Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Wednesday, April 17, 2013

ppoc'ians di kuang pule!

14 april 2013 event kat kuang selangor.. sy takdek plan pon nk pegi.. ekceli sabtu pon ade event kat semenyih tapi sy tak pegi.. penat plak rase kalo tiap2 minggu nk gi event.. so ahad tu sebenarnya sy nak ke saloon.. elok dah kuar umah skali kol saloon tutup plak.. adoiyaii.. sudahnye lepak damansara perdana layan nasik lemak.. mabelesss!!
bile saloon tutup dah tak tau nk merayap mane.. adoii.. penat keluar umah awal2 pagi..
then teringat plak ade event ppoc.. tu yg roger dorang.. rupanya dorang tgh kumpul kat restoran jejantas sg buluh.. ok perfect time.. lgpon restoran jejantas tu dekat sgt ngan umah sy.. cargass!!
dorang dah nk gerak ekceli... tapi terpakse lak tunggu sy.. weehuuu!!

gambar2 event ni sy amik daripada dauz marcello.. ppoc photographer.. gambar dr beliau sangat ohsem dan mengujakan sy!!
ini gambar crew tengah breakfast
the team ~ konvoi yang sangat cantikk!!
ini mase stop kat petronas sungai buluh.. agak ramai gak.. ingatkan event ni tak mendapat sambutan.. sangkaan meleset!
marshall2 hebat ppoc
ok,, muke sendiri pon masuk.. lihat muke comot sy yg tak prepare pon nk datang event,, in fact tudung pon main selempang je.. hohohoho
 showoff 
mr superman kulu kilir merayapp ajerr...
 ini lagi gile.. tak sayang harte namanya,,,
candid!!
 our ppoc familiA

sy tak stay lama... dlm pukul 3 sy gerak balik nk bergegas ke spital plak.. lagipon ade byk pemandangan2 tak menarik yg terpakse sy tgk kat sane.. so blah la apelagik.. kannnn

Tuesday, April 9, 2013

masuk ward lagikk!

minggu lepas sy mc seminggu... masuk ward.. hadoiiyaii~
 
ekceli sy bukan sakit kronik pon.. cume batuk.. tapi batuk tu da sebulan.. sy start batuk dari awal bulan march.. sebelum sy ke vietnam sy dah batuk.. mase kat vietnam batuk tgh kronik.. ingatkan biase2 jer.. tapi bile dah 3 kali gi klinik.. ubat batuk pon da mcm2 jenis telan, dokter klinik soh sy ke hospital buat check up..kerana batuk tersebut da tangkap dada.. bile batuk dada mcm nk pecah jadinya..so dengan refer letter yg dibekalkan, sy ke kecemasan dan trauma, hospital selayang...
alkisah maka tersebutlah kisah...
kat kecemasan ni kompom mmg kne tunggu lama, sampai sane dlm pukul 3ptg..lepas cek.. dokter soh amik darah n xray.. tunggu lagi... sy sempat gi makan kfc kat selayang mall... balik spital tak panggil2 gak.. dah pukul 5 lebih, doc cek lagi tapi still takleh buat keputusan.. xray sy clear tapi medical history sy tak berapa cantik.. jadinya, seorg doctor medical diminta turun dr wad utk cek sy... erkk... special case!!
 
dlm pukul 7.30, baru la doc medical tu turun.. so, dia minta sy untuk admitted ward sebab keadaan darah sy tak berapa stabil.. story panjang2 pon korang bukan paham kan.. sy mmg agak lemah sikit.. antibodi tak kuat sejak 10 tahun yg lalu.. so, sy senang sakit dan senang dapat jangkitan.. dengan batuk yg dah sebulan, dan kebetulan sy plak baru balik dr vietnam, sy admitted ward.. konon2 takut dpt jangkitan dr oversea..
 
sy kne tunggu lagi kat observation room tu.. dah pukul 9 baru la ade nurse dtg cari sy.. sy dah nk lari balik umah dah sebenarnya.. gila dok situ dr pukul 3ptg smpai pukul 9mlm.. yg tak sakit pon bleh jadi sakit.. sy dah nangis kat situ ok.. dah la dtg sorg2.. sumpah sedihh..
sudahnya, ade satu mamat bwk sy ke ward.. isolation room plak tu.. nasib baik dapat ward first class.. bilik sorang2.. hohoho..
yer.. bile dah masuk ward.. inilah hasilnya... jadi bahan ujikaji... cucuk sane sini.. satu hari 4,5 kali cucuk amik darahh.. :(
mule2 masuk tak kronik pon... sudahnye.. melepekkkkkkk!!!
adoiii.. hari2 nangis!!!!
 
nasib baik kawan baik sy, hanna 'head of department' jabatan rekod kat hospital selayang tu.. hari2 dia dtg hantar makanan kat sy.. nasib baik.... makanan spital dah la tak sedap...
selain hanna, leyza pon rajin dtg.. budak2 ni yg slalu teman sy.. bile sy tidur dorg pon start la buat kje bukan2.. posing sane sini.. gamba2 ni sy amik dr fb dan instagram dorang.. pejadahhh la kannn....
 begini pon bolehhh... si pesakit tengah nyenyak tido... ntah apehal bile masuk ward sy asikkk tido..
ramai kwn2 yg dtg.. bwk makanan sedap2.. bwk belon tuk bagi sy happy.. frankly, sy sangat tacing dengan keprihatinan kawan2...
selain kawan2 rapat, ppoc familia juga datang bikin kecoh kat ward.. nasib baik sy mmg bilik sorang2.. kalo tak misti pesakit2 lain marah.. gamat gelakk ngan perangai dorang ni..
 
untuk yg dtg tgk sy kat ward aritu, time kasih byk2... tuhan saja yg mampu mmbalas jasa kalian semua.. yg tak datang tapi selalu bertanya kabar kat watsapp n sms juga sy hargai... i'm blessed dengan kawan2 mcm korang... :)
 
selepas 6 hari melepek di ward, sy dibenarkan balik umah cuma sy kene attend beberapa kali appointment yg dah dijadualkan.. mudah2an takde ape2..
doakan sy k.. :)
 

kehilangan... T_T

hanya aku