Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Wednesday, March 27, 2013

one million purple woman walk

entry ini sepatutnya masuk dulu sebelum entry F1 tu.. tapi sy terlupa mane sy letak gamba2.. so lambat sket la.. tapi tak kesah la kan.. better late than neveerr.. :)
event 1 million purple walk putrajaya ni adalah sempena hari wanita yang disambut diseluruh dunia.. kitorang dari PPOC adalah mndapat jemputan khas dari kementerian belia dan sukan.. berkumpul kat tol puchong arah utara.. ingatkan ppoc sahaja.. rupanya bile sampai kat ctu turut serta adalah LADY BIKERS MALAYSIA dan SAGAT CREW.. wow!! mata budak2 ppoc ni dah berpinar2 nmpak ramai pompuan vogue depan mata!..O_O
ini adalah deretan kereta2 autoshow.. sy adalah salah seorang peserta tapi sy tak bawak kereta sy.. sy bawak kereta prince september.. terima kasih prince september sbb beri kepercayaan pada sy.. :)
ehehhehehhehehe, 
ramai org jeling2 tengok pompuan bawak kete seganas ini!!
pewwitt~
makan tyme.. sepanjang hari tu makan disponser penuh... 
nak makan 2..3 kali ulang pon takpe.. :)

lepas makan kitorang tengok org main motor ni.. motor scrambler ek?? tah pe namanya...
lepas tu nampak ade konsert2 plak ade m nasir, ac mizal bagai, kitorang pon gerak ke stage utama..
ni kat atas pentas ni.. selambe je naikk.. budak2 giler ni siap menari2 lagi atas pentas...
gilerrr!! ngan sy skali turut terlibat... hancoorr!!
ok, nk amik gambo ngan ac mizal susah sangat so amik gambo ngan hunny madu je pon ok.. 
hah!! dah start dah joget bara bara bara dorang kat atas stageee!!
wahahahhaha... siap kameremen pokuss.. lantakkann!!
lepas penat menari masing2 lepak kat depan ni.. yg posing, posing..
yg mengorat, mengorat..
sementara tunggu upacara penyampaian sijil, masing2 ketiduran kat depan kompleks belia dan sukan tu...mcm2 gaya... lawak pon ade...
ok.. start dah upacara penyampaian sijil kepada semua peserta autoshow.. termasuk sy la tu.. :)
mase ni baru terperasan kakak ini adalah kakak senior skolah sy dulu.. syamilatulhani..
cemane bleh same2 terlibat dalam dunia permotoran plak ni.. ehehe.. jejak kasih la plakkk..
ok yg comel ini sy... :O
ini semua ahli kelab ppoc yg terlibat dengan autoshow,, namanye sempena hari wanita tapi wanitanya cume sorang.. :) sy ler sape lagikk!!
haaaaa.. ini muke2 yg terlibat... gile untung dapat sijil penyertaan , duit minyak RM100 dan tiket F1... sy dapat 5 keping tiket... wahahaha!! untonggg oii!! esoknya muke siap masuk suratkabar okehh!!
utusan malaysia .. korang haderrrr??????

formulaOne 2013

F1 sepang!! 
sy dan kawan2 dapat tiket free pemberian kementerian belia dan sukan sebab join autoshow 1 million purple walk last week.. dapat untuk 2 hari, sabtu dan ahad tapi sabtu sy keje..so konvoi utk pegi hari ahad tu..
budak2 lain kumpul kat putrajaya.. tapi sy dari damansara nk ke putrajaya agak jauh.. so sy gerak dr umah je.. kejar konvoi dorang.. seperti biase, fellari misti dapat kejar punyeee.. kannn... :p
ni mase dah sampai sane.. tunggu yg lain2 sebab ade yg tersalah masuk simpang.. nak masuk paking pon masalah sebab harge paking paling murah rm30.. paling mahal?? beratusss ok!
kitorang paking kat P17.. jauh giller.. dr paking kene naik bas untuk masuk ke dalam area litar.. 
bass pree.. weeehaaa!!
dr depan ni nak bjalan masuk agak jauh gak.. bepeluh laa ketiakk...
kitorang tak terus masuk ke dalam kawasan tempat duduk.. pusing2 dlu dalam area ni.. posing tu paling penting.. penuhhh gile ngan manusia.. heran btol tiket mahal pon dorang sanggup datang... 

mase kitorang dok lepak2 layan contest dan sebagainya ade satu minah datang bawak bnde ni.. dia tgk sy sebok upload gambo kat instagram, dia pon soh kitorng upload dan menanggg...
apalagi masing2 pon sakan la bergambarr.. :p
hekhekhekhek.. mcm2 posing.... lepas upload dapat la adiah topi putih tu.... :)
ok .. ini gamba feveret.. sy adalah fanatik FERRARI....!!!
happynyerrponn!!

