Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Friday, July 12, 2013

misi giller ~ wang kelian~ padang besar ~ langkawi ~ woott woottt!!

dis is really a crazy last minute plan.. budak2 ni nak berjalan2 ke padang besar so secara tak sengaje sy bleh terpollow atas invitation zira...
 
kitorang gerak ke perlis hari jumaat pukul 4 pagi.. malam tu sy tido umah zira sbb leceh plak nk gerak dr umah subuh2 alip tu kann.. senang tido sane trus gerak skali.. shoot direct ke perlis.. benti sarapan kat sg perak n sampai wang kelian dalam pukul 10pagi.. fuhhh terbaek punya driver.. :)
 
agak malang nasib kitorang sbb banyak kedai tak bukak,,, yang sy pon sengal ubi.. memang tau wang kelian meriah sabtu ahad je bleh terlupa nk bgtau dorang.. so tak byak kedai yang bukak.. yang bukak pon belah Thailand je belah Malaysia takdek.. so sy cume dpat beli seekor anak patung utk dania..
 
seterusnya kitorang ke padang besarr.. sampai padang besar makan tengahari dlu bru ler berjalan.. serius patah kaki ikot budak2 ni berjalan... shopping sampai lupa diri..
shopping smpai dekat pukul 4ptg.. lepas tu balik homestay masing2 terbungkang kepenatan.. smua tidoooo.. sy bangun sebelum magrib siap2 nk pegi makan kat kuala perlis.. tunggu SL Kedah yg nk join skali.. so gerak sekali ke muara ikan bakar kuala perlis.. :)
 
makan mmg best giller and murah sekali ganda dr harga kat jeram atau port klang.. pueh ati bangat..
malam semua org tido lena sbb kekenyangan...
 
Esoknya kitorang mule bersiap dalam pukul 5pagi.. nak bergerak mengejar ferry paling awal ke Pulau Langkawi.. Alhamdulillah dapat tiket walaupon jetty penuh ngan orang..
ni gambo subuh2 dalam ferry menuju ke pulau langkawi..
 
sampai sane bli tiket utk ferry terakhir dlu.. kemudian cari kereta sewa... first destination kitorang ialah ke pantai chenang.. jalan2 cari coklat..
seterusnya kitorang pegi kat tempat gamat tu.. sebok tgk org masak gamat.. tak beli pon..
posing2 jer yang lebih..
destinasi berikutnya adalah posing2 sekitar dataran lang... sementara menunggu bot untuk ke pulau dayang bunting pukul 3
gamba peberet sy.. cantikkk ann????
walaupon gambo ngan lang ni dah banyak, tapi tiap kali datang pon mesti nk posing kat sini... kenapa pon tatau ler...
yayyy!!!
 
ferry kitorang ke pulau dayang bunting dating pukul 3 lebih.. kitorang dibawa ke pantai beras basah.. nak mandi mlas plak.. sebab konon2 nk mandi kat dayang bunting jer.. so terus di bawa ke tempat eagle feeding.. agak menarik.. first time tgk helang banyak2 makan mnyambar kat laut.. fuiyoooo... ade helang kaler kuningg 
ini kali pertama sy sampai ke dayang bunting.. ingatkan nak mandi laut.. rupanya dorang nk mandi tasik.. dr jetty kene hiking naik bukit dan turun balik balik baru la jumpe tasik dayang bunting tu.. sumpah penat giler.. mengahhh mendaki... agak ohsem bile ditengah2 laut ade tasik.. airnya tak masin.. mule2 sy malas nk mandi tapi budak2 ni tarik.. mandi gak akhirnyaaa...
mencabar gak pejalanan meredah hutan nk smpai ke tasik tu..
 gambo nakal.. sempat snap minah salleh separuh bogel..hoho
dalam tasik ni dalam 30m.. sy yg tak pandai berenang ni agak ngeri takut safety jacket tercabot..
lepas penat berendam semua bergelimpangan..
 
kitorang gerak balik ke kuala perlis naik ferry terakhir pukul 7 malam.. terus pegi makan malam.. balik rumah smua lepak kepenatan.. kitorang gerak balik ke KL esok paginya dalam pukul 9 pagi dan selamat smpai dlm pukul 4 petang..
laki bini yang sporting n best.. faizal dan zira
 
posing depan umah faizal dan zira.. terima kasih korang sbb bawak jalan2 dan bnyak gak sponser dari segala segi.. jasa korang akan kukenang.. hehe
 
 

No comments:

kehilangan... T_T

hanya aku