Followers

u know my name, not my story.. you've heard what i've done, not what i've been thru.. so stop judging me! i'm sick of it..

ppoc ~ new year 2013

ppoc~ shah alam

ppoc~the journey

..AsSaLamMuaLaikum..
"tak jawab dose.."

Tuesday, August 27, 2013

majlis amal - bersahur bersama anak yatim rumah kasih harmoni

sepanjang bulan ramadhan ni, sy dan team admin serta event crew sibuk dengan majlis amal bersama anak yatim yang biasenya mnjadi event wajib untuk PPOC.. tahun2 lepas kami memilih untuk berbuka puasa bersama anak yatim tapi tahun ni sedikit kelainan dibuat iaitu program singgah sahur.. sound great kan?? hoho.. ini banner yang disediakan oleh salah sorang crew kami..
so rumah yg kami pilih ialah Rumah Kasih Harmoni Paya Jaras.. persiapan dan surat mnyurat cuma di siapkan dlm mase 2 minggu sebelum.. dan alhamdulillah majlis ini success dan mendapat sambutan di luar dugaan. 
semua crew berkumpul di RNR Sungai Buluh arah Utara pada pukul 12 tgh malam..  event crew yang terlibat gerak awal ke rumah kasih harmoni untuk set up registration counter dan sebagainya.. 
di RNR Sungai Buluh, konvoi diketuai oleh barisan Marshall terlatih untuk sampai ke lokasi Majlis.. persiapan rapi dibuat dengan surat kebenaran dr PDRM juga.. sy dan beberapa crew wanita menguruskan registration counter serta goodies dan barang sumbangan.. 

alhamdulillah walaupon hampir 180 biji kereta dari seluruh semenanjung Malaysia memenuhi R&R Sungai Buluh, ia dapat dikawal dengan baik sekali.. tahniah kepada semua Marshall yang terlibat..
crew mula mndaftar dalam pukul 1.30 pagi.. banyak barang2 sumbangan berupa makanan harian seperti beras, minuman, pakai2an2 dan sebagainya serta sumbangan untuk goodie bag seperti makanan2 , surah yassin dan disedekahkan.. alhamdulillah crew ppoc amat prihatin..
antara aktiviti yang telah di rancang untuk semalaman bersama anak yatim itu termasuklah membangunkan mereka dari tidur, sessi ceramah, sessi suai kenal, melukis mural, menyanyi , bermain bunga api dan sahur bersama.. 
 sambutan sangat baik sekali dari kalangan penghuni rumah anak yatim walauun mereka mengantuk dan keletihan..  selain dari crew ppoc sendiri, wakil2 dari kelab honda, ppeoc dan vios'07 turut hadir memberi sumbangan.. terima kasih yang tidak terhingga diucapkan atas keprihatinan mereka smua.. 
apa yang paling menbanggakan, crew2 dari luar Kuala Lumpur dan Selangor juga datang memberikan sokongan.. State Leader dari Kelantan, Johor, Melaka, Perak dan sebagainya.. selaku salah seorang wakil admin sy mngucapkan jutaan terima kasih,,
progress mural dr mula lakaran hingga selesai..
sebagai penutup, goodie bag dan duit raya diberikan kepada semua anak2 yatim yang terlibat.. terpancar sedikit kegembiraan di wajah mereka menerima sumbangan itu..
goodie bag disampaikan oleh fauzie (president) , billy (founder) dan saya sendiri..
ini gambar dengan crew2 wanita dr region lain,, northern dan eastern,,
makannn tyme..
 
walaupon makanan cume disediakan untuk 200 pax iaitu 100 crew dan 100 anak yatim,
jumlah participant yg hadir seramai hampir 300 crew dan 100 anak yatim itu dapat dipenuhi walaupon tidak memenuhi syarat..
 
Alhamdulillah, tiada yang merungut..

event selesai selepas solat subuh dan sy bergarak balik pada pukul 7 pagi..
hampir menitiskan airmata apabila ade anak yatim yang menghantar sy ke pintu kereta,, :'(

********************************************************
alhamdulillah its on the paper!!
# utusan malaysia/02 August 2013 #

tahniah pd semua yg terlibat.. sy bangga jadi sebahagian dari anda,,

Monday, August 5, 2013

video teaser.. majlis amal ramadhan rumah kasih harmoni 2013~ppoc


saya nk bercerita pasal event amal ni tapi tak berkesempatan sebab terlampau bizi nak raya.. draft dah berzaman dlm folder tapi tak siap2...  jadi amik video ni dulu sebagai teaser.. hehe

credit to dauz marcello.. ure super talented... thumbs up!!

kehilangan... T_T

hanya aku