Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Saturday, June 22, 2013

a trip to northern ~ entry 4

pagi ahad tu kitorang kumpul balik ramai2 untuk sarapan same2.. termasuk ngan pengantin skali.. yay.. happy sangat2 rasanya... seronok tgk kawan2 smua da sibuk mengejar anak.. sy ngan huda?? ermm ntah bile la gaknyer....
sarapan beramai2 dengan riuh rendah.. hanna dan yatie masing2 dah ade anak 3..  riuhhhhhhh!!!!
gamba last same2 sblom masing2 bergerak ke destinasi masing2... sy dan huda direct balik ke KL

sempat posinggg tepi sawahh.. gilerr arrr!!
 
direct balik sebab kene mengejar flight huda.. benti makan satu kali je kat rnr gunung semanggol.. jalan jammed dan kalo benti pon rnr semua full.. 
 
huda akan ballik jb dengan flight pukul 9.00.. nasib baikk sempat sampai LCCT.. sampai awal.. lepak starbucks dulu huda nk early celebrate bday sy.. yayy!!
thanks dear darling.. sy sampai umah dalam pukul 11 lebih serentak ngan huda smpai jb. alhamdulilllah.. penat giler.. qada' tido la apelagiii!!

 

tt with northern crew (entry 3)

kitorang gerak balik dr rumah fuzah dalam pukul 3.. encik SL balik umah dia kat changlun dan janji nk dtg amik kitorg dlm pukul 5.. kitorang tak balik hotel pon.. merayau2 kat pekan jitra tu.. haha.. siap makan pizza lagik... dah dekat pukul 5 bru kelam kabut balik hotel.. landing kejap, encik SL call dah smpai bawah.. huru hara masing2 gi mandi.. ngehngehngehhhh.....
 
destinasi berikutnya ialah alor setar.. dataran jubli emas.. encik SL tggalkan kete dia kat hotel dan drive kete sy.. so sy takyah drive lor..lagipon kaki penat giler cam nk tercabut drive smalam... untong sket ade volunteer drebe.. leh rilek kaki.. :p
 
smpai sane dorang pon stat la susun2 kete, tampal2 sticker.. routine tt ppoc ler tu.. ade satu crew yg dtg bawak anak pompuan sggtt comel.. waaaaaa syioknyer.. mmg kne culik la budak tu... hehe.. cer nengok ni... comelll ann?? ann?? ann??
damia namer dia.. :)
nasib baik dia senang digule2kan.. bodek skit da jadi kamceng btol ngan sy.. wooww dapat anak angkat.. :)
encik SL, sy, huda dan damia..
semntara yg len sebok ngan event tampal sticker, sy sebok melayan si damia..
kitorang gerak dr taman jubli emas dalam pukul 7 lebih.. seiring dengan azan maghrib yg berkumandang.. port kat satu kedai makan...
crew Kedah agak happening.. walaupon baru pestaim jumpe pon mcm dah kenal lame.. kire ok la jumpe dorang.. takde yg sombong.. :)
sebelum gerak balik , amik gambo dlu... yang lain2 gerak balik sementara sy, huda dan incik SL ke kuala perlis plak.. sajer jalan2... dia roger SL perlis plak dan kami pon sambung lepak kat kuala perlis tu makan lok cin.. lok cin tauu ape?? sy pon pestaim dengar.. haha.. lok cin tu kire cam cucuk2 yg jual kat KL tu laa..... tapi kat sini dia bakar.. haaa gini rupe diaa...
lepak jap je tak lame pon.. pastu gerak balik.. untung datang sini dapat jumpe semua yg head2.. SL Kedah.. SL Perlis... smua kepala best2...
SL Kedah dan SL Perlis :) 
tumpang bgambo kenangan ngan SL berdua.. sy nubiss.. gulp
 
otw ke hotel sy dah tersengguk2 dan sempat la tido selelap dua... seb baikkkkk adeee cik abangg..
mekasihhh ye daling..jasamu dikenang.... :D

Friday, June 21, 2013

wedding fuzah~northern (day 2)

bangun agak awal pagi tu walaupon sebenarnya badan penat giler tuhan maha mngetahui... sebab bangun awal ialah kerana sy dah plan nak breakfast ngan kawan lama sy mase uitm arau dulu, yatie.. dalam pukul 8.30 yatie datang hotel dan kitorang makan same2 kat kedai mamak 'hussain nasi kandar'.. agak osem gak kedai tu..
lepas makan dan sembang lebih kurang, kitorang gerak ke Tesco Sg Petani cari hadiah tuk fuzah.. yati plak direct ke penang ade kelas kat usm penang..

