk dia muntah.. maybe kesan dr ubat bius tu... ermmm sian btol... nasib baik skang dah ok...

colmar tropicale trip wt ppoc'ians

event morning drive ke janda baik and colmar tropicale ni berlaku sabtu lepas.. 10/11/12.. hari yg date cantik tuuuuuu~
tapi malangnye hari tersebut sy kene kerja.. tak dapat ler join dorang bbq kat janda baik... lepas kerja sy cepat2 gerak ke sane dengan amin, leyza dan wana.. zul tunggu kat tol gombak.. kitorg konvoi 2 bijik je.. kat tgh jalan jumpe plak azir ngan pojie.. so 4 bijik..

sampai sane dorang soh tunggu kat genting sempah...
macam2 ragam bergombo posing kat tgh2 panas tu.. hehehe
bbq dah abis katenya, so nk gerak ke genting highlands plak.. mase kat genting sempah still dok bincang2 lagi.. sy tak bape setuju nk gi genting dengan keadaan jalan yg camtu, pastu ujan dan kitorang konvoi berpuluh bijik.. agak bahayeee.. so lepas diskusi dorang setuju ngan cadangan sy utk ke bukit tinggi.. yihaaa!!
sy naik ngan zul.. amin drive kete sy.. sbb sy nk kene jadi camerawomen plak hari tersebut kann.. 
so bleh amic pic gambo kete sendirik.. ngee..
the team... ramai wooooo
sampai atas hari hujan renyai2... tak dapat nk bjalan sangatt.. opss lupe, nak masuk kene bayar.. per head rm12.. so ini antara gambar2 yg sempat di snap mase kat atas tu.. view was damn osem.. amik gambo mmg best..
cool huh??
posing sampai lebammss
kat atas ni kitorang jalan2 pusing2 jerk.. nak makan pon tak mampoo kalo teh tarik segelas pon RM8.50.. mee goreng 27 hengget uollsss... :p
hujan renyai2.. nak jalan2 pon tak syiok.. so mmg tujuan ke colmar tropicale sahaja.. tak masuk pon ke taman2 jepon dan sebagainye.. so dlm 6 lebih kitorang dah gerak turun.. hujan maha lebat..
benti makan kat hentian gombak n terus balik..
 

Saturday, November 17, 2012

omot ohh omotttt

omott cakittttt.... 

ekceli dah seminggu 2 minggu ni sy hantar omot ke segambut... kasi dia kawen.. tapi aritu mase lepak2 kat umah segambut tengok dorang dah asingkan dia dok cage sorang2... pastu telinga dia  berdarah2.. maybe ade kurap... balik umah malam tu teringat2 kat omot.. kesiannyaaaa...
so esoknya malam pas keje sy bawak omot balik rumah... tapi di sebabkan dorang ade lepaking tt kat dataran merdeka, sy bawak omot lepak dulu.. amik angin malam di dataran merdeka.. hehehe
esoknya sy bawak ke klinik utk cek telinga..
klinik kat area genting klang.. klinik ni murah ckit..
maka meronta2 la dia bile doc nk check telinga dia.. nasib baik ade amin tukang pegang dia.. so sy selamat skit takdek kene cakar.. :p
doc pon cun...
kita tengok dia mcm kurap telinga je.. tapi bile anta dokter, dokter kate dlm telinga ade hama.. so dah kronik kegatalannye.. dia garu2 kat luar sampai bedarah padahal yg gatal dlm telinga... huhhh
cuci2 dan besihkan telinga.. dalam siap ade nanah.. bedarah2 telinga dia.. siannnn
kopak gak 84 inggittt... adoiii!! 
omott.. omottt.. sebenarnye nk sunatkan dia, dah kene cek telinga plakkkk.. 
nasib baik syg punyee pasalll.. 

Thursday, November 15, 2012

birthday dany izz hafiy~

birthday party 1 tahun untuk darling dany izz hafiy.. hafiy adalah anak kepada anak buah sy.. cucu kepada kakak sy.. so secare tak langsung----cucu sedare sy.. erkk!!! tuanya sy!!
 
so, atuk nenek dan makcik2nya yg eksaited lebih nk selebret beday.. mummy ngan abahnyer rilek jerr.. so kejadian besday berlangsung di umah neneknya di bukit beruntung.. 
 
nah gamboo!!
ini bezzday boyy!!
seghunok besday boyy.. bnyaknyerr adiahhh!!!

Saturday, November 10, 2012

ole-ole dr dejavu di kinabalu...

ade org dapat pegi sabah pree.. boss bawak.. mase kat sane beliau watsApp sy gambo kinabalu.. ermm, teringat kenangan silam la tu.. hahahha..
mont kinabalu view from kundasang
besttnyaaa ... ntah bile nak sampai lagi ke sini.. :/

balik dari sane, beliau hantar sy ole2.. seutas bracelet yg sangat cantik.. yay!
mekasih ya!

jam oh jam!!

balik dr cherating sy perasan jam kesayangan sy hilang... sebab mase tu tak sedar bawak 2 jam.. satu pakai satu lagi ade dlm handbag.. mase nk balik trus pakai yg ade dlm handbag tak perasan yg satu lagi tertinggal..

so selepas 3 hari sy selongkar rumah sy tak jumpa, i decided to call the resort.. bgtau no bilik mintak diorang carikan.. alhamdulillah walaupon guest keluar masuk bilik tu, jam tu masih rezeki sy.. dorang jumpe kat celah2 katil... heheh alhamdulillah~

tapi... resort takmo pos jam tu kat sy, kene pegi sane amik.. adoiiyaii.. minyak tol je mau 300.. camnee ekk?? sudahnye sy tulis dalam wall ppoc eastern mintak tolong crew kat sane amikkan.. alhamdulillah ade sorang brother crew cherating amikkan tuk sy dan tolong post.. lebih mulia lagi bile beliau tak mau pon sy nk ganti balik duit dia.. 

erm, jam dah kembali ke tangan sy.. alhamdulillah,, jam kesayangan ni.. walaupon murah tapi ade sentimental value.. thanks kat sharm hassan.. Allah saja mampu membalas... :)


kehilangan... T_T

hanya aku