Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Wednesday, January 23, 2013

manjekan diri ~ pedicure/manicure/paraffin/heel cracked treatment

zaman2 mude belia dulu memang slalu gi tempat2 manje2 ni.. spa.. saloon.. manicure pedicure... dan mcm2 lagik.. skang2 ni da malas.. rase diri cam dah tua.. nk pegi cantik2kan diri pon da malas...

tapi aritu ade satu kedai baru bukak kat ttdi.. masuk kat groupon.. so bile masuk groupon ni harge jadik murah.. pe salahnye kan... so gi la sane manje2 kan diri.. skang ni pon bizi sangat.. kaki pon jarang nk tgk.. jommm!!!!

ini sofa set dia.. best woo.. balik keje dok sini mmg heaven sambil dibelai2.... rase cam puteri plakk... empuknyaa ponnn...

ini contoh kuku dan kaler2 yg ade kalo nk kaler kuku la kann.. kite org islam ni mane leh kaler kuku kang tak masuk air smyang... so kalo takmo kaler kuku leh buat buffingg.. kasik kuku kilat2...
ni buffing cream yg diorg pakai.. yg ni bleh bawak smyg punye...

amoii.... kasi kilat itu kuku!!

ni mase amoi ni tgh buat kuku sy... sy ade satu tabiat buruk iaitu suke gigit kuku.. kadang2 tak sedar pon... bile org tegur baru perasan.. tu sebab kuku sy mcm kene gigit tikus.. ehehehe
ehem.. kilatnye kuku... pasni jgn masak sebulan k.. 
jari2 tu mmg gemuk.. abaikan ok!!

ini mase dia buat kat kaki.. selain dr pakej yg ade, sy tambah amik cracked heel treatment.. kasi dia repair tumit kaki yg pecah2 tu... lama gak proses cracked heel ni.. 2 jam stgh gak laa sy kat sane... lepas siap semua rase kaki mcm kaki baby... lembuttttt.. :p

cracked heel treatment tu maknenya treatment tumit kaki pecah kalo dalam bahase melayu... so ini cth gambo tumit kaki sebelum treatment.. ini kaki org lain bukan kaki sy hokkay!!
bile tumit da cantik baru la shantekkkk kalo pakai kasut gini.. kannnnn.... :p
hikhikhik

nasib baik ade tv lcd beso gantung kat depan idung sy... layan movie.. memang heaven...

dekat 2 jam stgh gak treatment ni.... pakej yg sy beli tu termasuk 

40-minute classic manicure (RM40 value)
50-minute classic pedicure (RM50 value)
15-minute hand paraffin treatment (RM35 value)
15-minute foot paraffin treatment (RM35 value)
Hand and foot massage
Foot scrub and bath

kalo ikut harge asal samedengan rm160.. tapi promosi groupon bayar 30hengget sahajaa.... lepas tu sy tambah lagi dengan heel cracked treatment. yang ni harge dia rm60, tapi less 50% dapat 30hengget gak.. total rm60hengget untuk 2 jam stgh.. bebaloi ok!! dalam banyak2 ni sy paling suke hand and foot parafin treatment di mana dia akan masukkan tangan dan kaki dalam cecair yg panas mcm lilin pastu kaki n tangan mcm ade dlm lilin.. lepas 15 minit dia tanggalkan kaki dan tangan jadi lemmmbutttt sgt.. kalo boipren pegang kompom takmo lepas dah.. wahahaha!!

haa camni...
pegi la tryy.. best ooooooo...