sy dan huda direct terus ke jitra.. smpai jitra dalam pukul 12 lebih.. sorang member ppoc northern telah menawarkan diri nk teman sy gi knduri memandangkan sy bukan tau jalan pon kan.. so kitorang cari hotel dulu.. check in dan rehat jap..
otw nk gi wedding.. huda n me~
 
 Kitorang check in hotel Darul Aman.. terletak kat tengah2 pekan gak la.. konon2 senang nk makan ke ape ke kann... cik abang SL Kedah datang amik kitorang kat hotel dalam pukul 1 dan gerak sama2 ke rumah fuzah.. kitorang gerak 2 kete sebab senang kot2 dia nk balik awal ke ape ke.. so takde terikat ngan timing kitorang.. :)
sampai sane sempat la amik gambo ngan fuzah dalam bilik sekejap.. posing2 sebelum dia bersanding.. kitorang dah siap makan bru kawan2 lain sampai.. meriah gak ade hanna, nuar, yati, fauzi, manja, karan, iqbal,zarith, kak not, liza, dan ramai lagi.. riuh rendah sembang.. seb baik bro SL sy tu pandai bwk diri... Alhamdulillah.. :)
fuza n hasben ensemnyer
kwn2 ex uitm perak yg memecah suasana
kat Kedah mmg cuaca panas len macam.. makan knduri pon ngn muke berpeloh2.. aduhh mekap mmg cair menitik.. apekan daya.. blasah je laaa... posing tak hengatt gakk kannn.. so leh layan gamba2 sepanjang wedding.. :D
mse ni nk blik dah.. salam pengantin amik berkat..
gambo ngan incik SL ~ :p

petang tu dah ade plan baik ngan budak2 ppoc northern.. cargas..

Thursday, June 20, 2013

lambaian dari utara... (day 1)

lama rasanya tak jenguk blog.. da ade sawang sikit2.. byk gak citer2 terkumpul yg ade.. tak tau nk story mory yg mane dulu.. ok entry pukal sy ni tak mengikut turutan.. yg mane sy rase nk tulis dulu akan keluar dulu.. kire ok la dari takdek entry langsung kan... lets get started...

lambaian northern..

memang dah lame sy plan nk ke belah2 utara.. lama btul tak kesana semenjak habis study kat uitm dlu.. kalau ade pon ke langkawi.. so bile kawan lame fuzah anta jemputan kawen, sy tak teragak2 untuk plan merayau kesane.. antara mangsa yg berjaya diracun untuk follow sy adalah huda.. hehe

huda smpai dr jb hri khamis malam.. tido umah sy semalam dan kitorang gerak ke utara jumaat tengahari.. takdek rushing pon.. drive lek lek jer...singgah ipoh dlu jumpe org tu dan org ni... sampai penang dlm pukul 5ptg.. plannyer nk tido kat penang semalaman tapi sgt malang la nasib kitorang sbb hotel semua fully book.. smpai hardrock hotel pon fully book.. adoiii kempunan sy nk tido hardrock... :(
 
takdek rejeki nk tido sane.. so posing2 jer.. :)
 
so sbb dah penat dan perut sumpah la berkeroncong gila, kitorang pon lepak tepi pantai feringgi beach tu layan sunset and makan nasik... sumpah cantik gile sunset kat sini.. sy gi phuket pon tak dapat tengok sunset secantik ini.. tak cayer?? nah tgk..... view yang sngat ohsem ditambah lagi dengan orang ramai yg sibuk main watersport.. adoiii terkilan gile tak dapat lepak penang.. :(
 
ohsemmm kannnn????
 
dalam pukul 8 malam lepas jalan2 kat flea market kitorang pon meneruskan perjalanan ke sungai petani.. smpai pon dalam pukul 10 camtu.. singgah mandi and tukar baju jap kat petronas sebelum call salah sorang crew ppoc sungai petani tuk amik kitorang lepak2 join tt kat sane.. izzi dtg amik kitorang kat petronas tu and bwk ke port tt.. ape ntah nma tempatnye.. sy pon tak tau.. hikhik.. lepak2 smpai 12 lebih.. sejujurnya sy penat giler sebab sepanjang kl - sp mmg sy sorg yg drive.. huda tak konfident nk bawak manual katanya.. so mase lepak tt tu pon muke mmg penat plus mngantuk giler.. tapi sy gagahkan jugak la kang org kate sombong plak kan.. so buat muke seceria yg bleh...erkkkk

 
lepak smpai lebam smpai pukul 12 lebih.. so hasil bantuan budak2 sp kitorang cek in kat hotel dvista sungai petani.. sampai2 mandi terusssss booommmm.. penat gilerr baqq anggggg..... sambung esokkk!!

kehilangan... T_T

hanya aku