dah penat pusing2 kitorang pon stat memenuhkan ruang tempat dudukk.. biaselaa tiket pree memang duduk kat sini la kann.. seb bek budak2 bijak ni dah biase tgk F1 or motogp tiket murah.. so dah prepare tikar dan payungg.. :)
hah da mcm berkelah tepi pantaiii... padahal panas terik tu..
 ni mase blom stat racing lagi ni...
 bila nk stat race hujan pon turun dengan jayanyaa,,, renyaiii... ni mase nyanyi lagu negaraku.. semangattt walaupon dalam hujann.. :)
gambar racing ni ade beratus2.. tak larat sy nk upload semua....
yang penting sy adalah fanatik ferrari.... ^_^
 kitorang balik sebelum race abis.. dah tau mcm mana sesaknya kalau keluar time abis race.. so balik dulu senang sikit.. jalan pon tak bape sesakk.. lagipon kitorang balik awal sebab lapa giler.. tak mampu nk beli makanan kat sane kalo air mineral je pon 5 inggit.. sate secucuk singgittt kott,, pitamsss!!



Sunday, March 24, 2013

ho chi minh city~ vietnam~ day 1

tiket flight untuk ke vietnam ni dah sy beli hampir setahun yang lalu. tapi disebabkan semangat untuk menunaikan umrah lebih berkobar2, sy abaikan saje tiket ke vietnam ni.. tapi bila last minute visa ke makkah tidak lulus, sy cari balik geng2 yang sama2 turut membeli tiket ke ho chi minh city ni dan nasib baik.. the trip is on!

sy bertolak ke airport pukul 6.30 pagi.. lepas subuh.. sampai sana lebih kurang pukul 7.45.. check in luggage dulu n sarapan kat mcdonalds.. flight pukul 9.10 pagi.. sampai sana dalam pukul 10pagi waktu sana.. waktu malaysia dalam 11pagi.. kat sana lambat sejam dari malaysia.. 

dari airport ambik teksi terus ke pink2 hotel yang telah kami booking.. sampai sane receptionist kata bilik dah fullbook.. hallamakk.. hati dah panas.. mne bleh camni.. dah booking n dah siap bayar pon.. begaduh punya begaduh last2 diorang gantikan hotel ke Mifuki Boutique Hotel yang terletak lebih kurang stgh km dr pink 2 hotel tadi.. kak aida agak bengang sebab nak kene jalan kaki ke ben thant market agak jauh berbanding dengan pink 2 hotel tadi.. tapi sy ok jer.. lagipon hotelnya lebih cantik... sampai bilik rehat kejap... penat gile... 

pengalaman pertama yang dapat sy lihat apabila menjejakkan kaki ke bumi vietnam ni ialah jalanraya nya yang sangatt sibuk.. tak sama langsung dengan malaysia.. kalau kat malaysia kita boleh kata jalan sibuk dengan traffic jammed tapi kat sana kereta tak banyak.. motor yang paling banyak dan penunggang2 motor ni jalan ikut sukahati diorang je.. takde lane khas untuk penunggang motor.. dan kami yang menaiki teksi ni akan dapat melihat pemandu teksi atau pemandu2 kereta yang lain akan sentiasa menekan hon.. so kalau ade 100 kereta yang sibuk menekan hon, bayangkan bagaimana gamatnya jalanraya dengan bunyi hon.. pening!

ini adalah sebahagian panaroma jalanraya di bandaraya ho chi minh... sesak!
parking pon penuh dengan motor je.. takde kawasan letak kereta kat sini.. bile tanye kat org2 vietnam, kate dorang kalo ade kereta kene bayar rental parking perday.. tak mampoo... 

petang sikit kami mule berjalan ke chq ben than.. pasar yg paling famous kat ho chi minh.. agak besar pasar ni dan sibuk.. paling mengkagumkan dorang2 ni pandai cakap melayu hokehh,, 
kellass ko jahh!!
ok model gemok nk beraksi untuk kenang2an.. :p
ini adalah antara bende2 yg ade dijual dalam pasar ni.. sy sempat snap2 ape yg patut je.. kak aida sebok beli kain dan dia siap pesan kat sy jangan jalan jauh2 nanti ilang... hurmmm...
hah.... ni baru beberapa snap.. ade mcm2 lagi yang mmbuatkan sy berpikir... cukup ke duit aku nanti ni.. adoii.. bersambungg..........

kehilangan... T_T

hanya aku