Saturday, January 12, 2013

visa umrah

berita yg sangat sedih yang sy terima beberapa hari lalu adalah....

permohonan visa umrah saya tidak diluluskan.....

serius, menitik2 airmata..... 

sebab2 permohonan itu tidak diluluskan adalah kerana sy tidak ditemani mahram.. ramai org tak tau mahram tu ape.. mahram tu ialah lelaki yg haram dikahwini... ataupon pertalian darah yg kuat..seorang wanita yang ingin ke makkah perlu ditemani lima mahram yang disenaraikan iaitu:

a) suami- berbekalkan surat nikah
b) bapa kandung - surat beranak
c)adik/ abang kandung - surat beranak
d) bapa saudara kandung - surat beranak semua yang terlibat
e)datuk kandung - surat beranak semua yang terlibat

sy pergi dengan siapa???

ya.. sy akan ke makkah menunaikan umrah pada 2 march ini bersama- sama dengan keluarga pakcik belah EX saya... pak usu, mak usu, nadirah dan hidayah.. yang memang sah2 takde sebarang pertalian darah dengan sy... 

jadi maknanya sy tak boleh pegi kecuali ditemani abang sy yg seorang itu.... ataupon suami.. itupon kalau sy dah kawin.. buat mase skang ni calon nye pon blom nampak bayang... bistu caner?? katakan la sy nak pergi dengan kakak sy bermahramkan abang ipar sy pon tak boleh.... habis tu kalo orang tu memang takde adik beradik lelaki mcm mana???

buat mase ini sy sedang berusaha apa yg patut moga2 Allah permudahkan urusan ini... bukan sy sahaja, ramai lagi yg tersangkut... moga2 Allah permudahkan niat2 murni untuk memijak rumahNya.. kawan2 tolong dokan untuk sy yer... 

NANGISSSS!!!!!!



Thursday, January 10, 2013

new year eve video


congrats dauz marcello and bunga studio team!!
you roxx!!

Thursday, January 3, 2013

happy new year 2013 peeps

dah lame tak selebret new year.. sejak beberapa tahun kebelakangan new year akan disambut dengan pandangan sayu dr celah2 tingkap jerk.. sbb bunga api tu ade kenangannye.. tu yg malas nk gi selebret tuh.. tapi tahun 2013 ia telah bertukarr.. hoyehhhhhh.. mari sambut new yearr!!
ok new year tahun ni sy terlibat dengan autoshow.. masuk sebagai wakil club.. kete sy idak ler canggih mane nak masuk sepatutnya.. cume memeriahkan keadaan... jomjom... balik keje sy terus ke 
the19, usj city mall... 
suppose konvoi ngan budak2 ppoc yang lain kat awan besar tapi usj tu dah dekat ngan umah sy.. bakpe nk pusing2 plak kann.. so direct jer trus....

sampai sane awal sgt plak.. sy sorg jer wakil persona... kene tunggu budak2 lain sampai.. sementara tu dapat tgk bdak2 kelab neo, perdana, vtec dan sebagainye masuk.. mase tunggu tu siap ade kameremen kat situ interbiu2 sy.. hahaha rupenya sy sorg je pompuan yg terlibat ngan otoshow tu.. piwittttt...
ini mase mule2 smpai.. i sorg je wakil persona hokeh...
then ter'realize i sorang je pompuan... 
mcm glam plakk bile kameremen sibuk amik gambo aii.. heheheh
mase mule2 tunggu dak2 ppoc punye konvoi, budak2 neo datang dulu.. perghh kete dorang memang gempak2 seyhh..
ok this is our team!! proton persona owners club..
our ohsemmm boyss!!
posing tyme with the cameremen.. tatau la masuk magazine mane plak nih!
wakil ppoc.. ade 22 bijik kesemuanya..
ni wakil neo.. gempak beb!

on that event, wakil kami masih menjalankan misi tabung gaza... alhamdulillah...
byk dapat derma...
wakil paling gempak dari persona... roy punye kete... oranjee!!
posing2 sementara tunggu bunga api....
 12.00 oclock... its kamingg!!!!! the fireworksss!!
event tamat selepas pukul 12.30malam.. seterusnya kitorang lepak mamak dulu makan2... itupon sementara tunggu pak polisi sekalian abis buat roadblock... hahahha kete semua penuh kesalahannnn.. kannnn.. :p

kehilangan... T_T

hanya aku